Некаде читав дека кај прворотки може да се пушти мешето и месец дена порано. Мислам на апликацијата беше Бејби Центар. Супер сте и на килажа.
И да се породиш 36-37-38 ништо страшно бебе си е тогаш целосно развиено и добро , јас со двете се имам породено пред 40 недела , едното во 37 а другото 36 недела без ден да бидат во инкубатор мислам немаше потреба , дека едното беше 3550 гр 51 см , а второто 3350гр 51 см . Мисли позитивно и мирувај барем недела ипол - две за да влезеш барем во полни 9 месеци .
Синоќа отидов во државна заради крв и исцедок на бришење, ме прегледаа викаат лежи дома примај си терапија, има крв зошто си чепкана долу. И тие ме чепкаа па пак имам на бришење крв. Ми рекоа да дојдам пак само ако има повеќе крв и болки поголеми. А болки имам ситни од чистењето долу изгледа. Серклаж смеело да се прави, но првин инфекцијата да се среди, ако не ќе се тера со лежење. И така си плачам и си лежам и гледам Олимпијада. Станувам само за ВЦ.
A da otides vo sistina ? Mene nekako na pamet mi pagja da ti stavat inekcija progesteron. Nemam iskustvo , neka pisat koj ima , ama taka nesto sum citala.
Се ми ставија..сега само лежење, па со Господ напред. Сите ми викаат лежи само, не се секирај, ама хормоните мои ме тераат на рикање.
Утрово од сон се разбудив со огромна болка долу во стомакот како менструална ама прејака и на моменти се засилуваше. Можно е да се контракции? Се препотив од болка ми се укочи телото. И после 15мин ми се смири болката. Од што бев сонлива не ни знам што точно ми се случуваше ама умрев од болка.
И кај мене имаше болки синоќа, само што легнав. И во долниот дел, како сечење со нож, и погоре, како боцкање. И кај мене се смири. Што би можело да биде не знам, ни кај тебе, ни кај мене. Но, штом ни помина, можеби е нормално, поискусните ќе ни кажат. Земи си Mg и одмарај (јас тоа го правам денес).
Кај мене е скроз в канал слезено. Така ме фаќа страв да не не издржам уште две недели за во 9ти. А вчера докторката ми рече да одмарам и два пати магнезиум во денот. Ми спомнуваше барем до 37ма да го порасниме. А и плодова помалку прашуваше дали имам приметено да истече.
ma skros te razBiram .ako me pratis i men eke vidis deka isto panicam za se . Vaka od strana gledano mislam deka nema potreba od grizi i jas krvarev vo prvo tromesecie i toa tri pati . Po malku kako kafeavo . Utrogestan uste primam i povekje lezam . Maz mi bega od doma samo mu nareduvam nesto i ti isto sega ajde ke isturkame i najubavi decinja ke si imame
Како сте мешиња? Ние сме сега 30+6 имам болки во долниот дел на стомакот исто како меструални болки и во половината ама издржливи се се надевам дека ке гураме барем до 38 недела. Како ми се пие сега една чаша ладно радлер пиво па незнам дали да пием една чаша затоа што пиев пред сат ипол магнезиум после ке треба да пием тие за железо...незнам дали ке штети една чаша радлерче нема нешто мн алкохол
Е баш ми фалат твоите здраворазумски коментари на форумов И мене со крварењата на почетокот исто ми викаа и знам колку излудува ама па мене ми беше страв и да плачам и да си олеснам само живеев ден за ден и бев благодарна за секој ден што ќе беше се во ред. Се надевам се ќе се среди и ќе издржите ти и малите - веќе догуравте до 25?
Здраворазумски коментари. Хаха ми се допаѓа. Фала многу. 24+2 сме ама малку понапредни се за 3-4 дена. Ќе си гледам ден за ден, нозе во вис, мажето малку да испоти газе, ќе си слушам доктори и тоа е. Убаво ми рекоа во државна штом примаш веќе се што ние би ти дале овде, одмарај само, тоа е.
Iztototo mi se sluci I mene a ne sum bremen so bliznaci bev vo sistina drakulevski vika odma cirklaz posle na vtoro mislenje goca vika nema potreba cerviksot ti e 38 I ete stignav doe 30 nedela... kaj kogo ides voo sistina
Бев и во државна, толку си е цервиксот. Само што имам и инфекција па не смее сега серклаж. Здравје само ќе видиме како ќе терам со лежење и терапија. Се потсмирив малку и гледам да терам напред.