Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас имам самсунг и бејби програмата може на 30, 40, 60.. колку сакам, толку :)

На Naturel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Kaj mene uste po seriozen problem pravi pritisokot dva dena bev vo bolnica deneska si dojdov,vo 37 ke me porodat ako ostane vaka. Ti I onaka si za poragaj jas puknav od strav da ne se porodam pred da vlezam vo 9,ti. Dobiv I mnogu otoci cela sum balon,krajot se gleda ama najtezok bil.

3. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.292
    Оф мила, ти посакувам да издржиш до 37ма барем. После нема гајле. Ќе те породат. Ајде со лесно само. :hug:
    Колку ти е тебе? Терапија примаш?

Абе мене не ми е толку висок 120/80-85 ама веднаш чувствувам зашеметеност и притисок во главата бидејќи сум навикната на 90/60.
    И од паника и мислење уште толку ми се крева. Мене ми е страв од породувањето. Цело време мислев дека ќе имам сила кога ќе дојде време ама ете не сум била психички спремна.
    Туку прееска пазаревме со мм и осетив како да ми протече топла вода ама сосем малку. Мислев дека бебе има притиснато на бешика и се имам измочано, ама ко дојдов дома на секојдневната имаше густ бел исцедок. Дали е тоа чепот или не? Плус деновиве нон стоп ми се случува да имам таков исцедок. Можно е чепот да се цеди неколку дена?

На Rose-tulip, ludoto19 и kuc им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.284
    Чепот треба да биде со бледо розева боја барем така беше кај мене .Ако си девети месец мислам дека треба полека да се припремаш.Само полека и без паника се ќе виде во ред .Со лесно и ќе јадеме мекици за брзо така ми изгледа.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.408
    Допаѓања:
    287.140
    @Skorpija25 мислам дека не е. И мене истото ми се случува секој ден, и предходните бремености беше така.
    Нормално е.

На Rose-tulip и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  6. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Милички како сте ми :) јас конечно со тројка напред , за два дена пуни 30 недели :inlove: терапијата со утрогестан продолжена никако пауза ни еден ден не сум смеела да направам |( мајками беше на преглед денес кај докторката па и кажав случајно да праша дали сабота и недела пауза да правам дека само за уште денес имав утрогестан една вагиналетка и оп , ја гледам доаѓа дома со уште едно кутиче утрогестан ,па така во понеделник се молам да не е скратен цервиксот повеќе од минатиот пат за да можам да си средам низ дома и алиштиња да исперам и средам се па да докупам треба уште завршни стварчиња , ама се надевам дека ќе заврши прегледот супер и дека нема да треба само да лежам толку многу :)

@Kitten мила не си воопшто огромна :* јас со првото воопшто меше немав до 6 месец и се чудев каде е сместено големото бебе на ехо што го гледам , ама па затоа 8-9 месец ми наплати како преку ноќ огромна станав дури и отеков од глава до пети , а со второто и еве со третово имам мешенце само малку што ни малку не е големо како со првото , а се си мислев дека за второ - трето дете поголем расте стомакот , ама не било така барем не кај мене :)
    Како и да е , нема поубаво од тоа да се носи уште едно човече во себе , ние ја имаме таа чест за да го почувствуваме први човечето во нас додека таткото е само во исчекување :mm:

На anichka94, Searcher, ludoto19 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Ако уште еднаш ти се случи така, оди на лекар да проверат да не е водењакот. Мене така ми се случи, но ми протекуваше на 3,4,5ч и испадна дека напукнал водењакот горе високо. Чепот е како мрсулче.. и да паѓа на делови, тие делови што се на гаќи не се двојат, баш густи се како она децана што играат шлајм :D Ми проверија со тестер некој дали е плодова, но 200% бев сигурна дека е плодова, зашто и двеве бебчиња си ги родив со тие влакненца како мов по грбче горе и рамења, па во секој млаз што протекуваше од мене имаше влакненца нежни бебешки :lol:
    Е и заборавив.. чепот ми падна неколку дена пред ова да ми се случи, и тоа убаво си испадна.. дури и со малку крв..

На ludoto19, duffi, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И мене ми паѓа така од време на време како "мрсули" зеленикаво - жолтко и ужасно лепливо (извинете на описов грд) па се си мислев дека е нешто нормално или да не имам кандида ама се е чисто ништо немам , ама по описот твој мила изгледа ќе морам и докторката да ја прашам во понеделник :worried: страв ме фаќа да не е навистина чепот толку рано :|

9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Леле а оти кај мене неможи ќе пробам пак ама сиурно неможи баш се чудев каква бебу програма е ова на 60 и на 90 само шо можи не ми дава опција да одберам за 30 и 40

Јас сакам нова да си купам ич не ме бендисува ова некако и исчистена и барабан и се ми остава од прашакот прво реков од прашакот да не ми е со течен почнав пак исто а скапа е и исто со куп опции

Последна измена од модератор: 17 февруари 2018
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Ова нема боја.. или е бело како белка од јајце или пак бело измешано со крв. Не ќе да е чепот ако е зеленко жолто. Кога правеше брисеви последен пат?

11. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Така го опишав дека некако така ми личи ама не е јасна бојата и мирис нема , брисеви во 13 недела имам само испитано , а од тогаш па навака само редовно крв , урина и уринокултура дека ниско бебето и скратен цервиксот па одбегнува земање брис сега за да не се скрати повеќе .

12. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Кај мене беше бело и лепливо и нагло паѓаше мислам повеќе денови од вторникот а се породив енделата сабајле.. а немаше воопшто ни крв ни ништо само количински бело жолтеникаво ајј да речам ванила боја шо велат шампањ.. Провери си некој брис оти не би требало мислам да е зеленикаво

На ❤️Sneze❤️ и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Уживај додека не чешка, нека те следи д-р само и уживај, не му ја мисли многу :* Што е како е само може цел ден да му ја мислиш, а не е убаво ни да се стресуваш. Заштитена си целосно, само одмарај си и физички и психички :hug:
    Инаку мислам добро ке биде да успее и да ти земе брис, бидејки и бактерија да е и таа може да скрати цервикс...

На ZAHRA, fana, ludoto19 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    И кај мене така еден куп опции а не функционални ми се некако. Белите алишта 5 часа ги пери е неможам да ја поднесам. Мајка ми има беко и петка е.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Кај мене белите 2h i нешто..

На Naturel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Еве и јас да пишам во оваа тема и да ве надгледувам, многу работи научив од форумот, но сега најпотребни ми се овие теми поврзани до раѓање и бременост... 30та недела ќе ја започнам од понеделник, бременоста до сега ми е супер, пева прва бременост ептен посакувано бебе па и девојче баш како што замислував и се' е како бајка :inlove: Само едно ме загрижува... Имам бело прање кое е бело не жолтеникаво, а и не мириса. До сега не обраќав внимание, но сепак би сакала да се информирам, гинекологот вели не е ништо ама битни ми се и вашите искуства. Поздрав идни мами и ви посакувам на сите лесно породување. :hug:

На Coco31, jule84, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.292
    Имав и јас цела бременост. Гинекологот ме плашеше дека не е нормално, сум имала инфекција. Едно време имав, ама ја излечив, а исцедок уште имав така да нема гајле. Посебно ако е без непријатен мирис и чешање.
    Брисеви имаш испитано?

На Searcher му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Имам и јас така плус како и воденикаво цела бременост т.е во сите три бремености ,а и исто од понеделник пуна 30 недела , ме збунува тоа што исцедокот е се погуст лигав и во поголема количина од предходно ама сега и пишав на докторката па ми кажа дека и од утрогестанот ми било тоа :)

На Searcher му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Си напраив проблем денес, на работа кревав кутии кои беа малку тешки (празни ама 7-8пластични беа)и цел ден имам језива и чудна болка долу во јајници.
    Се плашам да не му наштетив на бебе ;(;(
    Пиев магнезиум 400мг кај 11, ама не поминува. Дали и психата си го праи своето не знам,ама паника ме фати.
    Чај,друг магнезиум да пијам?
    Па не се мислев за толку нежна дека ќе сум ;(

20. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.292
    Друг пат не кревај. Колку и да е лесно. Јас цела бременост ништо не кревав. Имај на ум дека бебето ти е поважно од сѐ. Нема гајле сега, сигурно повеќе и од психата ти е, ти се чини те боли.
    Одмарај.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.