Колку долго траат? Ова стврдување кај мене прв пат се јавува, и еве од прееска ме држи, скоро 1-1,5 час. Бебчето го осетив, си мрткаше пред малку. Како што прочитав, тие лажни контракции траат неколку минути и после се опушта стомакот. Кај мене уште е стврднат (1-1,5 час). И кај тебе има стврдувања?
Тоа не е тогаш лажни контракции.. тие пуштаат, не држат долго време без прекин. Тоа најверојатно бебе има фатено некоја лоша позиција, па додека се намести ке ти биде меше камче.. често ми се случуваше легни на страна, така полесно ке се намести...
Ај и јас да се олеснам,веќе ми се смачи не можам да издржам појке!! Олку мачење и повраќање и шо уште не..пуквачка жими мајка!Мислев само 3 месеци ама ова отера многу,да не можит чоек да се најадит како шо требит Ете така ми олесна,имајте пријатна вечер мешиња
Мами пробај со чај од ѓумбир, не јади тешка храна.. И има таблети за лошење мислам @stevemila ги имаше кажано на А.... Ама не ми текнува точно
@Mimmi39 ете @mariz го кажа истото што ќе го кажев и јас. Јас нешто не се потресувам и не анализирам дали ми се грчи стомакот, само знам дека е крајно непријатно кога ќе се оптегне бебе и така стои со саати, а ти неможеш ни да се свиткаш додека седиш ни да дишеш.
Majki ve citam koga mozam(kolku dozvoluva bebus).Uzivajte,nemojte da si stavate se na dusa.Mnogu ke vi fali meseto i ovie prekrasni momenti.Minatata godina ova vreme veke bev bremena.Na 8mi Mart go slusnavme srcenceto za prv pat nema nisto poubavo na svet.A sega godinava si se raduvam na najubavite ocinja i me faka nostalgija za mese golemo
Јас сум 38+5 одвај чекам да се породам. Освен што ми е потешко и бебушко што клоца силно друго ништо не чувствувам како припреми за раѓање. ЦТГ мирно без болки хаха и отворена само еден прст. Одвај чекам да се породам да се видиме со бебуш,а и од киселини и несоница неможам да се опоравам . Мислам дека разранет ми е хранопроводов од толку киселини, страшно е
Уште една недела здравје Боже толку издржавме. Само да ни се здрави и живи. На сите ви посакувам да се бескрајно среќни со бебушките
Вреди сето тоа, вреди да чекаш.. Ајде со лесно и господ рака да клај.. Здрави,прави двајцата... СО ЛЕСНО НА СИТЕ...
Ние вчера бевме на контрола, бебе супер напредува, инаетлива е на мама пошо се криеше со рачињата цел саат не ни даваше да и го видиме ликот И на крај попушти, се откри и ја видовме, и не ми се верува оти носам такво совршено човече Ќе има гмечење и гњавење,само да ми дојде жива и здрава на свет. Е сеа друго има што ме загрижува, Др виде некоја мала циста во мозочето која што многу често ја имало кај бебињата и најкасно до 28-30недела ја снемувало. Ама.. се уплашив некако, иако ми рече дека најчесто нема простор за паника и оти ќе се смали и ќе исчезне,ама мора да ја пратиме и да одам на 2недели на контрола Сепак,самиот збор “циста” па уште и на мозок ми прави стрес и немир.. Пробувам да не мислам таму.. Дали некоја од вас имала ваков случај?
Да не е на главчето а не на мозокот? Оти имаа некој бебиња така и ко ќе се родат како жлездича личи ама циста е не се гледа видливо не е за око ама на допир се сеќава... Многу случаеви има такви ама не е ништо страшно.. да не го немаш убо слушнато препрашај го.. А таа циста ако е таква како шо ти велам исчезнува од ко ќе се роди по 3-4 месец кај некој и по неколку години.. јас таква имав кај вратот и подвижна беше дури пред неколку години ми исчезна а од секогаш ја имав..
Нас ни открија две кога бев 18 недела. Докторката рече дека е прилично често и дека во најголем број случаи се повлекуваат до 28 недела. На следната контрола беа намалени, а до 28 веќе ги немаше. Без грижи се ќе биде во ред.
@Snow white Не не,на мозочето е, 5мм е голема. Баш ова што @An-na то напиша. Значи не е за плашење работава, да не си праам стресови за џабе. Фала ти