Иако веќе еднаш поминав низ поглавјето бременост и памтам што било и како треба, кај него би одела пак да се "присетам"
@Smetalink Пробај со посуви работи,крекери обични без зачини двопек,од овошје јаболко нешто од што нема да ти се лоши,сега ќе ти кажам ако можеш да си приуштиш лешничиња,бадемчиња се е индивидуално.Пиј Б6 и вода по мали голтки не одеднаш.
Jas imav mnogu teski tri meseci . Tri pati na den povrakjav so po nekolku serii povrakjanje i oslabev edno kilo. Edno kilo e dosta vo odnos na toa kolku jadev . Koga ne povrakjav mnogu mi se gadese skoro pa celi vreme lezev i mizev. Ama zatoa eden moment da mi se prijadese jadev sto ke mi dusha posaka kolku sakam da jadam . Ne mi se jadese zdrava hrana iako otkako znam za srbe vnimavam na ishranata. Prvite tri meseci jadev hamburgeri, tostovi , krekeri...
Девојки, дали некоја практикува или практикувала Кегелови вежби за време на бременоста и искуства со резултатите? Имам апликација за бременост на тел. на која се препорачуваат за повеќе работи.
Здраво мешиња. Јас не сум за оваа тема ги минав моите најубави 9 месеци.Иако повраќав до 13 недела сепак мислам дека имав лесна бременост и убава бременост. Исто лесен пораѓај.Сега ќерка е 19 месеци и лудува низ домаНа сите ви посакувам лесна бременост и уште полесен пораѓај. Туку си имам друг проблем па викам може некое меше имало ваков проблем па ќе ме утеши.Сестра ми е според циклус 8недели 1 ден.Вчера прокрварила и била на дежурен и кажале утрогестан. Ама таа има уште кафеав накај црвен исцедок.Туку и кажале дека и бебето одговара на 5недела 6дена. Немало уште срцева акција. Јас сега се сеќирам дали ќе биде во ред се со бебчето.?Долго време го чекавме ова бебенце повеќе на неа и се радував отколку јас кога останав трудна.Има ли некое меше слично искуство?Бришите ме ако не сум за тука. Поздрав мешиња и сите да си дочекате гушки со вашите бебиња
Најубаво нека иде денес кај матичниот или приватен (кај тој што ќе си избере) гинеколог и да ја видат убаво и да и дадат подобар совет , се надевам дека проблемот е само минлив и дека ќе биде се добро со неа и бебето .
Може станува збор за касна овулација/имплантација. Најубаво да испита бета преку еден ден да види дали се дуплира. А за крварењето јас имав кафеав исцедок, па дури и обилно крварење и на крај се излезе во ред.
Ме изнасмеа Мислев дали си имала лесен пораѓај, без расцепување, доколку бил природен, дали има подбрување со хемороиди и испуштање урина, целата таа мускулатура, и дали закрепнувањето после било побрзо? Меѓутоа добро е да се знае и дека нема да се промени и ќе остане иста, фала
Hahaha da se nasalime de, ne deka i toa ne e bitno Lesen poragjaj imav i so dvajcata So vtoroto za 2h od bolki do ragjanje So prvoto imav epiziotomija ama oni me secea ne raspukav So vtoroto ni epiziotomija ni raspukuvanje Za hemoroidi ne veruvam da pomaga ama jas ne gi dobiv u bremenost So "slucajno"mokrenje nemam takov problem se e odlicno, a se plasev So vtorovo nemav problemi nikakvi, znaci rodiv bez epidural odma sedev i stanuvav nikakvi bolki dole, kako da ne sum ragjala. A so prvoto ne mozev da sedam cel mesec ubavo i imav bolki vnatre na ednata strana Ocigledno se si e individualno
Dobro e barem ti si jadela jas nemam apetit ama bas za nisto da jadem neznam vaka sto ke pravam se nadevam deka ke pomine vo pobrz period posto stvarno epten e tesko nemas sila za nisto slatki maki imam
Ич да не се секираш јас немав апетит од се ми се гадеше и од леб дури ама не повраќав а сега пу пу да не ни се уроци кркам ко за двајца така да секој организам е различен помагај си сама што ти одговара јас со јаболка или кисела вода ми минеше помалце..
B6 koi apcinja bea jas ne sum vo Mk a nedelava doktortkata mi e na odmor tek naredna nedela ke dojde barem do togas nekako da kontroliram pa se nadevam deka ke mi dade nesto Se probav ama bas so nisto nemozem da fatim da mi odgovara sega rekov ke probam so lesnici caj od nane nesto suvo neznam ni jas veke sto da probam da jadem
Ја јадев само лебче со крем,само тоа можев,и смоки со јогурт. Кога имав ептен нагони пиев кока кола. 12та недела ми се намалија повраќањата,издежи ќе помоне.