Ако освен брисеви треба да правиш и Торч, искача околу 10 000. На микро све ти е бесплатно. Исто така и Приска ако правиш на Гак, инаку на приватно е 3800.
дали знаете во чаир дали и колку се наплаќа за пораѓај без здравствено осигурување? како оди постапката? од работа ни каснат со здравственото, ми е страв да не не ми пуштат на време па да се чудам кога ќе слушнам цена
Да, на микро ти зимаат крв. Треба Торч, барем мојот доктор инсистираше во двете бремености да го направам.
Jas edno rodiv drugo vo stomak ama prv pat slusam za vakvo sto uste ke slusnam ne izmaltretiraa trudni se nesto novo i moralo zakonski kako da ne porano i polesno pominuvate i zdravi se ragale Sega se nesto ni fali
Јас го имам правено и обично го прават тие што се во допир со мачиња или ги чуваат дома,потоа за рубеола и има и други вредности цела страна вредности.Ние со сопругот го напрвивме самоиницијативно со упат од мат .гини.
T- таксоплазмоза О(others, тука спаѓа хив и уште многу други) R- рубеола C- цитомегало вирус H- херпес симплекс
Jas od site poznati trudnici nikogas ne sum cula za torch. Torch imam ispituvano pred okolu 7 8 meseci poradi toa so imav missed abortion pred godina dena. Voobicaeno go davaat da se ispituva posle nekolku spontani.
Мене ми е пологично да се испитува пред бременост, за евентуална вакцина. Вака, ми е многу неодредено што се одлучува ако излезе позитивна инфекција, а никој не може да ги претпостави можните последици по плодот.
Навистина нема логика. Но веројатно испитувањево е за време на бременост поради тоа шѕо многу од бременостите настануваат спонтано и не се темпирани. А можните последици точно се знаат, затоа и се прави тестов. Мајка која е позитивна на рубеола пожелно е да абортира.
Јави се во чаир ќе ти кажат ама јас мислам ќе си платиш како на приватно без партиципација,еве една албанка платила небила осигурана 60.000 илјади.