Цел ден имам болки кај јајниците, колковите и како нагон за постојано мокрење. Лажни контракции ли се? Незнам што да очекувам 36+4 сум.
Ne mi licat ni na lazni ni na vistinski. Kontrakciite bolat vo sredina bas kako za ciklus. Ama jas bi otisla na lekar zosto nikogas ne se znae. I sepak si veke 9ti mesec
Ja imav takvi bolovi 2 nedeli pred porogaj. Vistinski kontrakcii pocnuvaat kako menstrualni bolki pa stanuvaat se pojaki.
Да не претера со стоење, одење или работа денеска? Мене така ме болеше ако работев повеќе по дома и се движев повеќе.. бебе веќе тежи и боли кичма, препони, колкови.. се. Легни одмори, а ако не се поднесува, на лекар оди Контракциите стегаат и пуштаат на одреден временски интервал, нема константна болка која трае..
Не сум на нозе. Али претешко денеска можеби е само таков денот ме облеваат жештини и таква некоја тапа болка. Сигурно се ближи денот се е потешко и спиење и станување.
@Kitten од главниот влез на клиника само право продолжи. Ќе стигнеш до големиот паркинг (после ургентен центар), а трансфузиологија е одма карши паркингот, нема да утнеш.
Ваше искуство со провокации,се наближува 40 недела мојава кукла нема абер за излагање,по се изгледа ќе биде инициран пораѓај..Ви благодарам
Може си го чека терминот. Мене точно на термин ми пукна водењакот значи 40 недела и се породив 40+ 1 мене ми ставија гел вагинално и по 11 часа и 30 мин се породив.
Зависи каде ке раѓаш.. но на повеќето места даваат +10дена од термин или помалку ако има потреба, па после тек провокаци. Прво ти е? Кога ке влезеш 40та недела веќе, ке имаш вагинални прегледи, но малку подлабоки од обичните, за да подпомогнат да попушти грлото на матката. Може и нема да отидеш над 40, но да си знаеш
Прво ми е,веќе имам вагинални прегледи али обични се,ме фаќа паника малку мислев до сега ќе се породам ама ништо од тоа.Бебушко е добар е сега докторот вика што повеќе чекаме може покомлицирано да биде.Ќе видиме утре на преглед како ќе поминам.
Која недела си? Не сфаќам што би било покомплицирано кога не си ни 40та и не му е дојдено времето на бебето. Мене 41 ми ставиле провокација. Се чека до плус 7-10 дена од термин за истата. И со второто се породив неколку денову плус од термин, само без провокација, едноставно тогаш беше моментот и тогаш беше бебето спремно. И јас сум со редовни вагинални прегледи, секој преглед, од втора третина, но немаат влијание на пораѓајот бидејќи докторот е нежен, не се со цел да ме отвори туку само да ме прегледа.
Sega sum 39 nedela i 4 dena,se e vo red megutoa utre ke vidime sto ke mi kazat,mi spomnaa deka moze so provokacija za da ne cekame zosto mnogu se izmaltretirav pred da ostanam bremena,a zavisi neli i od postelkata kako ke se odnesuva sega e vo 2 stadium na zrelost.Pocnav sekoj vtor den na CTG da odm.So Gospod napred samo.
Ти веќе во 40 си значи, скоро полна. Истата започнува од 39+0 и е до 39+6. Психолошкиот момент е секогаш најтежок на крај. Јас би била претпазлива со провокација, не секогаш е бебето спремно да испадне и покрај примањето на истата. Постелката ти е супер. Со лесно нека биде.
Истото и јас го мислам несакам на крај со царски да завршам,во право си психичкиот момент е најбитен.Сите што беа после мене бремени се породија и некако веќе и паника ме фаќа.
Јас не завршив со царски, но во тие моменти прашував, да не речам молев, да биде царски. Ми дадоа провокација поради бавно отварање но бебето не беше спуштено и не беше свесно дека пораѓај е во тек. Мораа они да интервенираат за да се спушти. Утре, уствари денес веќе, за неколку часа, ќе ти кажат како е наместено бебчето и нешто плус. Само на крај и силите и трпението се истрошени, целосно те сфаќам...