Епа тоа ме чуди јас сум 7ма недела прашав треба нешто да испитувам сега рече не само продолжи си со утрогестан и фолна и се гледаме за 3 недели... Како така еден доктор дава друг не дава не знам, како и да е другата недела и јас тие прегледи ќе си ги побарам од матичниот. Мене за крвна слика и уринокултура ми дава упат матичен општ лекар секогаш и во авицена правам, и овој пат така ќе направам.
Епа добро, д - димери чисто за проверка ме прати, немаше никаква индикација за тоа. Ваљда да бидеме сигурни. А во авицена мислам приватно се прави само уринокултура - 350 денари. Или грешка сум?
Vo Avicena so upat.krvna slika i mokraca za trudnici e besplatno. Dodeka za urinokultura e 350 tocno.
Да надополнам - само со упат од МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ е бесплатно - со упат од општ матичен се плаќа партиципација - околу 70 денари.
Здраво од нас Ние бевме на преглед денес , бебушко поставено со главче надоле како што треба , клоца - растура докторката со тоа ехото од една страна тој клоца и се превртува од друга страна сакаше да се крие , ама пак извадивме сликички убави од фацичката мала супер напредува и протокот од плацента до мешето негово е супер , постелка почнала да зрее ама добро е за сега , докторката рече дека највеќе до 37 недела му дава за искачање оти и бил сумлив дека ќе сака порано да искочи ја прашав за брисеви кај да носам дека на микробиологија нема термини и ми кажа дека во институт за јавно здравје ќе ги носам не се закажувало за тамо тогаш ќе бидам 35 пуни недели и 4 дена па така да ако не се породам до тогаш ќе ми земеле брис Болките си ги имам како и што си беа , само што сега со плус повеќе стегање , и гурање па осеќам од време на време кога ќе гурне како да ми се иде во wc филмови низ глава ми се вртат секакви , само муабети наслушувам од секој како и што прошол , па лошо и умреници само ми се врти низ глава од секаков народ без исав што зборува пред трудна жена и да кажам дека не сакам да слушам џабе од веќе кажана една реченица мене триста филмови низ глава , ама како Господ никој не е само да не чува од лошо Притисок 110 со 70 и пулс 72 супер ми беше , 12 кг плус имам до сега качено и не ми е гајле па си докупив уште нешто плус за бебуш и торбица за мене во болница па мрсно бурече си се почастив Сега ќе одмараме од шетање убав ден на сите
Како да се изборам со кашлицава ? Земав некои на природна база за шмукање и антибиотик па да видиме ама мн ме тера да кашлам што ми е мн страв..
Антибиотикот ти е од доктор препишан или на своја рака си го зеде? Само за кашлица не се зема антибиотик, ако многу кашлаш тие од на природна база нема да ти свршат работа, јас пијав dextromethorphan од доктор препорачан, ја намалуваше кашлицата но сепак си кашлав цели 2 недели, многу лошо беше. Пијај чај со мед и лимон и прегорен шеќер со млеко и маргарин. И појди си на лекар.
Темава прекрасна, најпрекрасна. ја отворив да си читнам онака и ме навасаа емоции. Уживајте во деновите со мешиња. Се надевам наредна година пак да бидам за тука
Devojki, sakav da prasam vie sto ste doma celo vreme (patoloska) kako se spravuvate so ubavovo vreme? Ke puknam sto sum doma a ne vo park
Јас денес си дозволив едно кругче па пукнав дома седејќи..инаку седам на тераса и си уживам на сонцето секако не долго..ајде за нашите бебенца се ќе истрпеме па догодина ќе шетаме со нив секој ден да надокнадеме
Bese a? Ja cekam bar da vlezam 4ti ke se drznam edno krugce se za bebenca nasi taka e..ama denovive sum posebno depresivna.
Јас сум веќе 5ти и се осетив дека можам да одам..и јас на моменти сум таква хормони ќе се навикнеш уживај мами и не му ја мисли многу само опуштено Господ е голем
@Lavica2016 @baby 5 а може да ми кажете кои се причините за патолошка ако може? И до кога би требало да сте во таа состојба?
Секако душо..имам дијабет боцкам инсулин 4пати претходно спонтан во 25 недела, малце скратено грло и размекнато со утрогестан сабајле и вечер, една лакуна на постелка и повремени болки долу и додека не се породам ќе бидам на патолошка значи од срценце заседнав дома и здравје до породилно ама ти не мисли на глупости опушти се и гали мешко
Ja imav prethodna godina missed abortion.. so ovaa imav 2 pati krvarenje ednas slabo ednas obilno..pojaveni mi se hematomi na matka.. ne deka mi preci sto sum doma...samo dosadno mi e
Офф ја вчера се исфорсирав малце и ми се појави светло кафена накај жолта течност и ме боли доле па цела у паники сум секако во прво тромесечие мислам и понатаму треба да се внимава и одмара.Ајде издржете и вие жени борци досадно е дома но барем за убаво си уживате ем опуштени ем филмчиња ем бебчо ви ужива а другата пролет ќе шетаме секој ден
Za kaslica Acerola pij i sirup Herbion od brslen. Jas kaslav celi dva meseci pri kraj na bremenosta. Strasno bese.