Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Daj boze ne deka se zalim nesto ova najubavoto nesto sto moze na edna zena da i se sluci ama stvarno nemam sila za nisto cel den vo krevet nisto nemozem da napravam i uste poveke za toa se nerviram

2. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Дигнав температура. Грозница ме облива. Секој дел ме боли. Испив парацетамол ама ме помага 30+4 сум и не знам што да правам ако може совет? Благодарам

3. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Сок од црвен цитрон , краставички со вински оцед , туш со млака вода , помалку облечена колку и да осеќаш ладно и повеќе вода пиј .
    Брзо да ти пројде мила :hug:

На Skorpija25 и Lejlaah им се допаѓа ова.
  4. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Ти благодарам душо. :inlove:

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    Следиш колку имаш температура? Ја имав 37.7 најмногу и толку се тресев едвај до wc одев. Пиев двапати Парацетамол и кога сум заспала се разбудив бев жива вода испотена и така ја спуштив температурата. Да точно е колку и да ти е ладно не треба да се наоблекуваш уште толку ја креваш темп. Ајде побрзо да поминува, сезона на вируси е, тоа е :)

На ❤️Sneze❤️ и Lejlaah им се допаѓа ова.
  6. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Ти благодарам. Се надевам брзо ќе помине (facepalm)

7. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Напијај се парацетамол и да се испотиш гарантирано ќе ти спадни температурата. И после да се истушираш и преслечиш. Пијај вода многу а можи и електролит

На Lejlaah му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Пиев ама толку и не ми помага парацетамолот.. за 3 сата пак исто грозница и исти симптоми. Ти благодарам

9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Apetit ama bas na sekunda i trcase maz mi mi kupuvase od glupostite sto ke posakav , pa ke se prejadev i maka si macev pak posle :)
    Едно време така мислев дека нема да има крај тоа и толку бев разочарана ама 14 та недела како магија се исчезна и се се заборава :)

На Skorpija25, Tukituki, Smetalink и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Jas bev na doktor mi prepisaja tableti pa sega ke vidimo i oni mi Kazaa moze do 12 nedela taka da bide a moze i do kraj kaj sekoja zena razlicno Pa sega se nadevam deka ke pomine pobrzo od tabltetite sega za sega e dobro se smiriv malku

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Кои таблети?

На Smetalink му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Јас пред две недели го одлежаа вирусот со температури и кашлање се надевам не е вирус и кај тебе ама симптомиве шо ги кажуваш баш така бев и јас, во бременост можеш парацетамол за темп. Или ацетаминофен кој исто помага за темп. и болки од 600 милиграми на 6 саати. Пијај витамин С и многу течности и јади ако можиш.

Дали има и друга трудница со мојов проблем? Имам кила на десната страна од стомакот и како што расте бебето така почнува се повеќе и повеќе да боли :( 24+6 недели сум, нормално за сега нема шанса да се оперира, ох ќе биде весело ако се сврти со ножињата на таа страна :sweat:

На Asja, Lejlaah и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  13. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Здраво мешковци, како сте ми? Јас сум супер денес бев на контрола, бебе супер си претка, дури и ме поздрави војнички. Душа од мајка мила, денес сум 28 полна, бебе свртено со глава надолу со нозе нагоре, затоа јас неможам воздух да земам. Скриен шеќер немам, крвна слика добра, болки во препони си имам ама мускулна е. Ајде мешковци уште малку остана со лесно на сите.

На Skorpija25, Coco31, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    И јас одамна не сум ви пишала :)
    Јас на 8ми март сум 28 полни недели, и истиот ден си закажав преглед, па и инекцијата за негативна крвна група да си ја примам.

Туку вчера многу лошо спиев, ми се појави некоја внатрешна болка во левиот дел од стомакот, како прободување. Ќе видам што ќе каже докторот, ваљда не се толку рано лажни контракции :worried: Имам и грижа на совест бидејќи утрогестан не сум ставила 4 дена, реков ај да причекам до прегледот, можеби нема потреба веќе да ги ставам, па да не купувам џабе цела кутија.

Почнав и повеќе да се уморувам, кога ќе дојдам од работа како заклана заспивам пред Тв, некогаш и безосетно ги преспивам 3 саати! :x

Бебево плус не ме "пушта" да спијам на лева страна, одма почнува да бутка и ми го тегне стомакот од двете страни, па одма ме присилува пак да си се свртам на десно :lol:

Последна измена од модератор: 6 март 2018
    На Sexybaby86, Skorpija25, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Vomex A mi gi prepisaa ama jas ne sum vo Mk

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Јас имам над папок 10 см кила(толку пред бременост беше сега не знам ) здравје после пораѓај една год , ќе ја оперирам , ама знак прашалник хахаха

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Zdravo majki odamna vi nemam pisano, znaete deka pravev iten serklaz, e sega sakam da ve prasam kade gi osekate bebinjata, moevo bukvalno na sredina od vaginata kako da opisam epten dolu mnogu mi e strav Da ne napravi belja... Uff maki Inaku utre sum polni 26..

На baby 5, kukla21, Lejlaah и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Мислам дека си по напред во бременост од мене (јас утре 25 недели) што значи по големо ти е бебето, дали ти смета на килата и дали те боли? Мене почнува да ме боли. Иначе ова ми е втор пат на исто место кила, пред 3 год. се оперирав но работата ми беше физичка и не можев да се до пазам и по некое време пак ми се појави, така да ако се решиш за операција треба многу да се пазиш од после оти многу лесно се враќа.
    @podravka јас и ти имаме ист термин ако не се лажам јуни 13ти нели? како јас утре 25та а ти 26та недела која брои погрешно :D
    Иначе јас го носам високо бебево нај високо го осеќам над папук, исто и со првата ќерка многу високо ја носев, но секој различно ги носе, гледај лежи повеќе и не кревај тешко, што ти вика доктор?

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Да , по напред сум од тебе 32+3 недела сум , ама килата си го прави своето :) на почеток кога матката се ширеше накај папокот нагоре , правеше проблем така што ми го притискаше желудникот и дебелото црево , сега се познава повеќе килата и повеќе се осеќа на допир , после пораѓај здравје ќе морам да идам на преглед за да се види колкава е и дали пораснала повеќе , освен што се осеќа на допир и малку боли друг проблем сега не ми прави , а на препонска кила сум оперирана и јас исто , ама од даамна .

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    6Septemvri mi e poslednata menstruacija, inace ne da lezam nego stanuvam samo do wc vo krevet i jadam.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.