Доколку имаш мајчина книшка обиди се да дешифрираш кратенките. Магнезиум дупла доза не е страшно, често се препорачува, а за другите таблети сигурно стои во упатството за што точно се... Верувам доколку било опасно ќе препорачале болничко лежење или друг вид терапија. Следи ги упатствата и будно најбјудувам промена на симптоми на телото. Каде си ако не е тајна? Има мешиња во разни земји, јас сум германија, можеби ќе ти помогне нивното искуство.
Даа ијас се тешам си викам ако беше опасно ке ме задржеа јас сум во швајцарија таблетите баш сега го преведвав упатството ,за шмукање се 4 пати на ден по 2 bryophyllum
Здраво, еве ме мене пак синко наполни година ипол и сега мислам дека пак сум трудна направив само тест кој беше позитивен, на доктор дури во понеделник ми закажаа, според пресметките ептен сум на почеток 4та-недла. Со првото дете се породив царски, пред некоја недела бев на гинеколг, тогаш уште ништо немаше разговарав со докторката и ми кажа дека се е во ред со матката и можам да планирам второ и нема да биде проблем пак со царски, не очекував дека толку брзо се ќе се деси. Какви ви се искуствата со две царски породувања и коку беше разликата меѓу децета? Почнаа тие хормони да работат, сега не знам дали ќе умеам да се справам со две синко е премногу активен. Поздрав
Честитки. А дали ќе умееш да се справиш тоа сигурно и спонтано ќе биде. Не треба секогаш да има некоја разлика измеѓу првото,второ,трето само нека се живи и здрави. Јака мамичка си ич не бери гајле
Девојчиња, дали холестеролот се покачува во бременост? 17+3 сум, на печени лепчиња + маргарин сум цело време. Мин месец ми беше ок, сега рипнал на 6.2, па дал да си го откачам маргаринот, ма да само тоа пустата мож да јадам... тнх
Да, се покачува и нормално е. Кај мене е 7.9 и сум 10 недели пред тебе. Холестерол, триглицериди и седиментација на еритроцити обично не се мерат во бременост бидејќи природно се покачуваат.
До 10ка холестерол во бременост е нормално ,мене 36та ми е 10,5 ама не се замарам непијам ништо а и на исхрана не внимавам многу што ми се јади си јадам ,посекако после пораѓај ќе се врати во нормала.
Никаков проблем сум немала, али од навика коа давам крв сакам се да и испитам. Барем знам сега дека се покачува и како и да е ќе го заменам со путер маргаринот, ептен ја претерав и јас
Здраво Испитував уринокултура испадна дека сум имала enterococcus ,понеделник ќе ми препиши терапија матичната ,сакав да прашам некој со искуство со оваа бактерија и примање на терапија иначе сум 36недела позз
Devojki.mi.treba podrska od vas, nekako psihicki propadnav.vo bolnicava... se porodiv.na 28.02, carski rez, go rodiv mojot Stefan ama uste koha flegov vo.sala,.hemoglobinot.mi bese 100. Sega posle operacijata.u davanje.1e.krv mene mi e 84. Doktorkata deneska.mi.rece uste.krv.da.primam,.jas.sum.preplasena,.nogu.mi e strav . Soveti, iskustva? Tolku li e losa situacijata ili jas sum panicarka?
Ќе се среди. Паднат е , плус крвариш. Слушај ги лекарите. Примај трансфузија. Почни да пиеш и некој ферумски препарат. Многу витамин Ц со него. Сок од цвекло нека ти прават дома. И од се што е црвено. Боровница, аронија. Не очајувај. Имаш бебка за гледање. За некој ден ќе бидеш како нова.
Zdravo na site ve molam kazete sto mozam da jadam deneska epten mi e tesko sto i da kasnam povrakam inaku sum 5 nedela bremena
Jas primav dve kesi krv na priroden poragaj dete so vakum vadeno. Znam nis sto se pominav tie 7 dena vo bolnica. Deteto isto so problemi dodeka ne otkrijat sto mu e. Samo pozitivno i kako sto kaza clenka pogore sok od cveklo tothema i se ke bide ok.se nadevam ke izlezes pobrzo