Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Lunabela

Lunabela Активен член

Мамички еве уште некој ден ке бидам 29 недела, последниве две недели се осекам некако лошоми зујат ушите имам болки по цело тело ко искршена сум енергија 0 ваше искуство.... и дали 10 е ниско железо и треба ли да се пијат апчиња?

Anicka30 likes this.
  2. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

И јас завчера влегов во 29-та и мене железото ми е баш толку но двајца доктори ми рекоа нема потреба да се почне со суплементи, а јас гледам повеќе да внесувам природно, заедно со витамин Ц. А ова што ти зујат ушите, одма да ти препорачам да проверуваш притисок почесто.

Snow white likes this.
  3. Пчела

Пчела Популарен член

Здраво мешковци, немам време да пишам многу ама ве читам. Во понеделникот бев на контрола се е во ред со бебчо и потврдено дека е машко, само нема е здраво и живо што сака нека е. Иначе тераме 23 недела, дали до времево или незнам што ми е како воз да ме прегазил, притисок низок, киселини леле мајко. Денес посебно ме тера на плачење незнам шо е ова, тахикардија ме отепа срцево ми се чини дека ќе ми излезе од гради. Ај доста е со негативности, имајте пријатен ден.

4. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

@Пчела Како мене да ме опишуваш хахаха... Плус вчера имав болки долу во средина, од бешиката изгледа, уринокултура ќе си правам пак да проверам до тоа да не ми е, или пак едново бебе си лежи таму или ја шутира. :)

Last edited by a moderator: Feb 1, 2018
  5. Snow white

Snow white Популарен член

Мешиња со стрии ве поздравувам!! Ние уште се инатиме краен термин чекаме изгледа уште 5 дена имаме болки имаме и послаби и појаки некогаш ама не се даваме инаетчии сме на тато се сакаме по наше да е :)) Си претка си ужива не ни помислува принцезава дека ја чекаме нестрпливо..Патем изгледа чепот ми падна ако тоа е тоа немаше никаква крв туку жолтеникава леплива густа смеса и големо количество и некни малку и вчера мислам дека целосно падна и сега дури пишувам имам слабички болки ама не се тие..:/ :/ Ајде со лесно нека ни биди на сите господ рака нека клај секаде!! <3 <3

0ли, Olgica.bu, Bebence01 and 15 others like this.
  6. Lunabela

Lunabela Активен член

Koj so pravi jas sum so aparatot vo raka nemam pritisok normalen mI e 120 so 80 ili 110 so 70 jas imam spondiloza a lezam celo vreme pa moze od toa mi e utre sum, naand kontrola

Anicka30 likes this.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Zdravo mesijna:inlove:

Se vratime od kontrola bebus e dobra se svrtila so glavata gore:^) a bese pred 1mesec nadolu:^)ete oti zeludec me ubiva,mi vika doktorot se nadevame deka ke se namesti kako treba sepak ima vreme,se nadevam.
    Plodova voda vo Red,znaci bebuska pritiska pa zatoa nekogas si imam bajnati gacicki:D
    Noze edna vrz druga vika ova zensko li e?:Dvikam taka mi kaza posleddn Pat,pa vika taka izgleda so nozeve se krie:D

Tuku bolki sto si imam mi dade tabletki i mi rece da lezam do 36nedela:(samo za bajno da stanuvam:o
    I dojdov doma peralna dovrsila so perenne,staviv da sé susi koj c'è Ceka do 8vecer mm da si dojde:(sadovi za miejne,kopatilo lom,dnevna i kujna lom(facepalm) se obiduvam kolku mozam da odmaram ama sama ako ne napravam jas koj?|(

Mi vika ako ti se zgolemat bolkite ke mora da lezis vo bolnica pa zatoa ti vikam da lezis dodeka ne se zgolemat bolkite:worried:ajde se nadevam ke bide podobro...

Inaku fibromot ne se gleda veke 2meseca sto spored ginekologot ostana mal la bebus e golem i ne se gleda,so nadez deka ke ostane mal nema da ima problem bebus:)se nadevam...

Pritisok vo normala i beloto sto si imam e normalno.
    Napomenav deka imam zuejne vo usive i galata me boli,od umor malce taka da lezejne...
    Naredna nedela krv i mokraca:)

So lesno i ubavo na site:)

8. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

А каде стигаат резултатите на маил?? Јас сега во понед ќе правам..

Anicka30 likes this.
  9. kostarika

kostarika Популарен член

Od koja pricina se resavate za verify ?
    Ima posebna pricina ili da ste si sigurni?

10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Прва бременост заврши со спонтан причина триплоидија ( зголемен бр на хромозоми) за мирна глава сега инаку само што направив 30 па не ми е ради возраста

SunnyGirl2 and kostarika like this.
  11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Да ве поздравам и јас.
    Вечерва сме на контрола, да видиме бебушка како си расте. Инаку, стомакот за два дена ми се чини ми рипна, и тоа нанапред оди. :D Како доаѓа време паника ме фаќа.
    Март ми е краен термин, а се ми се чини февруари ќе се породам.
    Болки немам, освен повремени грчења на матката, а последниве денови и мало пецкање во вагината чувствувам. Имал некој вакво пецкање?
    Спиењето ми е проблем последниве недели. Сѐ ме боли, мускули ми се грчат, на десна страна некој нерв ми се фаќа, па и вртењето и станувањето ми се сѐ потешки и потешки.
    Ама тоа е. Ќе издржиме.

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ќе ти ги прати Валентина. Чим ги добие она, ќе ти ги прати на маил веднаш. Бидејќи одат во САД, најчесто навечер има резултати. Можеш и да ја прашуваш до каде се со резултатите бидејќи има пристап до системот и може да види.

Bibi30 and *Milicka* like this.
  13. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Да, мене ми стигнаа на мејл прво па потоа и ми се јави девојката да ми објасни - бев презадоволна од услугата, и како што рекоа за 5 дена, така и стигнаа. И тебе со среќа!

Мене ради годините ми беше препорачано а и сакав да знам.

Last edited by a moderator: Feb 1, 2018
  14. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Супер. Ептен ми направи ќеиф Валентина многу фина девојка. Ми кажуваше за пакетите го одбравме тој се што опфаќа ... Сега само чекање се надевам дека до крајот на неделата ќе стигнат резултатите зашто во понеделник ќе одам. А кажи ми можам сама да ги прочитам така? Зашто сестра ми лани правеше нифти мислам и чекаше кај докторот да и стигнат резултатите он да ги прочита па да се јави...

Anicka30 likes this.
  15. kukla21

Многу е едноставно. Пишува има или нема генетско нарушување. Не е како нифти со %.

16. kostarika

kostarika Популарен член

Мене ми ја ставија бубачката во глава и не можам да седам мирна.
    Ќе направам верифи. Прочитав дека го прават верифи во филип втори . Што мислите?

17. duffi

duffi Форумски идол

Јас ги имам тие боцкања, повремено, последната недела.

Skorpija25 likes this.
  18. kukla21

Прават, да. Мене повеќе ми значеше личниот однос и ангажман на другите. Кога сакав ја барав девојката, прашував.. кај филип 2 е малку погломазна администрацијата и ја нема таа "близина".

Bibi30 likes this.
  19. Bibi30

Bibi30 Популарен член

@kostarika и мене ми ставија бубачки во глава за тестот, и мирна глава си напраив и сега чекам рез. Иако бев и на 2 скрининг што ми е сиг сиг е, џабе и уште 5 добри мислења да имам. И јас како @kukla21 ти ја препорачувам Вале од Санус вита, достапна ти е кога сакаш и колку сакаш. Ни Гинекалис, ни Филип 2, ни Адриа лаб не ми оставија некој убав впечаток. Со лесно

kukla21, kostarika and Anicka30 like this.
  20. Bebence01

Bebence01 Активен член

Истата и јас сум осеќам пецкање во вагината ама бебето е многу долу дури главчето неможе да се види убо на ехо си примив инекции за зреење и си добив пак мировање краен термин ми е 29март ама и ние ако издржиме до 1март добро ке биди

Naturel, Snow white and Skorpija25 like this.