Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Јас сум 27+4 недела не ми кажа колку е точно само кажа дека едвај 3 см можела да каже дека е , не е секако 100% прецизно мерењето со ехо , ама морам да одмарам дека ми е трето бебе , и дека е многу доле исто со болки во карлицата/опашката и препоните сум , исто и како со некакво језиво клоцање како блиско отворот од вагината осеќам па подобро ќе било да се излежавам до 34 недела .

2. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Nie sme epten blizu so terminate,jas sum 32+3 I planiram od slednata nedela da pocnam poleka da se spremam da ne me iznenadi bebuska porano da si izleze. Dodeka mozam asalno da se dvizam se osekam kako nasukan kit.:lol::lol: inaku I jas sum si uvrtela nekoj film u fevruari da se porodam.

На cinderella5, Coco31, ❤️Sneze❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Јас одвај станувам тешка категорија сум. Среќа не качив многу килограми, на мм му врлам секогаш ако бев со олкав стомак среде лето незнам што ќе правев јас сега неможам да се движам. И јас така се си мислам дека нема бебево да додржи до Март 22ри како краен термин. Ама грлото е добро, нема знаци на зреење на постелката сеуште така да изгледа само филм ми е хаха

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Поздрав мајки. Јас од завчера,не можам глава да кренам.Ме фати вирусов,целата сум затната,ама главата ми пукна,дури почнаа и заби и уши да ме болат..Едвај јадам,ми се изгуби и апетитот. Пиев некои супи,сокови цедени пијам.Во среда бев по инфузија,исклучиво со витамини,ама вчера се напив еден парацетамол од 1000 мг,не можев повеќе..Згора на се,и малиот ми се разболи,крена температура,ама денес веќе е подобар.А јас не можам очи да отворам ,толку што ме болат.Притисокот цело време околу 70,60 со 40 се движи..Имате некаков совет како би ми помогнале?

5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Многу е низок.
    Кафе, кока кола,солена храна, многу течности.
    Нека мине.
    И времето деневиве доста е променливо.

На ludoto19 и Asja им се допаѓа ова.
  6. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.292
    Јас 35+, ама бебето е помало за една недела така да се рачунам како 34+.

И мене не ми се верува. Летна времето. Само со лесно да е. :l:

Не примав инекции. Докторот не ми рече ништо. По последна менструација вторник веќе влегувам во деветти, ама пошто е за една недела помало не ќе е лошо да поседи уште некое време внатре. Јас и на работа доаѓам, има денови кога по цел ден сум на нозе.
    Мисли позитивно, одмарај, лежи. Ќе си истуркаш до крај. Со лесно. :hug:

На mal.ecka, Bebence01, Naturel и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Девојки, жени закачив уринарна инфекција. Покрај терапијата ми рекоа да пијам и увин чај. Е сега јас неможам да најдам увин туку на опаковката пишува уве микс. Микс од повеке чаеви. За една чаша сигурно нема да биде проблем ама јас треба цел викенд да пијам. Знае некоја дали има некои несакани дејства миксот и кај да барам само увин или исто е уствари?:sweat::sweat::D

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Исто е.
    Ама на трудници даваат чај од брусница место увин.

9. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Ако си многу настината посети доктор, јас бев со настинка и се јавив на гинеколог, тој ме препрати кај матичниот доктор. Ама ништо не ми даде не било толку лошо, супи, чаеви и цеден лимон. За низок притисок ми препорача маслинки, солено сирење, повеќе сол во јадењето и многу течности, кисела вода најдобро. Се надевам ти помогнав.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Имав читано ама мојава ми рече увин :?: Имам дома и од брусница, ке пијам и од тој. Фала ти :*

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Јас кога имав инфекција, пиев чај од брусница и јадев сушена брусница.

На Angel.girl и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  12. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Добра вечер мешковци ние бевме на прв скрининг бебко е 5 дена помало по менст 14 а ехо 13+2 ама не е страшно..супер сме па и раче ни маана душа мајкина малце ми олекна кога го видов и дека се е во ред..почести контроли и одмарање и овој пат верувам дека ќе тераме до крај..па и докторка ни се погоди срцка..ве гушкаме :*

На cinderella5, Coco31, Melinda85 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    5cm mi bese mene cela.bremenost

14. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    25.935
    Досега ми немаат мерено цервикс или бар ми немаат кажано :worried: можеби немало никакви индикации... Да си побарам на следниот преглед?

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.594
    Допаѓања:
    114.556
    Јас се породив, цервикс не ми измериле цела бременост.

На mssuniquee и *Ench@nted* им се допаѓа ова.
  16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Ни мене со првите две никогаш ми немаа ништо испитано ни мерено , ама па фала богу немав ваква бременост со големи болки во колкови/опавче и препони од старт на бременоста .
    Се надевам нема да имаш потреба ни од мерење ни од секирање , имај лесна и убава бременост.

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Мешковци малце хелп вака сега ставам утрогестан сабајле и вечер е сега треба да испитувам урина тоа утро да го ставам или кога ќе се вратам да го ставам? Не сум имала ваква ситуација до сега..

18. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Jas stavav pa posle idev na urina

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Јас прво оставив урина и кога се вратив легнав и си ставив утрогестан па фино си одморивме 2-3 саати .
    Ама и да ставиш утрогестан па да идеш секако ќе мора да чекаш бар 1 саат по ставањето да лежиш па да идеш инаку нема да има правилно дејство , брзо ќе испадне .

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Kija nedela si ? Jas cela bremenost imam bolki nisko dole I zaradi toa mi merat, ama ne znae sekoj doktor da izmeri prvo me, izvadija od pamet deka mi e 1,6 pa na drugo mislenje iskoci 3,9 I od 17 nedela jas sekoja kontrola insistiram daa mi merar za sigurnost.. prasaj go ginekologot pa ako ima potreba kee ti izmerat