Мајките со друго бебе како си ги креваат децата? Болки се нормални, сега на психичка база па ич нема да поминат додека не се опуштиш. Ако немаш потреба не кревај. Ќе внимаваш следен пат.
36та недела сум и од старт по цел ден го кревам малото кое е сега 10 кг. а некогаш, во нужна ситуација, и големата од 12 кг. Најнормална бременост имам. Не велам сите да зедат да креваат тежина, само да се опуштиш и психата да не ти влијае. Слободно можеш дупла доза магнезиум.
Психа душо Лежи денес и уживај, одмори се. Јас ја кревам ќерка ми од 15кила секој ден, па Ок сум. Но да напоменам дека нормална бремебост имам. Избегавав само првите три месеци, но еднаш бев во небрано да ја дигнам, ми заспа во такси и ме пресече ептен јака болка во јајници и морав да ја спуштам на земја (се разбуди). Инаку друшки јас прв пат болна. Ептен јака настинка ме здрма, на очи не гледам, викендов наместо во шетање го лежам и спијам До сега фала богу 6 месеци ни еднаш не се разболев и покрај тоа што работам со деца, но овој пат ми е од ќерка ми, изгледа вирусите во градинка се појаки Прскам само Аква марис и се молам побрзо да помине!
Jas nemam mirna bremenost ama pak sum ja krenala cerka Koja e 17kg plus minus. Eve denes padna na balkon dodeka ja stavav oblekata da sé susi,i drugi pati mi se ima sluceno. Eve si imam bolki vo jajnik i psiha ubiva Inaku zdravo na site utre SME 31nedelakolku sum radosna za sekoja pominata nedela Tuku nastinka Site 3po doma a najveke jas i cerkanos ne dise,grlo boli,kasel se nadevam ke mine brzo oti ova samo falese Tuku Site mi vikat ne sum imala golemo mesestrav me fati da ne mmalo bebe,dali raste dobro Ama si slabicka si sum sekogas pa moze zatoa Za nedela dena kontrola edvaj cekam da si ja vidam bebuska Soba mm pravese rozeva,iskoristi da ja napravi taa rabota,pa za dve nedeli i sobata ke stigne Nemozam da si spremam se kako sakam oti si vikam ajde da otidam do 36nedela da ne rizikuvam segai taka ne lezam kako sto treba pa da ne pravam i drugi raboti. A Koja zelba imam da si sredam se Malce od obleka perev i postelnina pa nataka i ostanato le spremam. Ostanato isto e se bolki vo kicma,jajnici,zabi,nespiejne,belo na gacicki.......... So lesno na site mesijna
Кревам и јас понекогаш , нормална бременост имам, и докторката од старт рече до 3кг кревање. Првите 3 месеци се чував,ама некогаш кога морам да кренам нешто и сум сама, морам ете. Дома ајде ќе оставам на друг, ама на работа нема да скокам преку кутиите сигурно И колешка моја уште на почеток ми кажа, не да се јуначам и кревети да разместувам ама дека е нормално тоа,дека и она поголемото дете во кревала кога била бремена. Одмарам денес еве, се потсмири “болката”. Повеќе пазење од сега, не сакам ни да помислам повторно оти можам да и наштетам Фала ви, ми требаа искуства и утеха!
Пред да се одлучиме за бебе правев прегледи, брис зимав се беше во ред и тоа е тоа. Сега во бременоста немам, гинекологот ми вели дека на крај тоа се зимале брисеви... Зошто уште утрогестан? Јас само на почеток пиев и тоа не дека проблем туку за секој случај ми рекоа дека ниско малце постелката што било нормално во првите месеци... Ти посакувам еден куп среќа и да се сретнеме за неколку недели во тема за бебиња
@Searcher брисеви се прават 12-14недела. На крај е само за стрептокока. И ако има потреба се земаат пак во меѓувреме. Бел исцедок , без мирис , без чешање е сосем нормален во бременост. И зголемен да е . Ова треба да ви го назначи секој доктор. Утрогестан секој прима колку смета докторот дека е потребен. Некој и до крај. Индивидуално е.
И јас примав првите 3 месеци утрогестан , ама сега пак примам од 27 недела дека ми е скратено грлото на матката и дека не можам баш многу да одмарам дека имам и две мали дечиња Како и да е само се добро да биде
Никој ништо не ни кажал и освен скрининзи ништо не сме правеле, дури и за првиот скрининг сама си иницирав, инаку немаше да ми каже гинеколог... Се надевам се ќе биде во ред, а за брисеви ќе одам да досаѓам до понеделник. Фала ти...
Ццц , зарем ги има уште тие такви " доктори " што работат како гинеколози , а чекаат од пациентите да иницираат за посебни прегледи и слично ?
Како е чуството коа бебето ика? Зошто скроз горе кај желудникот осеќав како да удира ама не удира,на 2 до 3 секунди се чуствуваше па ќе престане и се така.. дали е нормално
Често ќе се случува - јас сум скоро еве 32 недела и мислам ретко да има ден да не ика, а најслатки се кога икаат истовремено и она и кученцево мое
Јас 28+3 па вчера и денеска осеќав па се испаничив. Хахах баш е интересно да се видат и осетат истовремено
Ле ле ле Сфатив , ова сигорно е доктор од друг град , што веќе двајца др. познавам од помал град вакви "стручни" па многу жени си имаат лошо искуство со истите . Не е правилно и убаво вака на ваков принцип што работат , ама добро е што со сила па никој не ме тера да идеме кај такви туку си имаме избор
Mesijna vcera pravev mal soping,se gleda deka se umoriv malce eve me razbudija bolki vo jajnici Piev Buscopan koj mi è preporacano od gine se nadevam ke mi smiri bolkitekoja panicarka sum Sto bi mi pomognalo drugo???? Ajjj se nadevam ne è nesto seriozno 31+1