Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Женски, женски....
    Ми се расипа компјутерот па на поправка и ме немаше.
    Како милион години да поминаа.
    Сешто ми се случи.
    Милион пати и се јавив на матичната за да закажам преглед за кај неа за да може да ми закаже на 4д
    Никако да ме прими. Денес отидов ненајавена и покрај тоа што ќе чекав 100саати, ми вика ах, сега е касно да се прави 4д. ти се веќе 23 нед. а се прави до 24 па сега веќе нема термин слободен да најдеме.Јас да ти го видам бебето. Легнувам, таа не можеше ништо да види. Како прв пат ехо да прави.
    Јас ја прашува, а ова што е, а она што е. Ми вика еве ја едната рака на бебето чекај да ја најдеме др.
    Во тој момент влегува сестрата (знак дека чекалната е полна) и она ми вика супер ти е бебето. Дојди за еден месец.
    Другата раката на бебето изгледа тогаш ќе ја бара. :@ ж
    Како и да е. Мило ми е што пак сум со вас. :sun:

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    цццц катастрофа тие лекарите... ајде барем добро ти е бебушот :)

3. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
  4. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    јас прво пиев во прав а сега таблети од 250мг и јас приметив дека од кога поцнав да ги пијам нив имам киселини ,е сега дали е од нив и јас незнам

5. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    јас ги пиев и пред да останам бремена пошто имав грчеви во мускулите,и казав на докторката и ми рече да продолзам да ги пијам и само фолна ми даде а сум 10 та накај 11 недела

6. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ќе почнам преку еден ден да ги пијам па ќе видам како ќе биде. :^)

7. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Добра ви вечер девојки,како сте ми,како се чувствувате,залади времево малку,може да се спие? :lol:
    Јас да ви кажам вчера бев на факултет имав испит (нормално го положив ;) ) а денеска ги земав резултатите од брисевити и докторката рече дека се добри.Се уште не ми е јасно од каде тој секрет со миризба??? :^) Ја прашав што со секретот ми препиша Полигинакс.Ајде да видиме дали ќе помине од нив.Еднаш ги имам користено но искрено не се сеќавам на резултатот :tmi:
    Се видовме и со бебушко,злато на мама како само си го вртеше главичето и мрдаше со рачињата :inlove: :inlove:

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас ги примав полигинаксо големи се.. можеби ке ти помине белото прање... јас уште го имам

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.734
    пробај промени нешто и во начинот на исхрана.пиј повеке јогурт и исфрли бел леб и шекери некое време или барем додека ги ставас вагиналетите ,сигурно ке има некаков ефект.

На captivating му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Да прочитав и погоре си пишала дека се уште имаш...Уффф брееее што ќе се прави,како да го отарасиме тоа чудо???
    Јогурт пијам секој ден, а бел леб и шеќер :?: па даааа....внесувам тоа...баш ќе пробам да ги отстранам овие работи.
    Ти благодарам на советот :*

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај за дополнување на постот.

11. Engaged

Engaged Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    :lol: Јас па прееска се пожалив дека 2 дена е ме болеле градиве. И сега еве ги, почнаа... :lol:

12. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Значи јас денес, т.е. вчера стигнав дома. Толку многу е топло или мене ми се чини дека летово прв пат сум во Скопје. Се шетавме вечерта низ населба, седев на тераса, и кога бев во wc гледам жива вода гаките, цел круг како да сум се помочала, и на тренерките дури имаше мокро. (Значи долни тренерки летни кратки, да не речете сум се преоблекла па сум се испотила толку). Што беше тоа чудо, никогаш до сега не ми се случило вака :?:

13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Облакај фустанчиња и луфтирај си ја! Нема друго чаре, тоа ти е Скопје! :tmi: :lol:

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    А бе па до толку да сум се испотила??? :?: Друг пат не ми било вака, по малку да, ми се мокреле гаките од страна кај препоните нели, ама ова беше баш како подмочано. Јас се уплашив нешто со плодова вода да не ми е истечено, можно ли е нешто такво? :worried:

15. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас го поминав тоа "страшило" :lol:
    И мене ми се има случено истото ама јас колку што разбрав на форумов, можено е да е плодова вода.
    Се случувало кај 60% трудници и не било страшно, само треба да пиеш повеќе течности.
    Иначе ни фустани ни ништо не помага. Затоа што како што викаш ти, освен пот тоа, и подмочано е.
    Секојдневни влошки и тоа е тоа.

Инче и јас имам белопрање со миризба. По втор пат. Др. минатиот пат ми препиша полигинакс.
    Во аптека ми рекоа дека се јаки и дека најверојатно др сака да се ослободи со бактерија/инфекција затоа што сум трудна. Сега пак ми рече или канестен 3 или полигинакс, како јас сакам. Па се мислам канестен да земам затоа што помина еден месец откако ги примав полигинаксот и очигледно резлутатот не е баш задоволителен.

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Jagoda123 магнезиумот се пие доколку се имаат болки во почетокот на бременоста, па и понатаму, за да не дојде до болки во мускулите.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    па полигинаксот се за да уништи ако има некоја габична инфекција мене ми кажа докторот за бактерија... значи да се смири... а белото прање јас сум го имала од секогаш.. еве вчера сабајле имав.. синоќа и денеска немам.. што значи најизменично е... битно е да се смири да не луто да нема некоја бактерија или инфекција.. секоја жена има бело прање а во бременоста е значително зголемено..
    еиии јас советувам а до вчера мочкав у гашти од страх.. :lol: ама ми дојде памет у глава и за ништо не се замарам едноставно си го гушкам мешкото и си правам муабет :D

На captivating му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) ецапереца се виговте со бебушко ?

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    феминкии на денешен ден се верив со моето мажеее 21.08.2011 :inlove: :*

На Danni79, l-a-d-y-di, Beautiful-Princess и 4 други им се допаѓа ова.
  20. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    ddevojce Гледам на сликата бебуш се префрлил во следната фаза... :inlove: :inlove:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.