Фала многу за информациите. За билирубин кој може да даде упат? Интернист? Преку мој термин тешко дека за брзо време ќе завршам работа. Матичниот гинеколог не може да даде за билирубин, само за ALT и AST ми дадоа.
Е да, тоа дава интернист а ако не можеш да најдеш термин, појди за 100 ден приватно во било која лабораторија.
И мене ми се појави чешање одма под градите само на мешето. Нема ниту брунчиња нема ништо ама сум се чешала во спиењето и сега цело место е со црвени точки
Нормално е чешањето на градите и стомакот, се шири кожата. Мислам дека речиси сите трудници го имаат тој проблем. Јас користам Еуцерин како превенција од стрии, а ми помага и при чешањето.
И на мене не ми се чека,утре ќе видиме зошто инсистира да не чекаме веќе,во петок влагам во 40 е сега по нивно незнам како се пресметува.Каде планирате да се пораѓате?
Здраво на сите имам едно прашање 5 недела сум бремена дали се нормални привремени болки во долниот дел од стомакот и така некако како грчеви и привремено бело прање ?
Уредни ти се наодите? Да не се сомнева на нешто? И кај мене се ок, се ок и на крај водењак заматен, бебе почна тонови да губи..
Сега ќе видиме Ок беше до сега,кој те пораѓаше тебе?јас природно сакав ама тоа е,прво со провокации ќе одам.
Си била кај најдобриот,мене Лазарески до 5 месец ме водеше,ама он не пораѓа.Да ме водеше он немаше ни да се воопшто нервирам. Али ваму сме роднини па не верувам дека ме матка Златко.Со Господ наред.
Нормално е.. Болките се нормални бидејки се шири матката (се додека се трпат се нормални), а исцедокот се додека не мириса, не те чеша доле е нормален.. можеш цела бременост да си имаш и повремени болки и исцедок.. Со лесно бременоста
Mene me poragjase zlatko. Pisav i u soodvetnata tema. PREZADOVOLNA sum. Da nemas ic gajle i veruvaj mu celosno. Gledam deka povekje doktori ne ja cekaat 40ta nedela. Taka bese i so mene, kje primav provokacija ama dobiv prirodno bolki nokjta kon pocetok na 39ta nedela. Mene petrovska me vodese
Нормално се до некаде аконне се преголеми. Најчесто во првите недели од бременост се става утрогестан по препорака на гинеколог. Појди си на преглед и кажи и ја ситуацијата не е на одмет да земаш утрогестан. Честито и со лесно
http://novatv.mk/ministerstvoto-za-zdravstvo-preporachuva-trudnitsite-utre-da-ne-rabotat/ Ова за утре, дома на топло
Во која тема пиша? Сакам да прочитам . И мене Палчевски ми има оставено добар впечаток (имам неколку прегледи кај него). Дали можам да одберам доктор кој сакам да ме породи? Ако можам, тогаш веројатно него би го одбрала.