Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Можеш сама да си побараш упат да одиш и да си направиш.. Синчето мое на 1ипол годинка правеше операција со целосна анестезија и пред тоа никој не ме упати за тоа и сама си побарав.. правевме на државна клиника, тогаш немаше гужви. Колку што ме држи сеќавање, му правеа тест на 17 анестетици.

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Да се надоврзам за крвна група, некој за Систина прашуваше. При прием за пораѓај, кога ви отвараат историја на пациент, земаат крв задолжително и тоа е само за проверка на крвна група, а не крвна слика. Тоа е прво нешто што се прави, потоа се оди на анестезиолог да ве распраша за алергии чуда и да ви објани се што ве интересира.
    Оф топик, анестезиологот што мене ми беше на пораѓај беше екстра, една слабичка жена што буквално имаше коњски нерви со мене. Претходно веќе ми имаше епидурална ставено дека имав страшни болки, а испадна да морам на царски итно, па во паника ја гњавев дали смее царски со епидурал, па жената објаснуваше и ме уверуваше дека може, а при царскиот буквално секој чекор на докторите ми го објаснуваше и детално што ќе осетам во даден момент. Алал да и е, не и го запамтив името, ама ќе ја памтам :D

На Coco31, kukla21, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Ne e za krvna grupa samo, se ispituvaat i drugi parametri.

4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @wannaBeMomma јас прашав додека ми земаа крв, така ми рекоа. Дека се зема заради крвна група. Поентата ми беше дека каков и документ да имаме, они сепак проверуваат при приемот.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    моја блиска пријателка правеше абортус во систина сега скоро и таа си носеше картонче со испитана крвна група тука во нашиот град ( не во ск) и и го признаа таму не и испитуваа пак.

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    @QueenP ти како си?
    Зошто лежење во болница?

7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Zaradi pritisokot bev dva dena vcera pak bev edna vecer, sreka ne se zaglaviv da bidam tamu do raganje. Voopsto ne sum dobro pritisokot od 150 ne saka da se pomesti otoci strasni,primiv nekakvi infuzii otocite se smirija pritisokot do 130 I ajt doma. Preku den na ctg I kontrola za pritisokot da vlezam vo 37 I trk na carski.

На Skorpija25 и duffi им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    Уште малку остана.
    Ќе биде се во ред. :)

9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    На здравје 30 клексани за мене :) За 3 недели Д димерите од 500 на 2200... Него да ве прашам кога ве боцкаат мажињава го држат стиснато местото на раката или го пуштаат?? Мене ми го држеше па сеа цело место ме боли земав ставам ладни облоги.. И воздухот се истиснува или како... Изгледа од прва се утнавме...

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Воздухот не се истиснува, ама треба да е на крај. Нека вбризгува мт многу полека и нема да пече.

11. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    А воздухот горе треба да биде?? Дека удирав по шприцот ама не се симнуваше надоле туку нагоре се качуваше. Извини на прашањава ама прв пат ми е и ништо не ми објаснија :(

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Најгоре - прво цела течност ја ставаш и на крај воздухот :)

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Значи на крај да му кажам на мм и воздухот да го истисне па да ја извади иглата. Фала ти многу :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Не знам дали еднаш веќе прашав и дали сум во точната група ама плс хелп. 17та недела сум и ми искочи алергија, врска неам од што, на кожно ми рекоа обичен дерматитис е. Кога ја чешам кожава мислам поише ја иритирам алергијава и уште толку ми се вжештува. Дури и навечер од спиење се будам. Имал ли некој ваков проблем? Ако ставам течна пудра ми ја лади и суши кожава, а ако сакам да се заштитам павловичева или невен. Више не знам шо да правам :(

15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Да не те бунам сега, но мене трансфузиологот од Систина ми кажа (и ми покажа) прво да удрам со прст по шприцот, меурчето да се качи горе кај иглата, па да се истисне меурчето до крај, 1-2 капки може да истече од иглата и после сето тоа доаѓа боцкањето. Така јас се боцкам, без воздух во шприцот.
    Некој друг да сподели како се боцка.....

На *Лорена*, Sexybaby86 и kostarika им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    И јас исто боцкам. Т.е ме боцкаат сестра ми или мајка ми.
    До сега немам ниедна модрица.
    Имам дива кожа или не знам. :D

На Sexybaby86 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    И кај мене нема ниедна модрица. Може е до кожата, ама повеќе е до техниката на боцкање. Имаме најдобри медицински сестри. :) 8)

На Sexybaby86 и duffi им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Мене ми се појави алергија од гелот за туширање и ми препорачаа Бетаметазон. Кортико е, ама ми го препорача матичен општ лекар. Се намачкав 2,3 пати и помина. Мислам дека и друга феминка имаше проблем со чешање, не се сеќавам која.

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    I ne udiraj po spricot nema potreba :)

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На самото упатство пишува да не се истиснува воздухот. По дифолт сите истиснуваат бидејќи кај повеќето апликации се бара истиснување. На youtube има видеа, а истото го пишува и на упатството. Се боцка под агол од 90 степени.

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.