Мешиња и мамички, вие што имате забременето после хистероскопија, дали ви кажале како ви изгледа плацентата? Мене д-р ми кажа дека плацентата добила благо срцеста форма и го следи обликот на горниот ѕид на матката (имам отстрането септум) и дека треба да бидеме претпазливи. Има некој слично искуство? Мислења?
Скоро читав за ова. Случајно ми излезе некој пост на фб.Опасно е ако се вгнезди во "резот". Затоа ти рекле да се следи ситуацијата.
zdravo mamicki retko pisuvam no redovno citam sto pisuvate jas uste dva dena do termin a sinko aber nema za izleguvanje kloca kako da sme na pocetok od bremenost se nadevam za brzo ke bide poveke ne se podnesuva tezinata i potecenosta ve baknuvam na site so lesno neka ni e
Јас како пролетер драги мамички. Ви пишувам со добра намера. Кога јас бев бремена, не се секавам која феминка го сподели линкот за работилница од Лулка, за породување/доење. Бев на предавањето и бев презадоволна. Толку многу добив сила од ова предавање што многу силно и стабилно го пречекав моето пораѓање на моите близнаци, природно. Добив и многу совети за доењето, и благодарение на ова, три недели одржував лактација додека малите неа во инкубатори. Од се срце ви препорачувам, доколку сте во можност одете на предавањето. https://m.facebook.com/OrganizationLULKA/ пс. не можам да споделам линк од настанот, затоа ви пракам фан страната.
Слично на менстуални болки. Ако чуствуваш нешто што наликува на менстуални болки, консултирај се со лекар.
Низ цела матка, онолку колку што е проширена Значи низ цел стомак. Но дефинитивно е како појаки менструални болки, неможеш да не приметиш дека не се вообичаени.
Bev na ctg ama me vratija doma ... na 15 min se bolkite ama ne sum otvorena ic mi rekoa ako se zgolemat bolkite ili prokrvaris pak da dojdam
Со првото болките за пораѓај ми беа во опашката и карлицата и тоа ужасни беа , а со второто скоро и дома да го родев од што очекував како со првото болки , а имав само како болки да ми се мочка преееемногу па на контрола отидов и 6 см отворена бев па ме задржаа и по 30 мин се породив ... Така да , не се знае какви ќе ти бидат контракциите т.е болките за раѓање бидејќи кај секоја родилка е различно . Само со лесно и со убаво да се гушкате за брзо
Девојки ви мерат ли секогаш цервикс вашите матични ? Не знам дали да ја кривам мојава докторка или не. 24 недела сум,до сега на секој преглед ми велеше 10 ка си. Денес исто..и онака уз муабет и викам абе докторке како многу долу го осеќам бебево,буквално над бешика. А и 2 дена како да имам благи менструални болки. Ајде ми вели да ти го измерам цервиксот,и испадна работава од 10ка до да лежам и мирувам цел месец. Ми препиша појас,утрогестан вагиналети цел месец да користам,не е тоа многу ? Ептен сум исплашена Да не и спомнев,ќе си мислев дека сее ок,ќе пешачев сигурно по многу,баш сакав да се раздвижувам. Каква грешка само ќе настанеше. Што мислите да побарам мислење и од друг лекар ?
Јас ги користев од почеток на бременост па скоро до крај утрогестанот, тоа е прогестерон за поддршка на бременоста, колку мм ти е цервиксот?
И мене чепот ми падна немаше крв ама млечно жолткаста боја Дали тоа значи постепено отварање? Чим падне? Имам блага болка во кичмата... Вагинален преглед едвајјј прсте отворена, 38ма. Убав ден мешиња
Е сега уште повеќе се возбудив. Ајде со лесно, ќе биде за брзо значи. Како помина на прегледот со рака? Болеше?