Мојава пак ептен долу е со главчето. На последната контрола докторот не можеше ни да ја види добро со абдоминално ехо, па мораше со вагинално.
На мојава газето и е доле . Се тешам, 33та само, има време, иако докторот ме исплаши дека ќе нема место да се врти, спомнуваше царски...но праксата покажала дека може секој момент. Со надеж нареден преглед, 35 да е свртена
S. O. S. Zeni malku se isplasiv... Bev na Dr I plodovata voda mi e na dolna granica...primer ako parametri im se od 2-10, kaj mene e 2,18. Mnogu mi e strav za bebo moj, da ne I snema vodicka preku nok
Моето остана и мораше нож. Ама ми кажуваа дека имало многу случаи каде поради карлично бебе царскиот е договорен, а бебето се наместило ноќта пред операцијата. Шанса постои секако но со тек на време станува помала. Ако собериш храброст и во консултација со лекар може и карлично природно да си родиш бидејќи како што знам само прворотки не ги пораѓаат природно на карлично бебе. Со лесно
Дајте сеа детали како почнува све кога се ближи породувањето ве молам ... мене веќе две утра ме будат како менструални болки , кои траат по половина час и после прекинуваат. 37 недела и кусур сум
Не се лоши на ГАК докторите, кој те гледаше? Малово ми беше главично, па карлично, па пак главично. До 32 супер, се сврти карлично, во 36 пак со глава надолу. Така што, има време, не се секирај. Иначе може природно породување и со карлично поставено бебе. Во Германија не верувам дека е индикација за царски. Овдека е, дека толку ни се стручни докторите. Мм бил карлично свртен, докторот што ја пораѓал свекрва ми во стомак и го свртел надолу со главата, па се породила природно. До докторот е, како ќе реши тој. Верувам дека си во добри раце. Немаш причина за паника.
Ајде сега и димерите најдоа последни недели да ми се покачат 1811 ми се Боцкање две недели па на контрола Не ме поштедија ни мене. Вчера бев кај друг доктор на преглед, бидејќи се загрижив за тоа што тече водичка, не е плодова вода, имам доволно вода Хематомот не е хематом, циста е безопасна Колку доктори толку дијагнози, веќе не знам у што да верувам. Плацената 2 накај 3 стадиум ми вика он, а кај мојата покажува 1 накај 2 Абе ќе не побркаат еден ден, секој свои дијагнози си има. Битно малово пораснато е, тоа ми е најбитно се угоило 250гр неделава Убав ден женцки
Ми се крена коса од муабетиве со влечење со кебиња и рипање на стомак. Јас сега си го преуредив плакарот тргнав тесни здолништа, фустани и фармерки кои не можам веќе да ги закопчам, мака ми падна искрено. Инаку во 4 ти месец влегувам кога ќе ја завршам 13 та така? Се збунив јас сум 13+3, а апликацијата ми вила дека сум 4 ти месец.
Добро вечер девојчици Јас денес ептен расположена Помина скринингот кај Димчев, сѐ е совршено, бебето понапредно за една недела (како за полни 23), докторот беше расположен за муабет и зафрканции, ги сруши митовите дека ќути и не објаснува Изгледа како му се погоди денот Добив уште една потврда дека е девојче, од тоа што се виде на екранот и сликичките, копија на сестра ѝ! Повторно истиот нос, на свекрва ми! Сега веќе се осеќам порелаксирано, да не ми е шубе да разгледувам гардероба онлајн и да ги отворам кесите со алиштата од првово дете Во врска со неделите јас не ги следам овие календари, си рачунам од датум до датум, бидејќи краен ми е 31ви, си рачунам дека сега на 31ви влегувам во шести месец. Имајте убава вечер, утре викенд е
Aleksandra lazarova . Ne deka se losi , tuku vo taa guzva kolku moze da me vidi, dali imaat dobri aparati... Imene isto mi vika aplikacijata ama jas od prilika si kazuvam ako prasa nekoj i jas sum 13+4 denes ana so bliznaci I vekje dve nedeli ne mozam da troam nisto od obleka Smeniv lastici kade mozese a drugite gi spakuvav Inace edno kilo sum zdebelena 56,5 sum sega ama se mi smeta na meshe.
Мене ми беше карлично тој период (на контрола во 34, карлично), во 36+ на контрола си беше веќе свртена има надеж