И јас со истото се замарав и се нервирав јас и неможев да спијам на грб ко ќе легнев јас го губев воздухот мој и на страна спијав цело време. Ама ко ја прашав матичната и велам на грб да не спијам ми вика да не нема бебето храна или да не му се замота папочната врвца и викам да нема врска вели тоа ако треба нешто да се случи ќе се случи и без тоа и ми рече да не се замарам гледај пак спијај повеќе на лева страна ама пак одвреме навреме менувај се
Скопски трудници (ова бидејќи не знам какво е времето во другите градови) како ви влијае времево денес?
Боли глава и бутка на спиење,и огромна мрзаааа ме фаќа.Ова откако излегив надвор,додека си седев дома арна бев,излегов до маркет и се вратив во ваква состојба.
Мене мрза од ноември кога дознав дека сум бремена до сега. последнава недела цела кома... Денеска смрзнав на работа и си дојдов рано да си легнам.
Напнато , нервозно и љута на се што се истурив денес и вчера леб месев , мекици и гравче се крчка за инат на тмурново време ... Болки си продолжуваат едвај чекам понеделник да дојде за на преглед и така ....
Да, тешка целава недела и на мене Уффф, мислам дека би ми било многу подобро да имам и јас некоја мекица при рака ќе те чекаме после прегледот во понеделникот да кажеш како било
Исто и јас, како зомби сум, плус па и стомачен вирус ме фатил, сеа за сеа само со дијареа, без повраќање. Само што бев на преглед, да гледам да не дехидрирам ако не на инфективно да сум одела. Мислам дека од таму позаразно дувло нема
Немој таму никако, земај електролити, пробиотик појак некој и се надевам ќе ти помине за ден-два, ама времево не помага никако
Јас сега мерев притисок- 111/76, а пулсот 110. Инаку имам низок притисок 90/60 ми е најчесто, па сега чувствувам како вртоглавици и зашеметеност. Нормално е пулсот да е олку висок?
И мене ме занима. Од 95-120ми оди пулсот,понизок не бил. Пред да забременам пиев Bisoprolol заради ова,и беше во нормала,ама сега не пијам ништо и вака збудалува. Кај сите ли е вака? Прв пат од кревет станувам денес. Ме мрзи, омалаксана сум,ќе се распаднам мислам. Нит сум јадена,нит вода пиена. Ми се гади од се. До времево е. Ќе одам пак да легнам
Da se priklucam malku kon vremenskive muabeti.. mene i vcera i denes me boli glava mnogu..pogotovo vcera ne mozev da izdrzam..mislam deka i rekordi vo spienje postaviv novi..koj sto pravi jas spijam..ne sum izlezena od doma a grlo me podnaboluva...ufff makii
Земи си одма прополис спрејче без алкохол,си го спасив грлото на време со него. На ESI е, прополис и ментол, 3пати прснав и ја снема болката. Земав Имунокомплекс сируп пошто ми е ептен страв да не се разболам,а работата ми е таква да секојдневно сум со многу народ и тоа претежно испонастинати Ваљда ќе се спасам..
Мешенца на колку степени во машина перите оградици за креветчиња. Ќе ги перам по прв пат па ми е страв да не ги зафркнам.
Кај мене машината нема 30. Или 40 или 20 хаха и страшно се нервирам демек помодерна за никаде. Ќе ги пуштам на 40 на кратка програма од 30мин.
Јас на рачно перење ги пуштив на 30 степени a имам baby care aма само на 60 и на 90 ко ќе одберам ми излегува неможи на помали степени зошто незнам самсунг имам
@ludoto19 да се јави, до каде е, како е. Да не те мислиме. Ова со притисокот кај мене стана "сериозно". Дали од мислење, возбуда или од друго не знам, ама цело време ми е повисок од нормално и страв ме фаќа дека ќе мора да се породам со царски ако продолжи вака. Како се наближува време јас се повеќе се плашам, не спијам по цела ноќ... Пулсот забрзан. Пијам цеден лимон нон стоп, ама пак сум како зашеметена.