Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kostarika

kostarika Популарен член

Трудничиња , кога стојам или после десетина минути пешачење осеќам притисок меѓу нозе , како да ке ми испадне нешто од таму. Бебињата високо ми биле , грлото нормална должина и гинекологот вика нормално е . Ама дали е?

❤️Sneze❤️ likes this.
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Леле и јас така се осеќам денес прво препони ме болеа па половина ама се си мислам што поодив малце се напив магнезиум и лежам па така така ми се смирува..и мене матичната ми вели нормално било се додека се трпи...

kostarika likes this.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Zdravo mesijna :) 34 nedela od denes:inlove:
    Ova nedela e nova za mene :)radosna sum na sekoja pominata nedela,so prvata nedela stignat do 33 pa sega se raduvam na sekoja nedela so radost za vlez vo 9ti mesec:inlove:

Tuku doma mi è se haos(facepalm) vreme vrne li viene,nemozam da si isperam se sto treba.
    Vcera detska soba ja namesti mm:l:cerka se raduva mnogu:inlove:ostana uste da sé dokupat zavesi i postelnina ama naredna nedela toa.
    Se nadevam ke uspeam da sredam ova nedela da zacistam Barem goren spray,nerva mi ide se rasfrleno,prasina.....a pomos jok nemam od nikoj:whew:

Tuku denovive mi se sluci na brisejne malce kako kafeavo:worried: od sekogas sum imala belo ama na dvapati malce e kako kafeavo:worried:
    Neka ceka uste 3 nedeli bebè pa potoa ke vidime kako za porogaj,inaku seuste e so glavce gore:^)ubavo mi bilo pa zatoa ne se zavrte,a jas pa 2porogaj si vikam prirodno da bide ama bebus ke vidime sto ke odluci.
    Najvazno zdravo i zivo da bide:inlove:

So lesno na site:l:

0ли, stevemila, Smetalink and 12 others like this.
  4. kostarika

kostarika Популарен член

Ја ќе поодморам малку ќе поседнам и ми поминува или ќе си ги раширам нозете во одење и побавно малку и ок е ама ме фаќа паника да не ми се деси нешто . Кога ќе видам трудница нормално се движи а јас на пети месец како патор ;(

5. baby 5

baby 5 Популарен член

Леле да знаеш колку те разбирам иста сум и јас мм вели преска зошто одиш ко паја патор велам не си труден и незнаеш како ми е хахаа како ти олекнува така си прај ич да не ти е гајле :*

kostarika likes this.
  6. karak

karak Популарен член

Toa so odenjeto e normalna rabota poleka poleka i bez napreganje. Jas pak nekogas se zaboravam deka sum trudna i koga ke se zabrzam kako na trki i koga ke zabreftam mi teknuva alooo poleka trudna si.
    Nego drugo me interesira onie sto se vtororotki dali gi nosevte decata da go vidat bebusot vo stomak i od koga. Ete imam zelba da go zemam maliot na nekoj pregled Ima nepolni 5

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Jas sekoja kontrola ja nosam so mene cerka,4godinki e :)
    Se raduva mnogu :) radosna e koga i viakm ajde da go vidime bebeto vo mese i ona vednas doktorot ke mi kaze sto pravi bebeto:) i koga go gleda na monitor vednas leleee kolku ubavo:Dne deka se razbirajneto mnogu sto se gleda crno na monitor ama ona sekogas e radosna:) sega za sega se raduva so mesevo i bebeto koe bilo malo i trebalo da sedi vo mese dodeka porasne :)

8. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Lejla sega mi tekna. Herbion sirup od islandski lisaj. Ne e skap. Negde bese okolu 150-200 den. Jas go piev mesec noemvri/dekemvri. Imav golema kaslica. Maticnata mi go dade so Acerola. Probaj pa ke vidis.

Cvetule86 and Lejlaah like this.
  9. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Ќе пробам. Ти благодарам :hug:

10. eli25

eli25 Форумски идол

После ќе го бараш времето поминато во досада :D
    Јас исто на патолошка од 4 мес бев, негде март средина се погоди, време убавини :)
    Излегував кратко, кога требаше да лежам првиот месец не мрдав од стрв после се опуштив... серии, книги, на фемина висев, разгледував за бебето тоа е .....

stevemila, pile30, podravka and 3 others like this.
  11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Taka e ne vikam ne:) vcera malku se razmrdav po doma.. vecerta odma prokrvarev..ne mozev da izdrzam denes bev na lekar..hematomot se cisti i od nego prokrvaruvam..ama bitno pak si go vidov bebeto:) mrdase li mrdase:) dzverche heheh

0ли, stevemila, karak and 8 others like this.
  12. fana

fana Форумски идол

Девојки која беше шифрата за бременост на упат за да се бесплатни лабораториските анализи и скрининзите? Заборавив, а и треба на пријателка. :*

13. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Z34

fana likes this.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Здраво од нас :hai:
    Денов во спиење го поминав, чекам утре ова време да дојде да си го видам бебчето конечнооооо!!!
    Три дена осеќам постојан притисок и болка долу ниско, мешко тврд, потреба за мокрење на пола саат.. Не сум наспана ко човек, кој знае колку пати станувам навечер |(
    Дај Боже се да е во ред..

Порасна мешето нагло оваа недела,што ми е мерак коа носам потесни блузи па ми се познава така испрчено :D
    Нападиве на нервоза и придеравање кога завршуваат? Кутриот ми маж, за се нешто крив ми е:rofl:
    До хормониве ли е,или да се помирам дека сум “природно” нервозна особа која никој и ништо не трпи? :devil:

Ќе пишев уште нешто, ама трчам до вц оти “цеееели 20мин не сум била” :tmi:
    Останете ми добри и позитивни :hug:

Skorpija25, 0ли, ZAHRA and 9 others like this.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Која недела си?
    И јас бев нервозна, но само во првото тромесечие, а потоа нервозата магично исчезна. :)

anichka94 and mac82 like this.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@Mimmi39 Пааа 20 недела сум веќе и никако да дојде магичниот момент :D
    Ма се дерам и кажувам што ми лежи,не собирам на душа и не ќутам на никој, себична сум станата претерано и сакам мене да ми е убаво.

17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се случува бебчето да биде активно неколку дена, а потоа да биде мирно?

Веќе 2 дена скоро и да не го осеќам мрткањето, само мали и нежни движења, 2-3 пати на ден. Пред 2 дена многу мрдаше, се вртеше по неколку пати на ден.

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Веројатно сменило позиција. И моево се сврте карлично со глава горе, нозе доле ем странично свртено, и многу малце го осеќав тие денови. Сега изгледа пак е легнато попречно, многу се тегне.

Се сеќавам јас и ти тука негде бевме со неделите.

19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Кај мене цело време е карлично.
    Како да ми се стврдна стомакот....што ли е сега ова?
    И јас мислам дека сме блиску, 29+4. :)

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Нормално е и стврднување, почнуваат braxton hicks контракции.
    Јас сум 28+5.

Mimmi39 likes this.