Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Мамички еве уште некој ден ке бидам 29 недела, последниве две недели се осекам некако лошоми зујат ушите имам болки по цело тело ко искршена сум енергија 0 ваше искуство.... и дали 10 е ниско железо и треба ли да се пијат апчиња?

На Anicka30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    И јас завчера влегов во 29-та и мене железото ми е баш толку но двајца доктори ми рекоа нема потреба да се почне со суплементи, а јас гледам повеќе да внесувам природно, заедно со витамин Ц. А ова што ти зујат ушите, одма да ти препорачам да проверуваш притисок почесто.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Здраво мешковци, немам време да пишам многу ама ве читам. Во понеделникот бев на контрола се е во ред со бебчо и потврдено дека е машко, само нема е здраво и живо што сака нека е. Иначе тераме 23 недела, дали до времево или незнам што ми е како воз да ме прегазил, притисок низок, киселини леле мајко. Денес посебно ме тера на плачење незнам шо е ова, тахикардија ме отепа срцево ми се чини дека ќе ми излезе од гради. Ај доста е со негативности, имајте пријатен ден.

На Skorpija25, Coco31, ❤️Sneze❤️ и 6 други им се допаѓа ова.
  4. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    @Пчела Како мене да ме опишуваш хахаха... Плус вчера имав болки долу во средина, од бешиката изгледа, уринокултура ќе си правам пак да проверам до тоа да не ми е, или пак едново бебе си лежи таму или ја шутира. :)

Последна измена од модератор: 1 февруари 2018
    На Skorpija25, ❤️Sneze❤️, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мешиња со стрии ве поздравувам!! Ние уште се инатиме краен термин чекаме изгледа уште 5 дена имаме болки имаме и послаби и појаки некогаш ама не се даваме инаетчии сме на тато се сакаме по наше да е :)) Си претка си ужива не ни помислува принцезава дека ја чекаме нестрпливо..Патем изгледа чепот ми падна ако тоа е тоа немаше никаква крв туку жолтеникава леплива густа смеса и големо количество и некни малку и вчера мислам дека целосно падна и сега дури пишувам имам слабички болки ама не се тие..:/ :/ Ајде со лесно нека ни биди на сите господ рака нека клај секаде!! <3 <3

На 0ли, Olgica.bu, Bebence01 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Koj so pravi jas sum so aparatot vo raka nemam pritisok normalen mI e 120 so 80 ili 110 so 70 jas imam spondiloza a lezam celo vreme pa moze od toa mi e utre sum, naand kontrola

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Zdravo mesijna:inlove:

Se vratime od kontrola bebus e dobra se svrtila so glavata gore:^) a bese pred 1mesec nadolu:^)ete oti zeludec me ubiva,mi vika doktorot se nadevame deka ke se namesti kako treba sepak ima vreme,se nadevam.
    Plodova voda vo Red,znaci bebuska pritiska pa zatoa nekogas si imam bajnati gacicki:D
    Noze edna vrz druga vika ova zensko li e?:Dvikam taka mi kaza posleddn Pat,pa vika taka izgleda so nozeve se krie:D

Tuku bolki sto si imam mi dade tabletki i mi rece da lezam do 36nedela:(samo za bajno da stanuvam:o
    I dojdov doma peralna dovrsila so perenne,staviv da sé susi koj c'è Ceka do 8vecer mm da si dojde:(sadovi za miejne,kopatilo lom,dnevna i kujna lom(facepalm) se obiduvam kolku mozam da odmaram ama sama ako ne napravam jas koj?|(

Mi vika ako ti se zgolemat bolkite ke mora da lezis vo bolnica pa zatoa ti vikam da lezis dodeka ne se zgolemat bolkite:worried:ajde se nadevam ke bide podobro...

Inaku fibromot ne se gleda veke 2meseca sto spored ginekologot ostana mal la bebus e golem i ne se gleda,so nadez deka ke ostane mal nema da ima problem bebus:)se nadevam...

Pritisok vo normala i beloto sto si imam e normalno.
    Napomenav deka imam zuejne vo usive i galata me boli,od umor malce taka da lezejne...
    Naredna nedela krv i mokraca:)

So lesno i ubavo na site:)

На kostarika, ❤️Sneze❤️, cinderella5 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    А каде стигаат резултатите на маил?? Јас сега во понед ќе правам..

9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Od koja pricina se resavate za verify ?
    Ima posebna pricina ili da ste si sigurni?

10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Прва бременост заврши со спонтан причина триплоидија ( зголемен бр на хромозоми) за мирна глава сега инаку само што направив 30 па не ми е ради возраста

На SunnyGirl2 и kostarika им се допаѓа ова.
  11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.292
    Да ве поздравам и јас.
    Вечерва сме на контрола, да видиме бебушка како си расте. Инаку, стомакот за два дена ми се чини ми рипна, и тоа нанапред оди. :D Како доаѓа време паника ме фаќа.
    Март ми е краен термин, а се ми се чини февруари ќе се породам.
    Болки немам, освен повремени грчења на матката, а последниве денови и мало пецкање во вагината чувствувам. Имал некој вакво пецкање?
    Спиењето ми е проблем последниве недели. Сѐ ме боли, мускули ми се грчат, на десна страна некој нерв ми се фаќа, па и вртењето и станувањето ми се сѐ потешки и потешки.
    Ама тоа е. Ќе издржиме.

На Rose-tulip, Naturel, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе ти ги прати Валентина. Чим ги добие она, ќе ти ги прати на маил веднаш. Бидејќи одат во САД, најчесто навечер има резултати. Можеш и да ја прашуваш до каде се со резултатите бидејќи има пристап до системот и може да види.

На Bibi30 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  13. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Да, мене ми стигнаа на мејл прво па потоа и ми се јави девојката да ми објасни - бев презадоволна од услугата, и како што рекоа за 5 дена, така и стигнаа. И тебе со среќа!

Мене ради годините ми беше препорачано а и сакав да знам.

Последна измена од модератор: 1 февруари 2018
    На Bibi30, kostarika, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Супер. Ептен ми направи ќеиф Валентина многу фина девојка. Ми кажуваше за пакетите го одбравме тој се што опфаќа ... Сега само чекање се надевам дека до крајот на неделата ќе стигнат резултатите зашто во понеделник ќе одам. А кажи ми можам сама да ги прочитам така? Зашто сестра ми лани правеше нифти мислам и чекаше кај докторот да и стигнат резултатите он да ги прочита па да се јави...

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Многу е едноставно. Пишува има или нема генетско нарушување. Не е како нифти со %.

16. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Мене ми ја ставија бубачката во глава и не можам да седам мирна.
    Ќе направам верифи. Прочитав дека го прават верифи во филип втори . Што мислите?

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Јас ги имам тие боцкања, повремено, последната недела.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Прават, да. Мене повеќе ми значеше личниот однос и ангажман на другите. Кога сакав ја барав девојката, прашував.. кај филип 2 е малку погломазна администрацијата и ја нема таа "близина".

На Bibi30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.180
    @kostarika и мене ми ставија бубачки во глава за тестот, и мирна глава си напраив и сега чекам рез. Иако бев и на 2 скрининг што ми е сиг сиг е, џабе и уште 5 добри мислења да имам. И јас како @kukla21 ти ја препорачувам Вале од Санус вита, достапна ти е кога сакаш и колку сакаш. Ни Гинекалис, ни Филип 2, ни Адриа лаб не ми оставија некој убав впечаток. Со лесно

На kukla21, kostarika и Anicka30 им се допаѓа ова.
  20. Bebence01

Bebence01 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    412
    Истата и јас сум осеќам пецкање во вагината ама бебето е многу долу дури главчето неможе да се види убо на ехо си примив инекции за зреење и си добив пак мировање краен термин ми е 29март ама и ние ако издржиме до 1март добро ке биди

На Naturel, Snow white и Skorpija25 им се допаѓа ова.