38 2+ сме ама осеќам дека бебушката е послабо активна вчера и денеска мрда прета мава ама послабо болки имам во долниот дел на стомакот одвреме навреме и во половината ама слаби многу.. Неможам да дочекам да се видиме со лепотицата <3
Женцки јас за некој ден влегувам во 9ти. Ме интересира кога да си барам упут за пораѓај? И цтг колку пати се оди од 36та? Јас сум сега почеток февруари. После тоа на колку време интервал? Знаете ли? @Kitten пред скрининг пиев кока кола и блачко, да го размрда бебето, викаат нели од шеќер будно е и мрдка, а и ЦТГ кога ми правеа поспано беше сестрата рече требаше благо да каснеш, бидејќи ова комирано едвај го разбуди Што значи има некоја врска шеќерот кој знае... Инаку да ве прашам вие женцки поодмината бременост, дали ви капе водичка од доле Прееска станав од спиење, и неколку капки, а не е урина пример, приметив овие денови ми се случи 2-3 пати, многу мала количина, хмм, што би можело да биде? Исто и јајниците на моменти ме подболнуваат, како иглички ама многу кратко трае среќа. Сигурно е приперми тоа на телото, се надевам не е другото, дека дошол моментот
@ludoto19 јас планирам после 36та да барам болнички упат. Конечно ми средија матичен. Ме маткаа за без врска, оти се неписмени. Да не ми средеше мајка, јас кренав раце. Они не знаат како па ние требаше да им кажеме. А на цтг ќе одам кај докторот кој ме следи. Веројатно еднаш неделно . Не е водичка, урина е. Си протекува несакајќи, што од ударите на бебе, а и од опуштената мускулатура.
Истото и јас го чувствувам само што малку појаки болки од печкање со игличка имам и не само во јајниците туку и на препоните веќе осеќам како да ме притиска нешто и каок да е готово да излези
@ludoto19 ехеее, не водичка, бари течат Ме вади од памет сега на крај, се си мислам да не е водењакот, ама не е Исцедок е најчесто кај мене, особено по станување сабајле, се што се собрало преку ноќта А ако се накашлам, и урина си излегува Труднички убавини Кај мене уште ништо, еве бебе си претка и пливка, абер си нема. А ми се смачи веќе со стомаков, во скут ми е од што ми е спуштен, не можам да мочам ко човек (да ми простите). Ме подболува и кичмата, ама и доле, како во каналот да ми мава, ја осеќам дека е скроз спуштена. И докторката рече, ама еве се инаети малава, не излегува. На мајка и инаетче ќе биде, така мм ми вика
So prvoto imav takvo protekuvanje, mislev deka e normalno. Urina sekako ne bese ima razlika Ispadna deka e plodova, verojatno negde napuknato bilo. Okolu 37ma pocna da mi se namaluva i na eho plodovata pa koga me prasa da ne ti protekuva tebe nesto i kazav hahah
I mene nekoja vodicka mi tece ama vo isto vreme koga mi istekuva i utrogestanot i kolku sto se sekavam mislam deka non stop mi e taka od sam start so utrogestanot. Sto znam veke
I sto se pravi togas ? Primer nifti ne koze da gi razdeli bebinjata ? I jas sum so bliznaci ... se mislam za verifi ili amniocinteza .
Искрено и мене на тоа ми отиде паметот. Викам да не е плодова вода хм... Тебе константно ли ти течеше? Мене неколку пати ми се случи , многу мало количество. Опасно ли е? Која недела ти се јави прв пат? @didisi Јас го осеќам многу често, ама ако ти е спанче не е страшно, некои не се по мрдањето По спиењето се битно е да го осетиш во денот. @Sexybaby86 Те чекам тебе јас, само влагам во темата се породив со лесноо
Јас до вчера го осеќав многу повеќе и тоа од било кога свеста ми ја земаше ко ќе мавнеше а овие два дена помалку ме удира ама пак го осеќам понежно ама. нормално е мене ми рекоа дека до 36недела ако е понеактивно е загрижувачки а после 36 недела помалку било активно од што нема простор многу еве кај мене од 38 се намали активноста
Сите три бремености ми се случува истото, до сега никогаш не испаднало да е плодова. Пред двата пораѓаи, симптом дека дошол моментот, беше еден силен удар доле после кој протече вистина огромно количество вода. Тоа беше сосема поинаку, не само по количина туку и околностите. Проследено со јаките менструални болки кои ги следев на саат секако.
Ic ne se sekjavam od koja nedela zosto ne obrnav vnimanie. Ama morav da sum so sekojdnevna non stop. I bese po mnogu malku. Zatoa pretpostavuvam napuknat samo. A koga mi pukna za ragjanje togas pocna da istekuva pogolemo kolicestvo sto bese ocigledno deka e toa toa. Od nigde nikade si pukna Ako ti e misla odi na eho i napomeni sto se slucuva.
@kostarika @Bibi30 За близнаци најточно е амнио, ама ризикот е дупло поголем. Од каде нифтито и верифај ќе знаат за кој близнак се работи, ако не дај боже има нешто? Само фрлени пари. Пак на амнио после ќе те упатат, ако нешто не е како треба не дај боже. Кај мене на ехо ме гледаа неколку пати, правев 2 скрининга за секој случај (и Систина и кај матичниот) и двајцата доктори рекоа ако ептен има потреба тогаш амнио. Ама зошто биле добри мерките, имало оформени носни коски и сл. после ми рекоа нема потреба. @Bibi30 Направи си уште еден скрининг обавезно.
Napraviv eden skrining vo drzavna ,sakav iste eden vo sistina ama me predomisli maticniot kao nema potreba na 22 kesi odis privatno ama za verify e uporen deka treba iako sum 33 god. Se somnevamdeka zimaat del od zarabotkata zatoa insistira .ama pa nedaj.boze da ima nesto ke se sekiram a ne mi e resenie verify nekako.
А имаш индикации поради што треба да правиш verify? Обично го препорачуваат после 35та година старост.
@ludoto19 @Kitten @duffi Ова со јадење благо и пиење кока - кола за да го размрдате делува и на прв скрининг? Или е многу мало? Јас општо благо јадам многу малку, а кока - кола не пијам ич. Утре сум на прв скрининг, па ајде ако се размрдува од благо, ќе смогнам сили ќе апнам нешто, не знам како толку рано со благо да ми почне денот... Ама ќе смогнам сили.
Јас колку што знам неинавзивните тестови преку крв не се препорачуваат за близначка бременост. Токму тука се и најголемите грешки. Во примерокот од крвта што ќе се земе може да има клетки само од едниот плод и да е негативен, а всушност кај другиот да има аномалии. На блиска моја кај која вториот плод не појави срцева акција па и препорачаа да почека 4 недели да се исуши за да може да прави. А дека зимаат процент тоа е јавна тајна.
Штом немаш јака причина, и сѐ е Ок на првиот скрининг, не го прави. Уствари ти размисли си, сепак не е евтин. Јас не го правев, 34 имам. @TeddyGrey ооо да, и тогаш се размрдува Ти нема да го осеќаш, но на ехо ќе биде немирно.