Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Значи ти си веќе во друга фаза :D При крај беше така? Зарем веќе имаш млеко, штом викаш прска?

Ги тријам нежно со некое пешкирче или крпче, малце вежбам "грубост" :D. Плус да се исчистат засушените канали. Мене ми помогна за малце да "ојачаат" брадавиците за доење.

2. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Ne sum bas epten na kraj 32 nedela sum kolostrum imam uste 20 nedela, Sega poslednite denovi zabelezav deka prskat pod topla voda I toa bas prskanje. Vo strav sum od 20 nedela da ne se porodam pred vreme.

3. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Не се секирај првата бременост имав и јас колострум од 16 недела и тоа многу течеше па уште додека бев на бокс млеко како лудо надојде , а исто и со втората бременост немав колострум ама исто на бокс ми надојде млеко па бебињата брзо ми ги донасаа за да цицаат немаа воопшто вкусено дохрана во болница , еве сега во третава бременост од 20 недела имам колострум ама по малкуцка :)

4. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Se nadevam deka e za dobro I deka ke imam mleko da dojam. Doktorot mi vika nemalo vrska sto sega imam posle mozelo da nema, aman si vikam kaj ke odi ova sto uste sega go IMA.

5. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И тој што доктор е што те плаши така , глупости .
    Не се плаши и не мисли лошо ќе видиш дека се супер ќе биде .

На QueenP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    @QueenP не си прави хорор филмови непотребно :) Секој организам различно реагира а тука се вклучени многу различни фактори.
    Ете Снеже има различно искуство од моето, и воопшто не значи дека ќе немаш млеко. Ти подобро размислувај позитивно дека ќе имаш :) Од негатива никакво фајде.

На Momichka, ❤️Sneze❤️, QueenP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Добро утро за вас милички :* мене не ми е на арно , сум настината и внатрешна температура имам , синуси , очи , чело и цела глава корне од болка , око немам склопено цела ноќ :( се живо и диво ме боли се убив од офкање , опавчето , колковите и препоните болат како да ќе се раштрафам мислиш ..
    Едвај чекам настинката магла да фати , страв ми е за бебуш , парацетамол сега ако се напијам ќе ме фати желудник па ќе голтам чај камилица и супа ќе си направам .
    :hug:

На QueenP, Skorpija25, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Mamicki bremena sum 28 nedela stomakot go osekam ko zategnat tvrd kicma I grb mn me bolat ... dali nekoja mama imala takvo cuvstvo aj so me boli grbot me boli ama cuvstvoto na zategnatost na stomakot I nekako ko da mi e stvrdnat me sekira... iskustvo imate lI vakvo

9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мешиња како сте? Ние при крај сме се надевам болки ме фаќаат уште ама слаби не се тие вистинсктие на цтг покажа дека имам болки и ме прегледаа вагинално и размекнато и ваљда отворено 2 цм ама ми рекоа нареден понеделник на контрола ако дотогаш не се породиш ми вели супер си се отвораш полека ако пукни водењак идиш одма ако не чекаш болките да дојдат на 5 мин или уште подобро ако можиш на 2 мин идиш раѓаш без да се мачиш да си ги истпиш болките во домашна атмосфера.. Се надевам за брзо
    е биди чим 2цм е отворено ама ме чуди зошто ако веќе сум почнала да се отворам не ме задржат на болница и систем нешто и ајде готово.. :/ :/

На Naturel, girl-miri, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Со првото 3 прста бев отворена и ме задржаа ама верувај секакви приказни изнагледав и подобро дома да си чекав , а со второто до крај чекав дома само што ме примија на ГАК без никакви провокации одма се породив :)
    Само со лесно мила ќе биде се супер за ден - два ќе се гушкате со бебуш :*

На Skorpija25, Coco31, Mimmi39 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Се надевам дека за брзо ќе биди ама од вчера ми е извештајот вчера бев :/ јас си викам или нека е пред 2.2 или нека е после да не ме зафркни ексик ич нејчам :P :D

На ❤️Sneze❤️, duffi и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    @Snow white ако цтг е добро, подобро е процесот да тече природно.
    Уживај си домче, движи се и ќе се породиш .
    Таму ќе се изнагледаш различни ситуации,само ќе се вознемируваш.

На ludoto19, Coco31, TheGetmaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Знам само повеќе ќе се исплашам а јас дома не сум завртена се плашам на улица да не се породам само пешачам само движам денеска планирам генералка да прам па после пак да шетам :)

На Naturel, Skorpija25, sanja.burgundy и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.180
    Девојчиња убави, јас денес го направив Верифи тестот, во понеделник рез... Се обидувам да мислам позитивно, дека ќе бидат двајцата јуначиња супер, и оддеднаш ме мава шлог што ако не е во ред и мислам срце ми застанува. Што понатака си мислам...Јас само да си се олеснам тука, полесно ми е извинете :*

На ludoto19, pile30, Anicka30 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    Mene pa epten panika me fakja,utre mi e termin jas ic ni bolki najmali nemam :worried: Uste minatata nedela Trajcevski mi rece samo cekaj postelka zrela bebe golemo,moze li utre da pobaram provokacija ili da si cekam bolki doma??

На ludoto19 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.395
    Допаѓања:
    286.924
    Чекај си...

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.458
    Допаѓања:
    76.612
    Чекај си.. кога ке надминеш 2,3 дена може ке имаш вагинален преглед, малку да ти подпомогнат за да почнеш да се отвараш. Јас во Чаир првото, на 3ти ден надносено ме видоа вагинално, па ме прочепкаа малку, ист ден падна чепот и прокрварив, после 3дена ме фатија природни болки. Родив доста големко бебе надносено скоро 7 дена, природно. Најдобро да почекаш, ако нема индикации да те породат.. Провокациите, бар мене.. ми беа многу поболни, со него не примив, со девојчево примив.. Со лесно само, живи здрави да сте двајцата :*

Инаку во Чаир ако нема индикации, чекаат до 10 дена над термин.

На ludoto19, Coco31, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Се ќе биде во ред! :) Ќе видиш. :)
    Иста бев и јас, не спиев, а кога ќе заспиев разни сонови ме напаѓаа. Кога ми се јавија да ми ги соопштат убавите резултати, цела се тресев. И тоа е дел од нашите слатки маки.

На ludoto19, Bibi30, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Да, и јас така - јас го правев во вторник а резултатите ми стигнаа во неделата во 7 наутро а бе срце ќе ми откажеше, не бев спремна порано да стигнат и не можев едно половина час ни да ги отворам :sweat: Со среќа!

На Coco31, Skorpija25 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Како сте мешиња?
    Времево надвор е пролет.
    Сунце сија мени прија. :D
    Денес на работа ми спомнаа да обучувам двајца кои би ме менувале за време на породилно. Па на крај да одлучам за еден. Ок.
    Па, ме облеаја некои стравови. Прво, не знам колку сум способна да го пренесувам знаењево. 8-|Второ, си викам што ако ученикот го надмине учителот и јас останам шутната. Знам дека законски мора да ме врати на работа, ама пак некои такви мисли ми се увртеа во глава.
    Сигурно и други од вас го осетиле истото.
    Како сте прошле?
    Како ви беше откако се вративте на работа?

Се потресов малце. :(

На Skorpija25, ludoto19, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.