Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Како брзо ги испраќаме мамиве од труднички муабети, сфаќам дека времево лета, ќе ми дојде брзо редот :?:

На Chanell*, mal.ecka, mimiiiii и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @TeddyGrey мене ми се чинеше како 100 години да сум трудна, а всушност лета времето, особено штом влегов во 9-ти ми летна. Дотогаш мислам цела вечност ми се чинеше.
    После темава ќе си се читаме истите членки во мајчински муабети, доење и сл. :D:l:

На mimiiiii, girl-miri, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. MinaK

MinaK Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Феминки јас сум влезена во 25 недела, последните денови го осекав бебусот како мрда , особено навецер.
    Еве од синока и денеска цел ден до сега некако не мрда. Дали е нормално да го нема толку долго и сеуште е рано, малку се плашам :(

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.404
    Допаѓања:
    287.103
    Втората бременост, околу осми месец, ми рекоа дека малата има најверојатно циста на јајници.
    Одев на допилнителни испитувања каде се утврди дека за време на прегледот не била мочкана, па така делувало, како циста, а се беше супер.
    @MinaK нормално е, имаат такви денови.

Јас не знам ни должина ни тежина на моево бебе (facepalm).
    Првата бремееност бев опседната со милиметри, па барав што значат ознаките од скринигот, па доколку некоја коска или орган не одговараше до ден на неделата си правев филмови :drunk:.
    Сега само прашувам главчето да не е големо. Поголемо главче потешко за испаѓање :P, првата мома ме намачи. Друго не ми треба да знам, се е супер доволно ми е.

На anichka94, Пчела, TutiFuti и 8 други им се допаѓа ова.
  5. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Не се секирај и јас сум 25 недела и кај мене е така некогаш и 2 дена не го осеќаам ме вади од памет ама ете го после нормално си мрда изгледа рано е уште.

На Skorpija25, Mimmi39 и MinaK им се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас имам два од нм, ги купив од мега аутлетот кај нас. Убави си се, баш како обичен градник. Само јас за 4 месеци ослабев 17 кила ( во првата бременост ми требаше година и пол толку да симнам :P) и не ги износив зошто сега пливам во нив. На крај пак си функционирам со спортските градници како во бременоста. Со нив ми е најлесно и ништо не ме стега, ни притиска.

На Kitten и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Од кој мега аутлет ги зема? Карпош или центар? Не ми текнало на таа продавница, добро што ме потсети. :)

8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас од центар ги купив карши рамстор, ги имаше и во капитол. Но тоа беше лани пред летото. Провери си.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Луѓе јас сум во паника. 24+0 со близнаци, бев на преглед во Систина, цервикс 19мм со фунелинг, а пред еден месец беше околу 38мм без фунелинг. Ми рече строго лежење, и да се спремам за церклаж. Не можело веднаш зошто сум имала доле инфекција некаква, што ја немам ни осетено, (а брисевите беа чисти последен пат) па ме чистеше со некоја течност и ми даде вагиналети и Прогестерон Депо да примам. На контрола за една недела. Многу ми е страв.
    Како да лежам, на грб, на страна, да ставам перници..
    Да не е касно церклаж 25+ недела (за недела дена толку ќе бидам)?
    Која цена е во Систина?
    А бебињата душички по 650 грама.. Аман боже.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Ne se plasi mila ke ti pisam pp

На kukla21 и DuchessAnn им се допаѓа ова.
  11. Bebence01

Bebence01 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    412
    Нормално е неможи секој ден исто да мрда успано е напијај се газиран сок касни благо ке се размрда

На MinaK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    i kaj mene cela bremenost dolu za na kraj da se kaci do zeludnik.

jas si ho kupiv me e mnogu golema razlika vo cena ne mi se isplakase da podnesuvam dokumenti.

Последна измена од модератор: 9 февруари 2018
    На sanja.burgundy и duffi им се допаѓа ова.
  13. Bebence01

Bebence01 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    412
    @crvenkapa :* една моја пријателка носеше појас,матичната и даде упат за на специјалист и дадоа потврда и појде во аптека си зема без пари побарај си кај матичната да ти даде упат

14. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.848
    Јас да сум на твое место би одела на второ мислење кај матичната и кај мислење од друг гинеколог во друга клиника.

15. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    I jassum so bliznaci i imam sekret ( infekcija) koja ne ja pokaza na brisevi i odam sekoja nedela sega maticniot me macka so metilensko sino. Koga mi kaza bev vo panika a posle si orocitav deka e sosema normalno zaradi promenata na hormoni i voopsto ne se sekiram za toa sega. Vo odnos na serklazot neznamdalie kasno no jas istotaka go ocekuvam ili potocno kazano ocekuvam da se skrati grloto sto e normalno kaj bliznaci i zatoa mnogu lezam . Nesto sto mozam da te posocetuvam od loso iskustvo na prijatelka e sto i napravile serklaz ama so infekcija i imase komplikacii zatoa sto infekcijata ne bese lekuvana ( se porodi porano so bliznacinjata). Obrni vnimanie na toa i ne se plasi. Te guskam silno.

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  16. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    29.047
    Матичната дава упат за на хирург..од таму со потврдата во фонд за здравство..од таму ми дадоа список во кој аптеки може до партиципација и за некои 140 ден го зедов...од 3-4месец до крај го носев. @crvenkapa :*

17. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.292
    Леле значи кој малер сум. Конечно реков брисеви без брцкање со спекулум, ама пак си добив. :D
    Имав повеќе секрет и мораше со спекулум за да ме измие. :worried:
    ЦТГ добро, докторот вика бебево нервозно. На мене му викам. :D

На ludoto19, Sexybaby86, Mimmi39 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Od koja pricina se dava pojas?

19. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    29.047
    Кај мене беше многу ниско поставен плодот. Цервиксот секогаш на граница...со прогестерон -утрогестан бев до 36 недела.
    Чувствував големо олеснување кога го носев..буквално како потпора на стомакот..а и ми ги намалуваше болките во грбот

На kostarika, girl-miri и podravka им се допаѓа ова.
  20. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Денес бев на контрола. Бебето напреднато тежи 2500 кг. 34та недела сум сега а спуштено е ниско како за пред пораѓај се загрижи докторката. Ме прашува дали имам контракции и кажувам дека не сеќавам стегање и пуштање туку деновиве почувствував болка ниско под стомакот и колковите и половината. Не е скратено грлото на матката си е сосем нормално и нема зреење на постелка. Најверојатно ќе се породам порано до кај 37 38 недела ми рече најмногу. Некој слично искуство?

На Bebence01, Skorpija25 и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.