Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    Некаде читав дека кај прворотки може да се пушти мешето и месец дена порано.
    Мислам на апликацијата беше Бејби Центар.
    Супер сте и на килажа.

На ludoto19 и Naturel им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @Kitten зедов од ХиМ. Убави, меки, памучни. За 20 еур и повеќе од задоволително!

На Kitten, Mimmi39 и duffi им се допаѓа ова.
  3. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    А и папочната му е завиткана околу вратчето. Ааах нека поминува времево да не си имам мисли .

4. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И да се породиш 36-37-38 ништо страшно :) бебе си е тогаш целосно развиено и добро , јас со двете се имам породено пред 40 недела , едното во 37 а другото 36 недела без ден да бидат во инкубатор мислам немаше потреба , дека едното беше 3550 гр 51 см , а второто 3350гр 51 см .
    Мисли позитивно и мирувај барем недела ипол - две за да влезеш барем во полни 9 месеци .

На girl-miri, Coco31, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Да така ќе биде сега. Само се да биди во ред другп се што мора ќе поминам

На ❤️Sneze❤️ и duffi им се допаѓа ова.
  6. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Синоќа отидов во државна заради крв и исцедок на бришење, ме прегледаа викаат лежи дома примај си терапија, има крв зошто си чепкана долу. И тие ме чепкаа па пак имам на бришење крв. Ми рекоа да дојдам пак само ако има повеќе крв и болки поголеми. А болки имам ситни од чистењето долу изгледа. Серклаж смеело да се прави, но првин инфекцијата да се среди, ако не ќе се тера со лежење. И така си плачам и си лежам и гледам Олимпијада. Станувам само за ВЦ.

7. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    A da otides vo sistina ? Mene nekako na pamet mi pagja da ti stavat inekcija progesteron. Nemam iskustvo , neka pisat koj ima , ama taka nesto sum citala.

Последна измена од модератор: 10 февруари 2018
  8. DuchessAnn

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Се ми ставија..сега само лежење, па со Господ напред. Сите ми викаат лежи само, не се секирај, ама хормоните мои ме тераат на рикање.

На ludoto19, Anicka30 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  9. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Утрово од сон се разбудив со огромна болка долу во стомакот како менструална ама прејака и на моменти се засилуваше. Можно е да се контракции? Се препотив од болка ми се укочи телото. И после 15мин ми се смири болката. Од што бев сонлива не ни знам што точно ми се случуваше ама умрев од болка.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    И кај мене имаше болки синоќа, само што легнав. И во долниот дел, како сечење со нож, и погоре, како боцкање. И кај мене се смири.
    Што би можело да биде не знам, ни кај тебе, ни кај мене. Но, штом ни помина, можеби е нормално, поискусните ќе ни кажат.
    Земи си Mg и одмарај (јас тоа го правам денес).

На Skorpija25 и Naturel им се допаѓа ова.
  11. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Кај мене е скроз в канал слезено. Така ме фаќа страв да не не издржам уште две недели за во 9ти. А вчера докторката ми рече да одмарам и два пати магнезиум во денот. Ми спомнуваше барем до 37ма да го порасниме. А и плодова помалку прашуваше дали имам приметено да истече. :(

12. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Од срце ти посакувам да издржите. :hug:

На Naturel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Фала многу. Се најдобро ви посакувам и јас. Одмарајте и вие да си се пазите :hug::inlove:

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    ma skros te razBiram .ako me pratis i men eke vidis deka isto panicam za se . Vaka od strana gledano mislam deka nema potreba od grizi i jas krvarev vo prvo tromesecie i toa tri pati . Po malku kako kafeavo . Utrogestan uste primam i povekje lezam . Maz mi bega od doma samo mu nareduvam nesto :) i ti isto sega :) ajde ke isturkame i najubavi decinja ke si imame

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Како сте мешиња? Ние сме сега 30+6 имам болки во долниот дел на стомакот исто како меструални болки и во половината ама издржливи се се надевам дека ке гураме барем до 38 недела. Како ми се пие сега една чаша ладно радлер пиво па незнам дали да пием една чаша затоа што пиев пред сат ипол магнезиум после ке треба да пием тие за железо...незнам дали ке штети една чаша радлерче нема нешто мн алкохол :wasntme:

16. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Нема да ти штети во радлер скоро и нема алкохол. Една чаша можеш да си дозволиш

На babyane18 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  17. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Е баш ми фалат твоите здраворазумски коментари на форумов :inlove: И мене со крварењата на почетокот исто ми викаа и знам колку излудува ама па мене ми беше страв и да плачам и да си олеснам (facepalm) само живеев ден за ден и бев благодарна за секој ден што ќе беше се во ред. Се надевам се ќе се среди и ќе издржите ти и малите - веќе догуравте до 25? :hug:

На ludoto19, Coco31, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. DuchessAnn

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Здраворазумски коментари. Хаха ми се допаѓа. Фала многу. :inlove:
    24+2 сме ама малку понапредни се за 3-4 дена. Ќе си гледам ден за ден, нозе во вис, мажето малку да испоти газе, ќе си слушам доктори и тоа е. Убаво ми рекоа во државна штом примаш веќе се што ние би ти дале овде, одмарај само, тоа е. :hug:

На ludoto19, duffi, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Iztototo mi se sluci I mene a ne sum bremen so bliznaci bev vo sistina drakulevski vika odma cirklaz posle na vtoro mislenje goca vika nema potreba cerviksot ti e 38 I ete stignav doe 30 nedela... kaj kogo ides voo sistina

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DuchessAnn

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Бев и во државна, толку си е цервиксот. Само што имам и инфекција па не смее сега серклаж. Здравје само ќе видиме како ќе терам со лежење и терапија. Се потсмирив малку и гледам да терам напред.

На Anicka30 и Mimmi39 им се допаѓа ова.