Лазарова е супер, и јас одев кај неа. За втор скрининг бев, не ме гледаше набрзина, туку баш си одвои време, едно добар пола саат и се си објаснуваше. Апаратите им се добри, не е дека им се од Дедо Ное, имаат и 4Д. Јас се водам по тоа дека добар лекар ќе види се' и на 2Д, ако знае да гледа џабе најскапа апаратура, ако не може да види што има пред носот.
Zdravo mamicki utre ke bidam 28nedela ama od pred edna nedela pocnav da se osekam nekako mn omalaksano bez energijada ko da mi se slosuva koe da premaluvam neam sila... pravev krvna slika zelezoto 10 hemoglobinot 11,5 pritisok normalen a jad de osekam loso,... imalaforum li nekoja mama vakov problem inaku poveke vreme lezam I malku pesacam dada ne kazam skoro ic zasto imam bolki dole nisko a sea veke neam ni sila da idam mn brzo se zamoruvam
Многу слично и кај мене, јас сум 28+4, со скоро идентични намалени железо и хемоглобин но јас имам висок притисок, и последнава недела со болки во мускулите на препоните и отежнав многу, па и малку движење ме уморува. Негде читав дека овие недели (27-29) имало скок во раст на бебе па некои од симптомите биле малаксалост и болки во лигаментите, плус зголемена глад (не знам за тебе но мене паметов само у крофни ми е ) па може да е тоа
Здраво мешиња да ви се придружам и јас во муабетиве ако примате друштво еве тераме 8ма недела и само на лежење и на спиење ме терат,мачнини колку сакаш па ме интересираше дали пиете b6 витамини,пошто јас не можам да ги пијам никако.Имајте си убав ден и уште поубав викенд..
Не се секирај, и кај мене беше намалена ПВ, почести контроли ќе правиш и пиј мн течности, ама мнооооогу . Мене ме породија во 36 недела и еве си се гушкаме со беба здрава права. Само без нервози
Jas neam nekoj posebni zelbi za jadenje jadam kako so sum jadela I koga ne bev bremena a se imam zdebeleno samo 7 kila I toa se miod e vo meseto ako me gledas od pozadi nema da znaesti deka sum bremena... jas si imam maka I plus so mi stiska na besika nisko ja nosam I imam cuvstvo, deka voo sekoj moment ke. Se pomocam... a I plus si imam nekoj strav da ne mi pukne vodenjakot pre veme uzas...
Здраво феминки може ли мала помош дали тука кај нас може да се најде дневник за трудници дали воопшто негде има како што е мое бебе радосницата само воа да виде за трудници слично на воа на сликава
И ја сум иста,само лежам немам сила за ништо. До маркет да отидам се враќам преморена. И бидејќи не работам си дозволувам повеќе одмор и лежење. Мачнини имам ппсебно наваечер и нагони имам а ретко повраќам.Инаку и ја сум 8 недела,ја пијам бкомплекс.
Jas pijam b6 3 na den a koga imam potreba I 3 po dve na den.. na pocetokot povrakav mnogu I ginekologot mi rece dada pijam 3na den po 2 pi si ne mu ja misli normalno e da gi osekas tiee simptomi vo tie nedeli
25+2 недела сум ама на брадавиците имам ко бели точки и се тргаат коа тријам дали е нормално тоа ? Имала ли некоја вакво нешто слично ?
Здраво милички , јас за пофалба се настинав кивам на секои 10-15 минути и нос тече како чешма повеќе сум на овошје и киви што е можно повеќе за да не ми ослабе железото , на 31 јануари треба крвна слика да правам , а на 2 февруари имам ехо закажано бебушко да си го видам .. Здравје начекав убаво креветче на акција во ЛокоКроко 3750 денари дрвено па да искористам и тоа да купам од платата на мажето , полека полека мора да се спремаме озбилно се заборавив јас , уште не ми се верува можеби затоа се влечкам ,а тамо од другата плата во март да докупам и алиштиња некои што ми фалат и да исперам се да испеглам да спастрам во фиока и да си чекам потоа , некако се брзо проаѓа на 2 април здравје влагам во 9 месец и ако биде како братчињата негови 37 недела очекувам и третово да се роди уште сме збунети милион имиња прочитавме и ни едно не ни се бендисува , како ли ќе се вика сигорно на празник ќе се роди и само ќе каже Ајде поздрав милички јас да ставам спреј во чешмава и да дремнам малку
Antimetil ili caj od gjumbir pij mene toa mi pomagase . I jas mnogu gadenje i povrakjanje imav i eve 13 nedela kako nova sum
Еве го ова ни е второ креветче , имавме купено за првото бебе онакво со опција и за лулање и плус четири фиоки , ама второто синче спие уште во него , а на првото му купивме кревет деттски и за третово не сакам да купувам гломазни работи , зафаќаат место и ни треба само за навечер кога ќе спие вака се во релаксатор или количка ќе биде
Исто како мене да ме опиша и ја се чудев од каде пак се вратија мачнините и омалаксаноста, инаку сум 24+3. Притисокот ми е нормален, а често имам главоболки и тешкотии после јадење. Кога и да прашам нешто на преглед се е нормално
Почнал да се лачи колострум Нормално е. Јас го имам од 20та недела, каналите ми се цели како со корки засушени (лошо звучи ама така е), па кога се бањам ги тријам нежно со фротирска крпа. На тој начин ќе ги припремиш брадавиците за доење. Истото го правев и во прва бременост. Ако нежно ја притиснеш ареолата ќе видиш дека излегува малку проѕирна течност.
Kako gi tries? Stom pustam topla voda vrz niv pocnuva da prska mi e strav da gi dopram si tecat kako ludi.