Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Фала :D не дека обилно вечерам ама си поткаснувам понекогаш. То е ќе помини се :inlove: со кока кола немам пробано уште тоа останува хаха

На jule84 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Бравос :) Уживај си сега со мешко :)

На Bibi30 и duffi им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Здраво мешковци, ние само да ве поздравиме со малата :) Си се гушкаме, си цицаме, нанаме и полниме пелени :D
    Со лесно на сите што сте на ред, ве очекува еден огромен предизвик, но во исто време и една таква убавина и љубов што не се опишува со зборови :inlove:
    Мајка е нешто најмоќно на свет, навистина треба да сме благодарни за таа привилегија :l:
    Ве гушкаме :hug:

На Rose-tulip, 0ли, Naturel и 26 други им се допаѓа ова.
  4. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Сега уживај во бременоста и никогаш веќе да не те плашат за нешто толку големо во врска со бебенцата :hug: да си ги родиш живи и здрави :l: :l: :hug:

На Bibi30, ludoto19 и duffi им се допаѓа ова.
  5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Рупурут ми се чини дека се викаа тие за џвакање,јас ги користев нив и многу ми помогнаа а имав премногу киселини.Се надевам ќе ти се среди од нив.

Мислам дека само 2 може во денот :)

На Naturel, ludoto19 и duffi им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    До 12 во ден за небремени.
    За трудници ајде и на 6 да се ограничат.
    Може по 2 наеднаш.

Мене ми се најефикасни.

Иако на сите антациди дејството им е толку 2-3 часа.

На Naturel, mssuniquee, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Можеби,сум подзаборавила малку :D пред скоро 3 години бев бремена, а многу работи ми избледуваат со текот на времето :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Babynew

Babynew Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    158
    Пробај со каранфилче ама не од мелениот зачин, ги има и како цветчиња-дрвца незнам баш точно да ги опишам. 3-4 во чашка малце иситни ги со вилушка и стави малку вода . Да одстои барем 1 саат и ако можеш се да испиеш не само водата. Многу помага.

На duffi и Naturel им се допаѓа ова.
  9. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    4.579
    Вчера бебушкава беше скоро цел ден активна, си мрдаше. Денес едвај 3-4 пати ја осетив. Нормално е?
    Кога најмногу се чувствуваат движењата, во која недела?
    24+1 сум денес.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Нормално е.
    И мали сте уште. :)

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    4.579
    Мали? :)
    Јас па си правам филмови дека сме пораснати. :D И очекувам појаки клоцкања. Ќе бидам трпелива.
    :hug: :*

На jule84 и duffi им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Од недела во недела ќе бидат се појаки. :)
    :hug::hug:

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Милички како се справувате со стравот кога ви е кажано да лежите за да биде се добро :| тешко ми иде со справувањето на лошиве мисли им нема крај во главава моја , од самата психа мене денес преку 6-7 пати ми се стегаше мешето како камче во текот на целиот ден , цело време ми се врти низ глава 'Што ако добијам болки и се роди порано' , сонови секакви сонувам , де како ми се раѓа порано и го губам , де се раѓа и го дојам , де во болница останува и сама доаѓам дома па синчето плаче каде е братчето што сум го родила и се и сешто , аман им нема крај на лошите мисли во мозокот |( и на добро да мислам пак надвладејуваат .
    Гледам да одмарам што повеќе , ама дечињата ми се мали и нема кој да внимава на нив , морам јас и се плашам , а не сум плашлива по природа ова е нешто чудно за мене , навечер еве почнаа раце да ми се потат многу , вруќо ми е и на маичка по прерамчиња шетам , а не ни е вруќо дома , притисок и како боцкање осеќам блиско отворот доле ... и ај доста негатива и ве замарам со проблемиве :* уживкајте во ноќта , а јас ќе пробам да спијам без да мислам толку на лошо :hug:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Мене и во минатава, 29-та недела, ми се случи цел ден да не ја осетам па јадев чоколадо, пиев ладна вода, цеден портокал и ништо и секако од памет се извадив за вечерта да се размава - барем моево бубаче нема уште фатено ред и не е предвидливо во активноста, не знам за другите

На Skorpija25 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  15. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.294
    Снеже, мораш да бидеш јака и позитивна и се ќе биде во ред. Избуткавме 2/3 од патот уште малку ни остана. Лежи и одмарај, собирај сили за гушкање со бебето, гали меше, разговарај со него и пушти му музика, гледај ги сликите од ехо и размислувај како ќе изгледа бебчо, покани позитивни личности на посета, пушти си некоја комедија да гледаш и не дозволувај негативни мисли да надвладеат. Разговарај со дечињата дека сега ќе треба да ти помагаат со бебето, дај им обврска, да се чувствуваат големи и важни, нека нацртаат нешто за бебето... Не му ставај дополнителен товар на организмот со стресови. Само позитивно и најважно е да лежиш и одмараш и се ќе биде во ред, за некој месец ќе се гушкаме со бебиња :hug::*

На ludoto19, Skorpija25, *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Така е :hug:

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    @Bebence01 Ич да не си ставаш такви мисли на главата за Осмаче дека ќе е, посебно од нигде никаде. И мене дури ме убедуваа докторите дека ќе мора да е, ме зрееја дури, па што ако еве си стигнав 37 недела скоро :DИ мислам дека барем уште недела и пол сигурно ќе го носам, ако не и повеќе :)
    @Skorpija25 Тоа +/- 2 недели не е страшно ич, барем мене мојата така ми вика, се дур си е здраво право абе ич не треба да се секираме :) и моето е 9 дена помало, ама се си е супер ко што треба, сите дечиња не растат исто, ќе си пораснат тие чим излезат:D

@❤️Sneze❤️ и јас лежев , да досадно е сафра те фаќа :( Јас и низ дома си потфаќав нешо ситно , ме караа ама тоа е. Сега не знам твојата причина на лежење, ама ајде ќе издржиш женцка, само поитивни мисли, немој да си тураш страв на мозок :hug:

И така женцки. :D

Јас имам уште некој клексан, па да си ги испитам димерите. Бев кај докторката шо ќе ме пораѓа муабет си направив,ме запишала ко пациент :) па ќе видиме кога ќе е, неделава пак сум на контрола кај неа и така :D
    Преку 2,5кг е малово си расте, тоа ме смирува :)

Убав ден имајте мешковци :l:

На Пчела, Skorpija25, girl-miri и 10 други им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Ista sum i jas,na sekoja kontrola mi kazuvat lezejne i lezejne.
    Stanuvajne Samo za bajno i tolku,si popukav od nerva i strav i plus imam eden predvreme porogaj,srejka se zavrsi dobro ama strav mnogu.

I kaj ke lezam?nemam pomos od nikoj ama od nikoj.
    Dva dena lezev i Eve denes neznaev od kaj da pocnav,se naopaku,prasina,sadovi(facepalm) cerka znae da sé zaigra ama ima i potreba od mene:(mm aber nema od domasni obvrski(facepalm)eve ja sreduva sobata za malite,edno sredil 10rasipal(facepalm) Arno sto odi na rabota inaku(facepalm).......

Mese i mene znae da mi se stvrdnuva nekolku pati na den:(cekaj kaj SME ima vreme uste 2meseca....
    Soba me Ceka so alista za mestejne....

Gospod da ni pomogne sneze:hug: tesko e mnogu:hug:
    Site znat da sovetat ama da si vo vakva situacija e tesko,sama sum bila nemoralo nisyo da pravam,a nie na vozduh zivime li:^)ama toa e.....

Kolku mozes odmaraj pa pak sredi nesto pak odmaraj i taka.
    Gospod da ni pomogne:hug:

На Пчела, ❤️Sneze❤️, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    @ludoto19 јас на почетокот, кога почна да заостанува за една недела, од страв само плачев, мислев дека нешто не е во ред, ама штом од контрола на контрола си расте нормално добро е.
    На последнава контрола се заборавив да прашам колку тежи, а и докторот не ми спомна, ама според другите димензии си беше пораснато.
    Од утре некој ден треба да испитам брисеви, последните и готово.
    Непцата цела бременост ми беа добри, сега почнаа да ми крварат на секое миење.
    Туку, денес осетив слаби менструални болки во долниот дел на стомакот и во половината. Ептен слаби.

Последниве денови нон стоп мислам на породувањето и како ќе биде. Дали ќе биде се во ред со бебето и со мене, дали ќе имам доволно сила да ги издржам болките...
    И само сонувам како се пораѓам, па како го дојам бебето...Хаос ми е во главата од премногу мисли. Згора на сѐ, сѐ ме нервира, сѐ ми смета, дека плачам секој ден веќе ви кажав. :D И тоа.

На Rose-tulip, Naturel, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Исто :|
    Мене добро е што мм ми помага кога е дома , ама тоа е ретко , тој доаѓа касно од работа па само околу бањање и средување на децата за во кревет ќе помогне , сепак и тоа е нешто , а уште подобро е што на пладне ми спијат и двајцата па одмарам 2 ипол саати со нив , друга помош дома немам за со децата освен свекрва јадење што прави па немам обавеза барем да готвам , таа ми пружа и збира алишта и така ...
    Знам тешко е многу и за тие околу мене , ама нај битно ми е да си родам на време , стравот колку и да се трудиме мила нема да си отиде се додека се породиме , Господ е голем ќе ни помогне :angel:

На ludoto19, Пчела, duffi и 2 други им се допаѓа ова.