Значи ти си веќе во друга фаза При крај беше така? Зарем веќе имаш млеко, штом викаш прска? Ги тријам нежно со некое пешкирче или крпче, малце вежбам "грубост" . Плус да се исчистат засушените канали. Мене ми помогна за малце да "ојачаат" брадавиците за доење.
Ne sum bas epten na kraj 32 nedela sum kolostrum imam uste 20 nedela, Sega poslednite denovi zabelezav deka prskat pod topla voda I toa bas prskanje. Vo strav sum od 20 nedela da ne se porodam pred vreme.
Не се секирај првата бременост имав и јас колострум од 16 недела и тоа многу течеше па уште додека бев на бокс млеко како лудо надојде , а исто и со втората бременост немав колострум ама исто на бокс ми надојде млеко па бебињата брзо ми ги донасаа за да цицаат немаа воопшто вкусено дохрана во болница , еве сега во третава бременост од 20 недела имам колострум ама по малкуцка
Se nadevam deka e za dobro I deka ke imam mleko da dojam. Doktorot mi vika nemalo vrska sto sega imam posle mozelo da nema, aman si vikam kaj ke odi ova sto uste sega go IMA.
И тој што доктор е што те плаши така , глупости . Не се плаши и не мисли лошо ќе видиш дека се супер ќе биде .
@QueenP не си прави хорор филмови непотребно Секој организам различно реагира а тука се вклучени многу различни фактори. Ете Снеже има различно искуство од моето, и воопшто не значи дека ќе немаш млеко. Ти подобро размислувај позитивно дека ќе имаш Од негатива никакво фајде.
Добро утро за вас милички мене не ми е на арно , сум настината и внатрешна температура имам , синуси , очи , чело и цела глава корне од болка , око немам склопено цела ноќ се живо и диво ме боли се убив од офкање , опавчето , колковите и препоните болат како да ќе се раштрафам мислиш .. Едвај чекам настинката магла да фати , страв ми е за бебуш , парацетамол сега ако се напијам ќе ме фати желудник па ќе голтам чај камилица и супа ќе си направам .
Mamicki bremena sum 28 nedela stomakot go osekam ko zategnat tvrd kicma I grb mn me bolat ... dali nekoja mama imala takvo cuvstvo aj so me boli grbot me boli ama cuvstvoto na zategnatost na stomakot I nekako ko da mi e stvrdnat me sekira... iskustvo imate lI vakvo
Мешиња како сте? Ние при крај сме се надевам болки ме фаќаат уште ама слаби не се тие вистинсктие на цтг покажа дека имам болки и ме прегледаа вагинално и размекнато и ваљда отворено 2 цм ама ми рекоа нареден понеделник на контрола ако дотогаш не се породиш ми вели супер си се отвораш полека ако пукни водењак идиш одма ако не чекаш болките да дојдат на 5 мин или уште подобро ако можиш на 2 мин идиш раѓаш без да се мачиш да си ги истпиш болките во домашна атмосфера.. Се надевам за брзо е биди чим 2цм е отворено ама ме чуди зошто ако веќе сум почнала да се отворам не ме задржат на болница и систем нешто и ајде готово.. :/ :/
Со првото 3 прста бев отворена и ме задржаа ама верувај секакви приказни изнагледав и подобро дома да си чекав , а со второто до крај чекав дома само што ме примија на ГАК без никакви провокации одма се породив Само со лесно мила ќе биде се супер за ден - два ќе се гушкате со бебуш
Се надевам дека за брзо ќе биди ама од вчера ми е извештајот вчера бев :/ јас си викам или нека е пред 2.2 или нека е после да не ме зафркни ексик ич нејчам
@Snow white ако цтг е добро, подобро е процесот да тече природно. Уживај си домче, движи се и ќе се породиш . Таму ќе се изнагледаш различни ситуации,само ќе се вознемируваш.
Знам само повеќе ќе се исплашам а јас дома не сум завртена се плашам на улица да не се породам само пешачам само движам денеска планирам генералка да прам па после пак да шетам
Девојчиња убави, јас денес го направив Верифи тестот, во понеделник рез... Се обидувам да мислам позитивно, дека ќе бидат двајцата јуначиња супер, и оддеднаш ме мава шлог што ако не е во ред и мислам срце ми застанува. Што понатака си мислам...Јас само да си се олеснам тука, полесно ми е извинете
Mene pa epten panika me fakja,utre mi e termin jas ic ni bolki najmali nemam Uste minatata nedela Trajcevski mi rece samo cekaj postelka zrela bebe golemo,moze li utre da pobaram provokacija ili da si cekam bolki doma??
Чекај си.. кога ке надминеш 2,3 дена може ке имаш вагинален преглед, малку да ти подпомогнат за да почнеш да се отвараш. Јас во Чаир првото, на 3ти ден надносено ме видоа вагинално, па ме прочепкаа малку, ист ден падна чепот и прокрварив, после 3дена ме фатија природни болки. Родив доста големко бебе надносено скоро 7 дена, природно. Најдобро да почекаш, ако нема индикации да те породат.. Провокациите, бар мене.. ми беа многу поболни, со него не примив, со девојчево примив.. Со лесно само, живи здрави да сте двајцата Инаку во Чаир ако нема индикации, чекаат до 10 дена над термин.
Се ќе биде во ред! Ќе видиш. Иста бев и јас, не спиев, а кога ќе заспиев разни сонови ме напаѓаа. Кога ми се јавија да ми ги соопштат убавите резултати, цела се тресев. И тоа е дел од нашите слатки маки.
Да, и јас така - јас го правев во вторник а резултатите ми стигнаа во неделата во 7 наутро а бе срце ќе ми откажеше, не бев спремна порано да стигнат и не можев едно половина час ни да ги отворам Со среќа!
Како сте мешиња? Времево надвор е пролет. Сунце сија мени прија. Денес на работа ми спомнаа да обучувам двајца кои би ме менувале за време на породилно. Па на крај да одлучам за еден. Ок. Па, ме облеаја некои стравови. Прво, не знам колку сум способна да го пренесувам знаењево. Второ, си викам што ако ученикот го надмине учителот и јас останам шутната. Знам дека законски мора да ме врати на работа, ама пак некои такви мисли ми се увртеа во глава. Сигурно и други од вас го осетиле истото. Како сте прошле? Како ви беше откако се вративте на работа? Се потресов малце.