јас се утепав од готвење денеска... видов една рецепта на 24 kitchen тој rudolf ( у 2 чинии направи се а јас у 20 ) едни ќофтина од зеленчук и ориз и месо.. ауу месото малку ми смрдеше ама нема веза се направија сеа да одморам малку да одам да мијам садови.. ако има кандитати за миење дојдете па и за јадење бујрум... сеа да размислам шо друго покрај ќофтињата да направам и плус ќе направам еден намаз од сенф исто како мајонез е.. абе прсти да излижеш...
Здраво и од мене, ние сме добри болките вчера се намалија, продолжија само безболни контракции , нерегуларни до вечерта. Лежев повеќе, пиев доста вода,се релаксирав малку и така сега е добро не ме боли веќе. Можно ли е да е од потопла вода, се сетив дека навечер се бањав ми беше некако студено и малку потопла вода од обично пуштив Онака се со млака вода се бањам. Добро е залосна, благодарам. Изгледа лажна тревога, денес најнормално е се. А видов за нокти зборувавте нешто. Еднаш пред да останам бремена бев да ми ги средат ноктите со гелови и сето тоа, и жената што ми ги правеше беше бремена со големо меше. Имаше ставено заштитна маска како оние медицинските. Знам дека роди здраво и право бебе. Мислам дека е добро колку може да се избегнуваат хемикалии, посебно да не се вдишуваат. Сега секој си знае за себе, јас се фарбам - ми велат не се фарбај, а сепак не е толку често двапати се имам исфарбано само. Организмот си има створено одбранбен механизам за толку мали количини на амонијак и неможе да му наштети на бебето. Самото фарбање е добро надвор да се прави само заради тоа за да не се вдишува од мирисот. Слушајте си го срцето тоа најдобро знае * Follow your instincts Гирл мири и јас имам примано таква инекција, тоа е за превентива, мислам дека е за плацентата. Прогестеронот игра важна улога во ширењето на матката, и спречува предвремен пораѓај. Е сега дали е исто прогестерон депо со обичен прогестерон не знам баш.веројатно е исто. хормонална инекција.
ајас еве хронично ненаспана, па само да ве поздравам. многу ми паѓа тешко одењето на работа и едвај чекам да одам на одмор па на породилно
гледам сите расположени јас завршив со обврските и садовите ги измив имам пофалби за ќофтињата петка се..... добар туш ми треба ноге у вис и телевизор бидете поздравенкии
фала на сите девојки за одговорите,ми олесна малце ецапереца-незнам зашто вака ама изгледа тука или воздух што сменив или ваму таму по пат а и патиштава не се баш како што треба па само дрм дрм се надевам дека се ке биде во ред...сега одморај одморај ке одмараме се надевам се ке биде во ред со сите нас
Mila ne se sekiraj misli pozitivno , ne si ja opteretuvaj dusata te molam...Kolku stegas dusa i mislis negativno tolku neubavo si pravis.... Stiskam palci i ti ja pustam celata sreka utre koga ke odis vo Sistina se da bide vo red i konecno da si go vidis bebceto Samo opusteno (znam lesno e od strana da se kaze ) i poveke uzivanje..... Te guskam
здраво девојки одамна ме нема на форумов што се дешава како ми сте јас добра растиме полека но цера некако имав грцеви во долниот дел дали е тоа нормално иначе на 12 септември вејке го поминавме здравје и 3месец ме фајка некако страв кога ме фајкаат грчеви
магнезиум пиеш?мене ме факаат такви грчеви уште од 5ти месец и таблетките многу ми помогнаа,еве уште ги пијам. инаку феминки денес бев на контрола бидејки влегувам во 9ти од денес.спрема положбата на бебето уште е рано за породуванје што искрено ми е многу мило оти ми фуфка кога ли летнаа 9 месеци?!
ми даде да пиам обрестон витамини и дабрестон за зацврстувајне на матката посто имав на поцетокот како малце црвено имам сега само некако како кафеавко no ne koke se izbrisam samo na gakite moze da e i od kandidata posto mi rece imam kandida no ne e opasno
ecapereca, што направи на лекар...те чекаме женска cvetelina, небитно кој месец си магнезиум да си пиеш обавезно....јас од што прекинав сега во 5ти месец пак ме фатија страшни грчеви.
sega sum na 2 septemvri pa ke mi prepisi izgleda fala ti dusicke a дали мозе да пиам сумливи таблети витамини или мора да се консултирам со доктор сепак мислам дека нема да има проблем тоа се витамини или?
^доколку можеш телефонски да го исконтактираш би било супер, да ти каже дали да почнеш зошто тие не се даваат на рецепта. За да почнеш со време да пиеш.
Ецапереца што направи на лекар? Се надевам дека се е како што треба, те чекаме да пишеш! Мене одамна ме немало на темава. Супер сум (да чукнам во дрво) два дена не повраќам, еден ќе повратам, но и тоа е напредок. Апетитот колку - толку ми се нормализираше. Луда сум по крем.. 7days кроасаните ги сонувам.. Дома си мачкам кремче по 2-3 кришки (минимум) на ден ОБАВЕЗНО! Ваква бев и како дете, кремот ми беше најомиленото јадење. Пораснав и почнав да го јадам само во палачинки, ретко, ептен ретко се случуваше да си намачкам крем на леб. Сега пак побудалев! Од јадење до сега само крем ми сака душата, за се друго ми е сеедно!
добар ден од работното столче уф како сум си се дотерала денес за на работа сум си се намерисала имајки да си се шетам јас ќе работам ама си имам црвено конче на раката за урок хихихихи инаку да ви кажам дека ние со бебушот си легнуваме во 21.30 се случува и во 22 часот дремка не мава спанковци невидени сме.. ајде бидете ми поздравенки и само убави вести да слушаме денеска и од ецапереца и од сите останати
дали ке мозам со нешто или некако да ја тргнам оваа непријатност во устава немам апетит за нисто со и да каснам подруг вкус има и ми ствара многу плунка во устава како 'ргја да имам
уу за тоа и јас можам да ти кажам се лачи многу плунка а никаков вкус во уста... почесто миење на заби и смукање бомбони друго чааре нема
Женки поздрав и од мене со вкусот исто и јас мака мачам се ми има различен вкус од претходно иначе терам 10 недела и приметувам како преку ноќ стомачево ко да ми се наду малце едвај седам со стариве фармерки ме стискаат ептеннннн изгледа е време за труднички панталони а седнам си ги откопчувам и така сум си раат ама па на работа сум и често станувам и ме фаќа нерва откопчај закопчај а може и ме забележал некој од кога почнува растењето на мешето мене некако во последниве три дена како да ми се поду малце ....
Еве ме девојчиња, фала што ме мислите... Се сеќавате на моите грижи и филмови што си ги правев дека нешто не е како што треба во врска со бледите тестови? Дека сумљав на биохемиска бременост? Епа срцки мои, моите филмови испаднаа вистина. Бев кај Димчев во Систина, ми уклучи и 4Д и нема ништооо. Си почнала бременост, ама застанала на самиот почеток. Нема ни кесичка. Утре одам пак за бета хЦГ да го споредиме со минатиот пат, па ќе чекаме да добијам само да се прочисти, само да не треба пак киретажа. Значи нема бебе, нема плод, нема кесичка. Си престанало негде при имплантацијата изгледа, ендометриумот ми е уште задебелен. Ќе видиме утре што понатаму. Ќе треба да го тргнам тикеров, ама сепак ќе го оставам до крајниот резултат со мојава состојба. Тоа е, што да правиме, животот продолжува понатаму. Бидете ми вие добро, па за мене кога Господ ќе сака и даде. ЦМОК
охх леле мајкоо колко мака ми падна леле душоо немој да се грижиш ќе даде БОг ако еднаш било пак ќе дојде, само да не се разочаруваш да не се вознемируваш,, што е од Бога се е арно... Немој да се грижиш се ќе биде во ред само верба и надеж душо се ќе биде