Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Фала :D не дека обилно вечерам ама си поткаснувам понекогаш. То е ќе помини се :inlove: со кока кола немам пробано уште тоа останува хаха

На jule84 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Бравос :) Уживај си сега со мешко :)

На Bibi30 и duffi им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Здраво мешковци, ние само да ве поздравиме со малата :) Си се гушкаме, си цицаме, нанаме и полниме пелени :D
    Со лесно на сите што сте на ред, ве очекува еден огромен предизвик, но во исто време и една таква убавина и љубов што не се опишува со зборови :inlove:
    Мајка е нешто најмоќно на свет, навистина треба да сме благодарни за таа привилегија :l:
    Ве гушкаме :hug:

На Rose-tulip, 0ли, Naturel и 26 други им се допаѓа ова.
  4. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Сега уживај во бременоста и никогаш веќе да не те плашат за нешто толку големо во врска со бебенцата :hug: да си ги родиш живи и здрави :l: :l: :hug:

На Bibi30, ludoto19 и duffi им се допаѓа ова.
  5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.796
    Рупурут ми се чини дека се викаа тие за џвакање,јас ги користев нив и многу ми помогнаа а имав премногу киселини.Се надевам ќе ти се среди од нив.

Мислам дека само 2 може во денот :)

На Naturel, ludoto19 и duffi им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    До 12 во ден за небремени.
    За трудници ајде и на 6 да се ограничат.
    Може по 2 наеднаш.

Мене ми се најефикасни.

Иако на сите антациди дејството им е толку 2-3 часа.

На Naturel, mssuniquee, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.796
    Можеби,сум подзаборавила малку :D пред скоро 3 години бев бремена, а многу работи ми избледуваат со текот на времето :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Babynew

Babynew Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    158
    Пробај со каранфилче ама не од мелениот зачин, ги има и како цветчиња-дрвца незнам баш точно да ги опишам. 3-4 во чашка малце иситни ги со вилушка и стави малку вода . Да одстои барем 1 саат и ако можеш се да испиеш не само водата. Многу помага.

На duffi и Naturel им се допаѓа ова.
  9. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Вчера бебушкава беше скоро цел ден активна, си мрдаше. Денес едвај 3-4 пати ја осетив. Нормално е?
    Кога најмногу се чувствуваат движењата, во која недела?
    24+1 сум денес.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    Нормално е.
    И мали сте уште. :)

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Мали? :)
    Јас па си правам филмови дека сме пораснати. :D И очекувам појаки клоцкања. Ќе бидам трпелива.
    :hug: :*

На jule84 и duffi им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    Од недела во недела ќе бидат се појаки. :)
    :hug::hug:

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Милички како се справувате со стравот кога ви е кажано да лежите за да биде се добро :| тешко ми иде со справувањето на лошиве мисли им нема крај во главава моја , од самата психа мене денес преку 6-7 пати ми се стегаше мешето како камче во текот на целиот ден , цело време ми се врти низ глава 'Што ако добијам болки и се роди порано' , сонови секакви сонувам , де како ми се раѓа порано и го губам , де се раѓа и го дојам , де во болница останува и сама доаѓам дома па синчето плаче каде е братчето што сум го родила и се и сешто , аман им нема крај на лошите мисли во мозокот |( и на добро да мислам пак надвладејуваат .
    Гледам да одмарам што повеќе , ама дечињата ми се мали и нема кој да внимава на нив , морам јас и се плашам , а не сум плашлива по природа ова е нешто чудно за мене , навечер еве почнаа раце да ми се потат многу , вруќо ми е и на маичка по прерамчиња шетам , а не ни е вруќо дома , притисок и како боцкање осеќам блиско отворот доле ... и ај доста негатива и ве замарам со проблемиве :* уживкајте во ноќта , а јас ќе пробам да спијам без да мислам толку на лошо :hug:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Мене и во минатава, 29-та недела, ми се случи цел ден да не ја осетам па јадев чоколадо, пиев ладна вода, цеден портокал и ништо и секако од памет се извадив за вечерта да се размава - барем моево бубаче нема уште фатено ред и не е предвидливо во активноста, не знам за другите

На Skorpija25 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  15. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.012
    Допаѓања:
    25.949
    Снеже, мораш да бидеш јака и позитивна и се ќе биде во ред. Избуткавме 2/3 од патот уште малку ни остана. Лежи и одмарај, собирај сили за гушкање со бебето, гали меше, разговарај со него и пушти му музика, гледај ги сликите од ехо и размислувај како ќе изгледа бебчо, покани позитивни личности на посета, пушти си некоја комедија да гледаш и не дозволувај негативни мисли да надвладеат. Разговарај со дечињата дека сега ќе треба да ти помагаат со бебето, дај им обврска, да се чувствуваат големи и важни, нека нацртаат нешто за бебето... Не му ставај дополнителен товар на организмот со стресови. Само позитивно и најважно е да лежиш и одмараш и се ќе биде во ред, за некој месец ќе се гушкаме со бебиња :hug::*

На ludoto19, Skorpija25, *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Така е :hug:

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    @Bebence01 Ич да не си ставаш такви мисли на главата за Осмаче дека ќе е, посебно од нигде никаде. И мене дури ме убедуваа докторите дека ќе мора да е, ме зрееја дури, па што ако еве си стигнав 37 недела скоро :DИ мислам дека барем уште недела и пол сигурно ќе го носам, ако не и повеќе :)
    @Skorpija25 Тоа +/- 2 недели не е страшно ич, барем мене мојата така ми вика, се дур си е здраво право абе ич не треба да се секираме :) и моето е 9 дена помало, ама се си е супер ко што треба, сите дечиња не растат исто, ќе си пораснат тие чим излезат:D

@❤️Sneze❤️ и јас лежев , да досадно е сафра те фаќа :( Јас и низ дома си потфаќав нешо ситно , ме караа ама тоа е. Сега не знам твојата причина на лежење, ама ајде ќе издржиш женцка, само поитивни мисли, немој да си тураш страв на мозок :hug:

И така женцки. :D

Јас имам уште некој клексан, па да си ги испитам димерите. Бев кај докторката шо ќе ме пораѓа муабет си направив,ме запишала ко пациент :) па ќе видиме кога ќе е, неделава пак сум на контрола кај неа и така :D
    Преку 2,5кг е малово си расте, тоа ме смирува :)

Убав ден имајте мешковци :l:

На Пчела, Skorpija25, girl-miri и 10 други им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Ista sum i jas,na sekoja kontrola mi kazuvat lezejne i lezejne.
    Stanuvajne Samo za bajno i tolku,si popukav od nerva i strav i plus imam eden predvreme porogaj,srejka se zavrsi dobro ama strav mnogu.

I kaj ke lezam?nemam pomos od nikoj ama od nikoj.
    Dva dena lezev i Eve denes neznaev od kaj da pocnav,se naopaku,prasina,sadovi(facepalm) cerka znae da sé zaigra ama ima i potreba od mene:(mm aber nema od domasni obvrski(facepalm)eve ja sreduva sobata za malite,edno sredil 10rasipal(facepalm) Arno sto odi na rabota inaku(facepalm).......

Mese i mene znae da mi se stvrdnuva nekolku pati na den:(cekaj kaj SME ima vreme uste 2meseca....
    Soba me Ceka so alista za mestejne....

Gospod da ni pomogne sneze:hug: tesko e mnogu:hug:
    Site znat da sovetat ama da si vo vakva situacija e tesko,sama sum bila nemoralo nisyo da pravam,a nie na vozduh zivime li:^)ama toa e.....

Kolku mozes odmaraj pa pak sredi nesto pak odmaraj i taka.
    Gospod da ni pomogne:hug:

На Пчела, ❤️Sneze❤️, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.292
    @ludoto19 јас на почетокот, кога почна да заостанува за една недела, од страв само плачев, мислев дека нешто не е во ред, ама штом од контрола на контрола си расте нормално добро е.
    На последнава контрола се заборавив да прашам колку тежи, а и докторот не ми спомна, ама според другите димензии си беше пораснато.
    Од утре некој ден треба да испитам брисеви, последните и готово.
    Непцата цела бременост ми беа добри, сега почнаа да ми крварат на секое миење.
    Туку, денес осетив слаби менструални болки во долниот дел на стомакот и во половината. Ептен слаби.

Последниве денови нон стоп мислам на породувањето и како ќе биде. Дали ќе биде се во ред со бебето и со мене, дали ќе имам доволно сила да ги издржам болките...
    И само сонувам како се пораѓам, па како го дојам бебето...Хаос ми е во главата од премногу мисли. Згора на сѐ, сѐ ме нервира, сѐ ми смета, дека плачам секој ден веќе ви кажав. :D И тоа.

На Rose-tulip, Naturel, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Исто :|
    Мене добро е што мм ми помага кога е дома , ама тоа е ретко , тој доаѓа касно од работа па само околу бањање и средување на децата за во кревет ќе помогне , сепак и тоа е нешто , а уште подобро е што на пладне ми спијат и двајцата па одмарам 2 ипол саати со нив , друга помош дома немам за со децата освен свекрва јадење што прави па немам обавеза барем да готвам , таа ми пружа и збира алишта и така ...
    Знам тешко е многу и за тие околу мене , ама нај битно ми е да си родам на време , стравот колку и да се трудиме мила нема да си отиде се додека се породиме , Господ е голем ќе ни помогне :angel:

На ludoto19, Пчела, duffi и 2 други им се допаѓа ова.