Не би знаела да ти кажам. Претпоставувам штом прифаќаат други испитувања(хормони и сл) од други институции би требало и ова да го признаваат. Еве нека кажат мајките што се пораѓаа скоро таму.
Во систина не признаваат кога бев на преглед една жена ја пратија на пораѓај и баш и рекоа крвна група да и направат одма она имала од трасфузиологија и рекоа од систина дека треба.
Dva pati ragjav tamu..iskreno ne znam dali mi ispituvaa, ako ispituvale togas e vo paketot. Jas sum rh negativ pa ne mi baraa dokaz za da primam inekcija.
Ви благодарам на сите за одговорите, во недоумица сум затоа што на блиска личност за серклаж не и признаа, а јас кога го прашав докторот ми рече ќе ти признаеме. Ќе видиме на пораѓај, здравје
Чек а има некој искуство со картонче/книвче дека си крводарител или и тоа не се важи? Мислам од возачка да не уважуваат државна, Систина и сл., баш безвезе.. Цццц... што џабе сум давала пари тогаш? Да не ми се сменила крвта во меѓувреме.
Ми се врти воо глава веќе некое време откако вртеа вести од починати луѓе како последица на анестезија, па се мислам.... Дали се прави испитување за алергија или што и да е на тие анестезии пример ако биде да се пораѓам со царски нели мора анестезија, па би се испитала, што знам... веќе човек во ништо да не верува е здравствово.
Јас самоиницијативно си направив алегротест на клиника, пред хистероскопијата со анестезија. Тестот беше на повеќе лекови/анестетици (не ги памтам кои беа) коишто се користат при анестезија. Ако си во можност, направи си алерготест, да не бидеш во мисли.
Добро женски што е со трансфузиологија на државна? Претходно бев во воена, фино лепо со упут се најавуваш чекаш ( околу 40 мин) ред да ти земат крв и после 2 доагаш си зимаш резултати. Тука хорор. Си одам со упат и влегувам за крв, а неее морал прво доктор да ме види пред крв да ми земат??? Која е оваа небулоза... И така си чекав 3ипол саати за да влезам кај докторот Јани, за после 2 мин вкупно кај него да ми рече оди сега крв да ти земат. Викам добро докторе после со резултатите кај вас? Вика ќе видиме резултати во 8 јас може нема да сум тука. Викам добро утре да дојдам , ми вика дојди ја не сум тука дежурен ќе бидам. Зборовите од уста да му ги вадам. Катастрофа! А уште сите ме праќаат кај него демек најголем стручњак, а однос нула. Одам крв да ми земат таа ми се дере морало прво на шалтер уше нервозна, а нема никој кај неа сите кај докторот чекаат. Идам на шалтер се враќам, коа ми ја збрца иглата да ми извините ко стока да сум уше од сега подлив имам ме боли цела рака. Ај помина и тоа на шалтер ми викаат резултати во 8. Добро си викаме со маж ми сега е 6 ќе се поврткаме ќе каснеме нешто да не одиме дома. А цел ден дојдени после работа тука, мене веќе и кичма и се ме боли. Се враќаме точно у 8 за таа на шалтер Ааа не се готови утре дојдете.. Викам како утре зашто ми кажавте да се враќам, а она вика гледате има уште пациенти додека не поминат сите не ги пуштаме резултатите. Македонија и се е можно. Ова ми е прв пат и последен таму ако треба и последните пари и на приватно ќе ги дадам ама ова не се издржува!
Систина не признава. Мора таму да имаш правено. @*Milicka* јас имам преубаво искуство со Елена Петковиќ. Единствена е!!
баш сум изненадена. до пред 6 мес редовно одев, супер однос и на шалтер резултати секогаш истиот ден и консултација со доктор. Баш ми е криво , те намачиле
@*Milicka* и кај нас во болница прво мораш да се видиш со докторот. Мене тоа ми се допаѓа. Ама има фин и коректен однос докторката. Зема се во предвид, минати резултати доколку ги има, сегашната состојба, индикации. Ти објаснува убаво што и како е . Јани го фалат многу ама изгледа не му бил денот.
Jas odam na transfuzija od juni i Dr. Elena Petkovikj e vrv.. aama me cudi za Jani, obicno mnogu se zadovolni od nego i go sakaat...hmmm Si se namacila stvarno, ama, daj im uste edna sansa ili odi kak Dr Elena. A bas me interesirase kako odi so carski...dali na maz mi mu go pokazuvaat prvo bebeto i sto se deshava jas duri spijam uste vo sala...any idea?
Да. Секогаш ме викаше пред другите. Резултати на време и мислење. Дури и моб ми даде ако треба да ја барам.
Во Ремедика и да имаш доказ за која крвна си (јас имав од трансфузиологија), кога ги даваш тие 6000ден како подготовка за породувањето, ти зимаат крв и испитуваат крвна група, хив тест и заборавив третото што беше... но три работи испитуваа. Тоа е направено како да спаѓа во цената за раѓање. Тие 6000ден после кога плаќате на крај се одбиваат од цената..