Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Трудничиња , кога стојам или после десетина минути пешачење осеќам притисок меѓу нозе , како да ке ми испадне нешто од таму. Бебињата високо ми биле , грлото нормална должина и гинекологот вика нормално е . Ама дали е?

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Леле и јас така се осеќам денес прво препони ме болеа па половина ама се си мислам што поодив малце се напив магнезиум и лежам па така така ми се смирува..и мене матичната ми вели нормално било се додека се трпи...

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Zdravo mesijna :) 34 nedela od denes:inlove:
    Ova nedela e nova za mene :)radosna sum na sekoja pominata nedela,so prvata nedela stignat do 33 pa sega se raduvam na sekoja nedela so radost za vlez vo 9ti mesec:inlove:

Tuku doma mi è se haos(facepalm) vreme vrne li viene,nemozam da si isperam se sto treba.
    Vcera detska soba ja namesti mm:l:cerka se raduva mnogu:inlove:ostana uste da sé dokupat zavesi i postelnina ama naredna nedela toa.
    Se nadevam ke uspeam da sredam ova nedela da zacistam Barem goren spray,nerva mi ide se rasfrleno,prasina.....a pomos jok nemam od nikoj:whew:

Tuku denovive mi se sluci na brisejne malce kako kafeavo:worried: od sekogas sum imala belo ama na dvapati malce e kako kafeavo:worried:
    Neka ceka uste 3 nedeli bebè pa potoa ke vidime kako za porogaj,inaku seuste e so glavce gore:^)ubavo mi bilo pa zatoa ne se zavrte,a jas pa 2porogaj si vikam prirodno da bide ama bebus ke vidime sto ke odluci.
    Najvazno zdravo i zivo da bide:inlove:

So lesno na site:l:

На 0ли, stevemila, Smetalink и 12 други им се допаѓа ова.
  4. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Ја ќе поодморам малку ќе поседнам и ми поминува или ќе си ги раширам нозете во одење и побавно малку и ок е ама ме фаќа паника да не ми се деси нешто . Кога ќе видам трудница нормално се движи а јас на пети месец како патор ;(

5. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Леле да знаеш колку те разбирам иста сум и јас мм вели преска зошто одиш ко паја патор велам не си труден и незнаеш како ми е хахаа како ти олекнува така си прај ич да не ти е гајле :*

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Toa so odenjeto e normalna rabota poleka poleka i bez napreganje. Jas pak nekogas se zaboravam deka sum trudna i koga ke se zabrzam kako na trki i koga ke zabreftam mi teknuva alooo poleka trudna si.
    Nego drugo me interesira onie sto se vtororotki dali gi nosevte decata da go vidat bebusot vo stomak i od koga. Ete imam zelba da go zemam maliot na nekoj pregled Ima nepolni 5

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Jas sekoja kontrola ja nosam so mene cerka,4godinki e :)
    Se raduva mnogu :) radosna e koga i viakm ajde da go vidime bebeto vo mese i ona vednas doktorot ke mi kaze sto pravi bebeto:) i koga go gleda na monitor vednas leleee kolku ubavo:Dne deka se razbirajneto mnogu sto se gleda crno na monitor ama ona sekogas e radosna:) sega za sega se raduva so mesevo i bebeto koe bilo malo i trebalo da sedi vo mese dodeka porasne :)

На Skorpija25, stevemila, CurlyBlossomGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    255
    Lejla sega mi tekna. Herbion sirup od islandski lisaj. Ne e skap. Negde bese okolu 150-200 den. Jas go piev mesec noemvri/dekemvri. Imav golema kaslica. Maticnata mi go dade so Acerola. Probaj pa ke vidis.

На Cvetule86 и Lejlaah им се допаѓа ова.
  9. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Ќе пробам. Ти благодарам :hug:

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    После ќе го бараш времето поминато во досада :D
    Јас исто на патолошка од 4 мес бев, негде март средина се погоди, време убавини :)
    Излегував кратко, кога требаше да лежам првиот месец не мрдав од стрв после се опуштив... серии, книги, на фемина висев, разгледував за бебето тоа е .....

На stevemila, pile30, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Taka e ne vikam ne:) vcera malku se razmrdav po doma.. vecerta odma prokrvarev..ne mozev da izdrzam denes bev na lekar..hematomot se cisti i od nego prokrvaruvam..ama bitno pak si go vidov bebeto:) mrdase li mrdase:) dzverche heheh

На 0ли, stevemila, karak и 8 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.621
    Допаѓања:
    114.786
    Девојки која беше шифрата за бременост на упат за да се бесплатни лабораториските анализи и скрининзите? Заборавив, а и треба на пријателка. :*

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Z34

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Здраво од нас :hai:
    Денов во спиење го поминав, чекам утре ова време да дојде да си го видам бебчето конечнооооо!!!
    Три дена осеќам постојан притисок и болка долу ниско, мешко тврд, потреба за мокрење на пола саат.. Не сум наспана ко човек, кој знае колку пати станувам навечер |(
    Дај Боже се да е во ред..

Порасна мешето нагло оваа недела,што ми е мерак коа носам потесни блузи па ми се познава така испрчено :D
    Нападиве на нервоза и придеравање кога завршуваат? Кутриот ми маж, за се нешто крив ми е:rofl:
    До хормониве ли е,или да се помирам дека сум “природно” нервозна особа која никој и ништо не трпи? :devil:

Ќе пишев уште нешто, ама трчам до вц оти “цеееели 20мин не сум била” :tmi:
    Останете ми добри и позитивни :hug:

На Skorpija25, 0ли, ZAHRA и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Која недела си?
    И јас бев нервозна, но само во првото тромесечие, а потоа нервозата магично исчезна. :)

На anichka94 и mac82 им се допаѓа ова.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    @Mimmi39 Пааа 20 недела сум веќе и никако да дојде магичниот момент :D
    Ма се дерам и кажувам што ми лежи,не собирам на душа и не ќутам на никој, себична сум станата претерано и сакам мене да ми е убаво.

На CurlyBlossomGirl, girl-miri, mac82 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Се случува бебчето да биде активно неколку дена, а потоа да биде мирно?

Веќе 2 дена скоро и да не го осеќам мрткањето, само мали и нежни движења, 2-3 пати на ден. Пред 2 дена многу мрдаше, се вртеше по неколку пати на ден.

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Веројатно сменило позиција. И моево се сврте карлично со глава горе, нозе доле ем странично свртено, и многу малце го осеќав тие денови. Сега изгледа пак е легнато попречно, многу се тегне.

Се сеќавам јас и ти тука негде бевме со неделите.

19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Кај мене цело време е карлично.
    Како да ми се стврдна стомакот....што ли е сега ова?
    И јас мислам дека сме блиску, 29+4. :)

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Нормално е и стврднување, почнуваат braxton hicks контракции.
    Јас сум 28+5.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.