Мене ми е прва бременост и уште кога бев првиот пат во Систина да утврдам бременост, докторот навистина ми посвети време за разговор околу промените во организмот кои треба да ги очекувам, начинот на исхрана и начинот на живот на кои треба да се придржувам во текот на бременоста. Сега на секој преглед обавезно ме прашува дали имам некои прашања, задоволна сум. Додека матичниот гинеколог е друга приказна
Јас пак со матичниот повеќе муабет имам ,сам не кажува ништо ама барем имам прилика да го прашам што сакам .
Добар ден женцки Ја ви едно кафенце Јануари го испративме, беше долг , ама затоа февруари е краток А кратки се и неделите шо остануваат И покрај сите стресови што ми ги направија, потребно или без си догурав ја до 9ти без проблеми Супер се осеќам, само што веќе се движам како некој пингвин И спиењето ми е нелагодно доста повеќе веќе Ме гледа баба ми во меот, ааа ти ова до крај февруари ќе го носиш Демек стомакот ми бил висок, високо сум го носела, бабини муабети Викам не мора до толку ај уште две и пол недели таман е Веќе потекувам во ликот сум како некој Јапанац, очите ми се слепени цели Си најдов докторка за пораѓање, сега уште деновиве да се видиме Да видиме што како ќе каже, и почнувам со Цтг. скоро Пола доза клексани си примив, добро е немам ниедна модрица Среќа не делувам ко жртва на семејно насилство Многу ми летна времето некако брзо се надевам и последниве недели ќе ми летнат, и дека нема да ме мачат некои х појави убав ден мешиња
@ludoto19 викаш на ред сме? Неделава ми почнаа болки, слаби менструални, болки во половината, грчење на мешко, некои чудни боцкања долу и се по ред .Бебе се смирува. Сега знам оти сум бремена.
ни дојде редот Дафице, ти шо мислеше , и ние ќе се качиме на боксот свечено кај и да е И јас чат пат осеќам такви болки Ајде со лесно нека ни е на сите месецов што сме на ред
Здраво мамички би сакала да ве прашам дали некоја од вас била на вежбите на ГАК во поскоро време и дали знаете на кој број се закажува, зашто на овој број 078 485 445 никој не се јавува Дали осеќавте кога протекува зашто неколку пати ми се има случено но не сум осетила никакво протекување
@podravka што направи? Не ли требаше серклаж да направиш? Сѐ ли е во ред? Баш те мислам и се надевам добра си...
Како сте мешенца Февруарските бебуши стигнаа на ред за запознавање со мама и тато , а априлските исто како утре ќе се наканат и тие Јас едвај дишам од оваа настинка смотана , се живо и диво ме боли , лекарот не ми бега ќе морам да го посетам , се мислам да побарам утрогестан од гинекологот како превентива едно кутиче да ми препише , страв ми е за бебуш дека ми е многу ниско , а имам ужасни болки во колкови/карлицата и опашката до толку што на глас офкам кога се движам , кашлам и кивам како крава некоја и ми се стега стомакот како камче тогаш , а карлицата како со чекан да ме маваат мислиш 27+2 недела стигнавме кога ќе се сетам дека двајцата ги родив во 36+5 недела и 37+6 недела ме фаќа во исто време , страв , трема , а воедно едвај чекам само се нека биде добро Имајте убав ден милички
Napraviv Da vo cetrvrtok nesakam Da ve voznemiruvam, bese za vlakno rabotata vodenjakot bese vo vagina tesko go zasi doktorot Sega ostavame na Bog.... Lezam lezam I samo lezam toa e..
Се ќе биде добро мила дај Боже до крај бременоста да си ја износиш и живо , здраво бебенце да си родиш
@podravka mila lezi i bidi mirnamisli pozitivno i se ke pomine kako sto trbea Zdravo mesijna Eve SME 28+3 posle mesec dena utre konecno na kontrola. Se nadevam deka se è dobro iako misli i stravovi niz glava So spiejneto ova bremenost e sosema druga od prvataic nemozam mirno da spijam,kade bebe lupa,kade pozicija nemozam da najdam,pa bolat kolkovi pa boli kicma pa ajde vo bajno...... Tuku seuste custvuvam silno udirajne vo intimavami dava stravovi a veke mesec dena trae,dali bebus udira na nekoj nerv ili e mnogu dole neznam. Posleden pat mi rekoa deka oti raste pa poveke se se custvuva ama strav mi ide da ne izleze nesto Isto taka denovive mnogu pati kako gacickite se mokri pa dali bez da pocustvuvam,dali bebus udira na besikata,utre da vidime sto ke kazat. Citajki ve vas kaj poveketo e besikata ama strav da ne è plodova.. So gospod napred so lesno na site se nadevam ke bide se dobrokaj site se da zavrsi dobro
@podravka тука сме за поддршка, и во добро и во зло. Како што ти кажаа и другите, само лежи и одмарај и ќе биде сѐ во ред @❤️Sneze❤️ го прескокна март брзински, тебе не ти се чека
Ааа не не , Марта не ја прескокнав само не ја спомнав тоа значи дека ете толку сум забегала со настинката и болките , што веќе почнав и да мешам и месеци Ама како и да е брзо идат неделите , додека да трепнеш оп месецот летнал , кога се запишав во термини април беше последен месец и сама стоев на список недела дена , а сега е веќе трети на ред , месец за најубаво радување Како што вика @girl-miri и јас сум со такви прашалници во глава , на секое кивање и кашлање сега трчам во wc утоп направена , бебе го осеќам ваљда ноџе му е тоа кога мава директно како по отворот од "тетката" , језиво чувство што не ми дава раат на мозокот , а за другите болки и проблеми си се искажав прееске , само што на сета мука ете и заб почна да ме боли работава ако фаќа да боли нешто , нека боли се по ред Јас да идам да се спастрам сега раце и нозе да пицнам , а утре и "тетката" на депилација да ја улепшам па во петок бебуш на ехо да си го видиме сега на пладне додека дремнав ми дојде име онака како во сон , а се си мислев име нема да има од што ни едно не ни се свиѓаше , точно во 7 месец ми дојдоа вака како во сон имиња и за првите две, сега еве и за ова бебе
Ми дадоа денес на доктор Бетдин вагиналети чисто превентивно онака за мала дезинфекција ,бидејки сум пред пораѓај А сега читам на упатсвото не се користат во бременост и цела се збунив Ставал некој од вас?