Jas utrogrstan pijam taka da neam problem so urina... prvo urina pa utrogestan... a svativ deka mn poveke imaat vlijanie koga gi pies otkolku koga gI stavas, zaso koga se stavaat pola mi tecat na gaki... sekoj razlicno iskustvo ima..
Да да. И да си спиеш. Јас по 14 часа дневно спиев. Така до 14та недела кога магично ми се врати енергијата
Се случува тоа поради промена во организам, те истоштува... крвната слика како ти е? Провери си сепак за секој случај и железо, хемоглобин ако немаш скоро проверено ..
Девојчиња, рез од Верифи тестот стигнаа, 2 здрави бебушки. Конечно на раат може да се израдуваме дома. Поздравче до сите
Нормално е . Јас неможев да си се препознаам затоа што бев достс активна пред бременост, а откако останав мислев дека одев и спијав. Поминува и тоа после трет месец Со лесно баш ми е мило
Јас ко ќе одев да проерувам урина го пијав не ставав вагинално и за брис исто така два дена пред да одам брис да ми земат го пијав и баш и кажав на матичната ми рече исправно најубо е така ко ќе испитуваш нешто наместо вагинално орално да го испијаш
Здраво женски Се надевам сте добри,колку што може со променливово време. Јас два дена едвај од кревет станувам, притисокот 100/60 110/60 и глава позади ниско кај вратот ме боли ме кине,мислам ќе се распарчам во секој момент Од јаки болки пак почнав да повраќам. Друго да ве прашам. Колку дена пред преглед кај гин. да си направам крвна слика?Има ли врска уствари, треба да е “пресна” нели? Дури за две недели сум на преглед, а сакам сега од пон. да испитам крв оти главоболкиве олку јаки не ми изгледаат на арно,може нешто се случува..
Од нискиот притисок ти си главоболките. Крвна слика и сега можеш да направиш, ако има нешто сомнително ќе се јавиш на докторот за консултација.
Кажете нешто проверено за киселини. 33та недела сум и последниве две недели ми гори хранопроводов. Пробав гастогард, гастрикс, ладно млеко, сончоглед, сода бикарбона. Од се поминува привремено и после пак истото. На врчер неможам да спијам се задавувам. Гастрикс и гастрогард се трудам да не ги користам повеќе од 3 пати
Заборавив име на едни таблети џа џвакање. Ми помагаа. И навечер не легнувај тазе јадена, и спиј подисправена на повеќе перници. Ќе издржиш ајде уште малку
Само така си се тешам дека уште малку остана. Не се издржува понекогаш премногу ми е со киселиниве. Само бебушко да претка да ми е здрав и жив одма понинува времето.
така е при крајот, голем бебуш, притиска врз желудник, а особено стрвност се јавува навечер лежи и грицкај и ете ти киселини. Бејк ролс и такви слични суви јадења навечер, избегавај вечерање ( ако можеш ) Само шо ќе се породиш нема ни да ти текнува ни на киселини ни на болки ни на отоци... Со лесно