Да си немаш мака иначе кој знае на каков човек и во каков момент ке наидеш . Толку многу се ослонувам на систина како второ мислење а тие таму нон стоп нешто брзаат ,како да не се сконцентрирани баш. Исто сум ,исто. Дури кога отидов да земам резултати од брисеви отидов еден ден порано ,како следниот да ке беше крај на свет и дечкото таму ми вика за рубеолата резултатите утре ке бидат затоа утре ти рекле да дојдеш. А јас ке почнев да плачам на шалтер за малце ,па му раскажувам како имам некое чешање ,трудна сум ,да не чекам до утре попто немам терапија... и на крај немам ништо на брисеви,докторот само ме мачка со метиленско сино пошто имам некој секрет и се на се како лудача испаднав у микро
Ај малку поведра тема 13+3 сум и осеќам во меше ми мртка нешто Поприлично сум слаба 56,5 кг а 170 висока Единственото меше ми е ова од кога ми раснат близнациве Можно е да ги осеќам?
@kostarika се одлучивме да правиме верифи. Ми објаснија дека 99.9 % се точни тестовите и за близначка бременост за трите синдроми и полот. Е не дај боже, ако има нешто не се знае кое бебе е... тогаш одиме амниоцинтеза.. (обезбедуваат и амнио фирмата што ја одбравме)...сакам прво да пробам со овој тест, пари се многу, знам, ама ужасно ми е страв од амнио не дај боже за спонтан. Тешко ми е, нез глаата кај ми е, позитивна сум дека и се ќе биде во ред и дека сите знаеме дека земаат и % докторите.. и да одам на второ мислење, веќе Димчев ми пушти бубачки во глава и џабе ќе ми биде и на второ да ми кажат дека е се ок. @kukla21 тнх за бројот, неа ја одбравме
Штом Димчев ти пуштил бубачки, а нели е најдобар, само ќе се нервираш цело време, па и 3 скрининга да правиш. Со среќа. Бебушки мирно да си пливкаат, здрави и прави во меше.
Epten se ima kaceno gore, glavata i bese kaj papokot vcera na ehoto. Mi vika macenje kje bide sega poragjaj da pocekame uste..em ne raste a i vekje nemam sili za cekanje
Првиот пат беше така кај мене. Бавно отварање, ставија и провокација... а бебе горе и абер нема да се спушти. Техниките за менување полижба и спуштање се стварно мачни, не би препорачала ни јас. Но може буквално преку ноќ да се спушти. Ова јас што зборувам е доколку почнал пораѓајот а бебето е уште горе.
Јас правев Верифај пред некоја недела, и презадоволна сум. Не се нервирај само, Верифај се професионалци и ако има 1% сомнеж крвта ја ре-секвенционираат за да бидат целосно сигурни. И да и мене ми рекоа дека доколку дојдело до позитивен резултат со геномите, тие го покриваат следниот чекор амнио. Мирот со пари не се купува, бесценет е. Поминавме супер. Ти посакувам мирна и лесна бременост.
I sinot bese gore, ama ne znam dali volku gore. Na sam poragjaj pri kontrakcii butkav po malce i se simna. Ama ovaa na tatko i inaetcika uste od sega maki so nea Ti poradi drugi raboti zavrsi carski ili poradi toa? Ne pamtam tocno
Не. Прегледот со рака не даваше добри резултати. Нешто со главата отекуваше и не се вртеше да почне да излегува.