Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    Да да вторник е он во амбуланта но многу гужва имаше:sweat: И баш ми рече другиот вторник пак кај него на контрола ако не се породам до тогаш:)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Па ако си со "мој термин" гледаат компјутерски па нема чекање. Или на друг принцип чекаше контрола?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Прекрасна е докторката а како што и јас сум паничар, успеа да ме смири за две минути, многу е смирена, поддржува, разбира и има трпение така што мислам дека си во добри раце па со лесно

На Coco31 и podravka им се допаѓа ова.
  4. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Последниве денови навечер ми се згрчува, стврднува и затегнува стомакот, и ме забодуваат болки, те у препон, те околу папок, а и преку ден знае да ме забоде некоја болка тук таму. Претпоставувам нормално, бебиња растат?
    Плус бебињава едвај некое меурче и шутче да осетам на 2-3 дена?
    21 недела, скоро 22 сум.
    Немам појма еј, како муле се осеќам некогаш, прв пат ми е. :D

На Skorpija25, baby 5 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    До кога примавте утрогестан?
    Денес на преглед кај друг специјалист за второ мислење добив препорака повторно да почнам со утрогестан, еднаш на ден, превентивно. Инаку, утрогестанот го прекинав во 14 недела. Што мислите, нема да штети да го почнам повторно, нели?

Последна измена: 23 јануари 2018
  6. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Нема штета, освен проклетиот исцедок. :@ :rofl: Тоа си е дополнителна поддршка.
    Јас не го ни прекинав, од 3 на ден, смалив на 2 на ден, последниве неколку недели веќе по 1 на ден (од 200) и до најмалку 32 недела ќе го примам, превентивно, зошто сум со близнаци.

На podravka и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Kotlarova pocnala da pravi skrininzi otkoga Petrova otisla na boleduvanje. Sto znaci od skoro, jas kaj nea na skrining ne bi idela. A okolu drugoto ne sum slusnala sto doktor e.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *цветче*

*цветче* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.249
    Кај Котларова правев скрининг во 21недела, во март 2015год. Значи-не прави од скоро :?: инаку да, супер е (y)

На kukla21, Coco31, wannaBeMomma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.036
    Допаѓања:
    123.901
    Нити јас.
    Дури и докторот што ме водеше во ремедика пошто Петрова беше отсутна ми рече не тука кај Димчев ќе одиш.
    Така да....

@podravka јас немам убаво искуство со неа. Не ја сакам ич. За мојот проблем скроз незаинтересирана, бремена со крварење не ми даде ништо туку ми препорача ако се појача да одам киретажа да ми направи.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Prijateli wow zadovolni 1.5h go gledala na eho i sto pati premeruvala. Prekutev. Izvini ama toa strucen lekar ne e.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    Димчев си е Димчев ... Кога и од Ремедика ги препраќаат во Систина, значи дека е ценет и меѓу докторите и меѓу пациентите.

На Skorpija25 и eli25 им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Немаш штета, освен ако имаш нус појави како мене.
    Јас не сум го ни прекинала, 22ра сум. Матичниов рече да го примам до 22ра, па во петок после скрининг ќе одам кај него со нетрпение да ми каже- доволно е :) Цело време ме пече ради утрогестанот, не сум раат, ни еден секс асален сме немале :worried:

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    Не го најдов докторот, на службен пат заминал :( Ми рече сестрата петок или вторник ...

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.180
    Девојчиња, јас денес на скрининг во 12та нед.. Димчев од памет ме извади, едното бебе (близначка бременост) имало мал ризик за даунов, па ај како да ни биде мирна главата направете си нифти тест. Пари се многу, не дека не е за убаво ова да си бидеш раат, ама мене човеков не ми остави никаков впечаток, не да ми објаснува со саати, туку за 5 мин се ни промрљла. Ве молам кажете некој друг др за скрининг сакам второ мислење, мн сум испаничена. Ви благодарам

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Bibi30 оди кај Петровска, исто во Систина, покрај Димчев и нејзе и се пренатални скрининзи специјалност. Второ мислење обавезно.

На Bibi30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.180
    @Sexybaby86 пошто имам веќе извештај од систина, дали Петровска може некако да го види извештајот, има ли она пристап? Јас не сакам да и го покажам, наново сакам она пак да ми направи скрининг..

17. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Второ дете ќе ми е.. првото нема ни 2 години а јас сум во страшна паника. Сега и случајот со родилката во санте плус уште повеќе ме преплашо а. Јас треба да сум царски...за 10 дена влегувам во 9ти. Преплашена сум, незнам како да се смирам, од секоја синица си правам филмови дека нешто ќе ми е..

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Petrovska.

19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.390
    Допаѓања:
    286.856
    И јас имам правено скрининг кај Димчев но покасно се одлучив прегледите да бидат кај Петровска и топло ја препорачувам.
    Конкретно кај мене она немаше увид, или барем мене ништо не ми спомна, за скринингот кај Димчев. Темелна е и многу добро објаснува и одговара на секое прашање.

20. Babynew

Babynew Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    158
    Женски не сум уште во групава ама се надевам дека брзо ке ви се придружам. Само една информација да споделам за тие што примаат клексани и чекаат поврат. Пред спонтаниот и јас примав. За поврат поднесов 27-28 12. Денес имав пари на сметка . На сите ви посакувам лесна бременост. :inlove: :inlove: :hug: :hug: