Да да вторник е он во амбуланта но многу гужва имаше И баш ми рече другиот вторник пак кај него на контрола ако не се породам до тогаш
Прекрасна е докторката а како што и јас сум паничар, успеа да ме смири за две минути, многу е смирена, поддржува, разбира и има трпение така што мислам дека си во добри раце па со лесно
Последниве денови навечер ми се згрчува, стврднува и затегнува стомакот, и ме забодуваат болки, те у препон, те околу папок, а и преку ден знае да ме забоде некоја болка тук таму. Претпоставувам нормално, бебиња растат? Плус бебињава едвај некое меурче и шутче да осетам на 2-3 дена? 21 недела, скоро 22 сум. Немам појма еј, како муле се осеќам некогаш, прв пат ми е.
До кога примавте утрогестан? Денес на преглед кај друг специјалист за второ мислење добив препорака повторно да почнам со утрогестан, еднаш на ден, превентивно. Инаку, утрогестанот го прекинав во 14 недела. Што мислите, нема да штети да го почнам повторно, нели?
Нема штета, освен проклетиот исцедок. Тоа си е дополнителна поддршка. Јас не го ни прекинав, од 3 на ден, смалив на 2 на ден, последниве неколку недели веќе по 1 на ден (од 200) и до најмалку 32 недела ќе го примам, превентивно, зошто сум со близнаци.
Kotlarova pocnala da pravi skrininzi otkoga Petrova otisla na boleduvanje. Sto znaci od skoro, jas kaj nea na skrining ne bi idela. A okolu drugoto ne sum slusnala sto doktor e.
Кај Котларова правев скрининг во 21недела, во март 2015год. Значи-не прави од скоро инаку да, супер е
Нити јас. Дури и докторот што ме водеше во ремедика пошто Петрова беше отсутна ми рече не тука кај Димчев ќе одиш. Така да.... @podravka јас немам убаво искуство со неа. Не ја сакам ич. За мојот проблем скроз незаинтересирана, бремена со крварење не ми даде ништо туку ми препорача ако се појача да одам киретажа да ми направи.
Prijateli wow zadovolni 1.5h go gledala na eho i sto pati premeruvala. Prekutev. Izvini ama toa strucen lekar ne e.
Димчев си е Димчев ... Кога и од Ремедика ги препраќаат во Систина, значи дека е ценет и меѓу докторите и меѓу пациентите.
Немаш штета, освен ако имаш нус појави како мене. Јас не сум го ни прекинала, 22ра сум. Матичниов рече да го примам до 22ра, па во петок после скрининг ќе одам кај него со нетрпение да ми каже- доволно е Цело време ме пече ради утрогестанот, не сум раат, ни еден секс асален сме немале
Девојчиња, јас денес на скрининг во 12та нед.. Димчев од памет ме извади, едното бебе (близначка бременост) имало мал ризик за даунов, па ај како да ни биде мирна главата направете си нифти тест. Пари се многу, не дека не е за убаво ова да си бидеш раат, ама мене човеков не ми остави никаков впечаток, не да ми објаснува со саати, туку за 5 мин се ни промрљла. Ве молам кажете некој друг др за скрининг сакам второ мислење, мн сум испаничена. Ви благодарам
@Bibi30 оди кај Петровска, исто во Систина, покрај Димчев и нејзе и се пренатални скрининзи специјалност. Второ мислење обавезно.
@Sexybaby86 пошто имам веќе извештај од систина, дали Петровска може некако да го види извештајот, има ли она пристап? Јас не сакам да и го покажам, наново сакам она пак да ми направи скрининг..
Второ дете ќе ми е.. првото нема ни 2 години а јас сум во страшна паника. Сега и случајот со родилката во санте плус уште повеќе ме преплашо а. Јас треба да сум царски...за 10 дена влегувам во 9ти. Преплашена сум, незнам како да се смирам, од секоја синица си правам филмови дека нешто ќе ми е..
И јас имам правено скрининг кај Димчев но покасно се одлучив прегледите да бидат кај Петровска и топло ја препорачувам. Конкретно кај мене она немаше увид, или барем мене ништо не ми спомна, за скринингот кај Димчев. Темелна е и многу добро објаснува и одговара на секое прашање.
Женски не сум уште во групава ама се надевам дека брзо ке ви се придружам. Само една информација да споделам за тие што примаат клексани и чекаат поврат. Пред спонтаниот и јас примав. За поврат поднесов 27-28 12. Денес имав пари на сметка . На сите ви посакувам лесна бременост.