Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Фала ти најмногу :l:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Девојки да ве прашам нешто.
    Бремена сум 21 недела, со ИВФ на природен циклус кај доктор Митко Ивановски во Систина.
    Одлучив тој да ми ја води бременост, и здравје и да ме породи, зошто стекнав многу доверба.
    Една работа само ме буни. Зошто ми закажува контроли на секои 8 недели? Нели е тоа некако многу? :)
    Знам дека е специјалист и ваљда се очекува матичниот да си ги тера месечните прегледи, ама различни доктори ми ствараат стрес. Исто така, не дека не можам јас да си закажувам почесто, но тој тврди дека ако нема проблеми, нема потреба. Може ли некоја од вас да сподели искуство конкретно со др. Ивановски? И воопшто за честоста на прегледите низ бременоста? Веројатноста е дека медицински стварно не се потребни толку прегледи, само што ние сакаме да си ги гледаме бебињата често :)))

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Добро ти си била бетер од мене 8 неделиии мене на 6 недели ми закажува докторот.Јас сум кај Никола Панчевски и јас го прашав зашто на 6 недели ми рече се е во ред нема потреба порано но во меѓувреме идев кај матичната,но сега 6 недели си чекав денес сум на контрола иначе сум 27+4.

На saramila09, fina erika и joan им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.047
    Допаѓања:
    123.936
    @joan обично на 4 нед е ок. Ова многу некако на 8, па дури и да немаш проблеми може да се случи да заостане плодот и кога ќе го види он тоа? По 8 нед кога ќе биде прееедоцна? Освен ако не мисли да тераш кај матичниот редовни контроли.
    Јас си кажувам за мене одев на 2 првите 3 мес потоа на 3. Се осеќав посигурно не ми е само за да го видам бебе на ехо ...
    Јас би барала барем 1 месечно прегледи.
    Претпоставувам од премногу работа го прави ова. Не ми се допаѓа.

На saramila09, Coco31, joan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    А бе он не ми брани да си закажувам на секои 4 недели, не е дека нема термин...едноставно препорачува дека нема потреба на секои 4 недели. Затоа сакав да чујам мислења од други феминки.

6. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    Мене ми е многу и на 4 недели :) па комбинирам кај матичната и плус и на приватно одам, некако посмирена сум така

На saramila09, Melinda85, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Мене искрено одење ма секое на преглед ми е само фрлање пари без потреба.Ако си е се во ред нема потреба од паники и одење кај различни доктори,зошто?Само ке ти кажат различни мислења и оп тука се нервозите и стресот!Јас одам на 4 недели исклучиво кај матичниот.Пошто со првата бременост во 26+ недела бев на одделение на преглед и кога ми се запна"докторката"дека бебето е многу мало и дека проценките за термин се погрешни,па ко фати некои дијагнози..не знам како си појдов до дома.Па ајде едно мислење па друго па петто и од тогаш си реков само еден доктор ке ми ја следит бременоста и никако поинаку па макар само два пати во цела бременост да појдам на контрола!!Зато мајкички не паничете само смирено и со лесно :D

На saramila09, jule84 и joan им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    4 недели е ок, па и 6 нека се , ама 8 многу е .
    Јас одев на 4-5.
    На почеток почесто. Па ме подбраа убаво. :D

На saramila09, jule84 и joan им се допаѓа ова.
  9. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Denes bev.na.ginekolog, me.spremaat za.carski za.slednata.nedela.I mi pravea ctg.I koga dojde.re.za.internist.me.fati panika,.vtoro.dete.mi.e... pulsot 15, pritisokot 130 so.90... covekot.mi.vika.za.ubavo e, treba da se.smiris,.ne.ti e.prv pat,.znaes kako e.. ne se plasi... pomagajte kako da se smiram.. preplasena shm

На saramila09 и fina erika им се допаѓа ова.
  10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Zdravo mesinja, ja sum 10+1 i sakav da prasam vo vrska so prviot skrining vo 12 nedela sto e.. na 5ti imam zakazano kaj Lazarevski togas mi kaza ke videl nuhalna ne znam sto. No pokraj toa za priska sto treba da pravam? Mi rece deka toa e drugo priska no nisto ne mi kaza podetalno. Isto za brisevi koga se pravat kaj maticnata li odite? Treba li da zakazam?

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    За Приска ти треба упат од матичен ако не правиш на приватно и мерки од бебе од истиот ден или претходен.
    За брисеви исто упат од матичен и ги носиш на микро.
    По ново и на микро било со термини ама не правеле проблем само да имаш упат небитно за кога.

12. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Brisevite na privatno kolku se znaes?

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    Мојот доктор ги прати во Биотек 2500 беа 4.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.276
    Јас би го слушала докторот. Ако тој вели дека нема потреба од почести прегледи, тогаш нема потреба. Секаде во странство се само два три прегледи на ехо вклучително скрининзите во текот на цела бременост. Разбирам дека ти е многу, ама нема потреба толку често да се прегледуваш ако имаш нормална бременост.

На saramila09, *Лорена*, mimiiiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Мене на 5-6 недели ми закажуваше :) Јас само кај него следев бременост кај матичниот воопшто не одев, освен почетокот ѕа брисеви, а после серклажот Митко и брисеви ми земаше.

На saramila09, joan и podravka им се допаѓа ова.
  16. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas odam celo vreme kaj Lazarevski no mi kaza deka zdravje ke ms vodi do kaj 4 mesec ili taka nesto. Bila li nekoja kaj nego? Posle sakam pak da prodolzam u sistina da odam..samo Ivanovski li e ili ima i drugi koi bi vodele bremenost?

17. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ако немаш термин на микро не ги давале сите реагенси само 2,а ако си со термин ги има сите 4.Сегасе чека да ги отварат термините за март пробај матичен да ти закаже.
    Инаку авицена имаат пакет 2300 за сите 4 бриса.

На saramila09, joan и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас водев. Кога ќе ми спомнеше 8 недели одма му викав шанси нема. Закажував на 5 недели. Еднаш, два пати дали на 6 бев. Терај си ти како сакаш :)
    @Lavica2016 он обично после кај петровска ги праќа :)

На saramila09, joan и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    @joan и јас сум со ИВФ, но кај Др. Поповиќ. И јас си продолжив кај него да ја следам бременоста бидејќи му верувам. Но, одам еднаш месечно, и земам и извештај за комисиско боледување, но и да бидам помирна. И тој сакаше да одам на 6-8 недели, но тоа не можев да го издржам. Дополнително, одам и кај матичниот, и нему му верувам, им се поклопуваат мислењата. Значи, на 2 недели имам прегледи и многу сум помирна.

На saramila09 и joan им се допаѓа ова.
  20. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    822
    Јас лично немам искуство со др.Ивановски но имам две блиски особи на кој им водеше бременост и се породија кај него и исто така им закажуваше преглед на 6 или 8 недели бидејки имаа уредна бременост.Така да ако си е се ок мислам дека не ни имаш потреба од грижа.Они се задоволни од докторот

На joan и saramila09 им се допаѓа ова.