Мамички,еве веќе 14ден одкако ги примив инекциите за зреење бебушо уште слабо активен дали има простор за загриженост ? Пред 5дена бев на цтг се во ред беше ама бебево мое уште несака да се врати во нормала искуство некое ?
Извини мила не сум запознаена, но што се очекува од бебушот твој? Што значи да се "врати во нормала"?
Е па опушти се мила. Штом си ги добила инекциите, претпоставувсм дека си при крај. Јас сум дваеста недела па вчера докторот што се не направи да го сврти мојот бебуш да го видиме, он не мрдна, само нозете си ги тегнеше. Остај го нека си одмара
Мешиња јас си направив верифи тест во жан митрев клиник и ако може да ми кажете дали тоа вашиот документ изгледаше како мојов . Прашувам затоа што матичниот рече дека не му бил јасен резултатот .
Да, сега споредив, мојот само е на англиски и се е исто, освен последниот параметар - моето е девојче па не е детектиран Y хромозом.
Ti I onaka nisto od toa ne.gledas, te zemaat I so doktori I sestri se druzis )) a nadvor koj ima mazot.ti neka odluci nie si otidovme sami, toj cekase.samo 10'tina min I koga mukazaa deka moze da.si go vidi bebeto nisto ne go interesirase )) za priroden se caka I so saati a za carski e kratko, sekoj kako si saka so lesno ti si najbitna I bebus
Две бебувчиња се . Па се надевам дека другото е женско Секој ден му повтарам на маж ми “ ќе си имаме бебиња “ . Среќа до плафон .
Уште две недели влегувам во 9ти ,и кај мене не се гледа убаво особено главчето скроз му е спуштено Набрзо ке си ја запознаете братучетката ве бакнувам
Кога одиш на првиот, Драшко по дифолт ти кажува да дојдеш на втор скрининг за 5 недели. Јас не бев на тој. Митко ми кажа нема потреба. После пораѓај имаш бесплатно ехо на срценцето на бебето ако одиш на првиот скрининг за срце @kostarika ок ти се резултатите. Нема аномалии. Ако уште имаш прашања, побарај ги во Фичо 2 нека ти кажат што значат.
не сум пишала на темава по долго,гледам и нови мамички има јас 21+7 вчера бев на ехо за детално мерење на бебето, ми кажа долго бебе ќе биде и моментално тежи 425 гр. и ни потврди дека е женско
се јавија од фичо све е чисто со нив туку матичниов изгледа се налути што не направив кај што ме прати тој. Фала дај боже само да истераме до крај сите живи и здрави Кажуваат само дали има машко а не можат да кажат дали се двете . Ама не е ни битно да се живи и здрави само ❤️
Мешиња 16 недела сум а веќе имам болки во колковите и рамената од што спијам на страна . Па во спиење си се вртам на грб да си се одморам. Ми е страв дека бебушиве нема да добијат храна . Како се снаоѓате некако да си го олесните спиењето?