Zdravo mamicki omam edno prasanje bremena sum 34+5 imam nekoe cuvstvo kako bocki vo vaginata mi e strav da ne mi pukne vodenjak ili da ne dobijam bolki da se otvoram nekoja da ima vakvo iskustvo
Јас сум 33+4 недела истото боцкање го имам со плус болки во колковите , опавче и препони , вака ми е од почеток на бременост , а од 27 недела сум со терапија утрогестан, ама до 35 недела само ќе ги користам и потоа ми кажаа да ги прекинам дека немало веќе потреба од нив . Ти некаква терапија користиш , и што кажува твојот гинеколог за болките што ги имаш?
Da I jas primam utrogestan uste utre I gotovo ama vakvo cuvstvo imam prv pat bocki vo vagina I odma nekoj glupavi misli deka ke sese porodam pred vreme
Иста сум и јас , веќе скоро недела дена ги имам боцкањата и како притисок блиско отворот од "тетката" , а за мисли лоши ич да не кажувам , ама ќе изгураме до сигорна недела , верувам само живи и здрави да ни бидат бебушките , башка и до сега не ме имаат ни проверено дали случајно сум прст-два отворена , а ништо и тоа чудо .Тебе кога ќе ти ги земаат последните брисеви ? Мене во 35+4 недела ми закажаа за брисеви , ама од болките и чудното чувство арно и до тогаш да стигнеме
vo vtornik imam zakazano za brisevi se nadevam deka doe togas ke bide se ok ... ajde da isturkame uste dve nedeli posle neka, iskacaat
Мене не ми рефундираа зошто правев приватно во њу борн, ги прифаќаат само од клиника на трансфузиологија или 8 ми септември да не се зезнете како јас.
Jas si go fotokopirav sekogas samo Izvestajot od transfuziolog Zavisi kakvi.Eve jas ti preporacuvam Antimetil,oni se za ako imas losenje i povrakanje.Neznam dali i za kiselini.Nemav problemi jas.i ne piev nisto.Ili rupurut mislam bea za kiselini ili Gastro Gard Nema vrska.I mene od New Born mi gi dadoa.Si odis na maticen ti dava upat za transfuziolog i toj ti prepisuva.Jas odev pak kaj maticen mi davase recepta so pecati kolku so.imav inekcii prepisano.i na sekoj pecat potpis.Mnogu zenicki pisuvaa ovde deka na niv ne davale toa
И јас не сум имала проблеми со киселини, но имам читано овде од членки дека пиеле рупурут и гастрогард. Јади почесто и помалку, избегнувај да јадеш касно навечер, и не лежи на грб, туку пробај на лева страна. Искусните членки ќе ти кажат и повеќе.
Здраво женски.Ние сме 38 +5 недела ни се ближи убавиот крај да го видиме бебуш.Бевме на ЦТГ супер е се докторот вика дека имаме сеуште време ќе тераме изгледа убаво му е во мешето,бебето е 3.600 грама
А зашто одма таблети? Мене не ми дозволија таблети па со ладно млеко голтка по голтка помага пробај предходно к.кола ми помагаше ама па сега од неа ме фаќаат киселини.
Se probav ama gjabe ne mi pomaga nisto zatoa prasav za tableti vaka sum veke 2 nedeli mi dadoja apcinja za protiv povrakanje ama sega kiselinite me utepaa se nadevam deka naskoro ke pomine inaku sum 7 nedela
Ќе помине мене ми помина дури во 4 месец 15 недела мислам дека бев... Ослабев 4-5 кг а бебето супер си напредуваше ќе издржиш јас па ништо не зедов против повраќање си повраќав нормално е 3-4 пати во денот да повраќаш и јадев и повраќав уште недонајадена за среќа помина после 15недела па машала после тоа ми се отвори апетитот за тројца не за двајца па после пак малку при крајот повраќав и киселини имав ама не така често секој ден туку еднаш неделно се случуваше да повратам.. Ако повраќаш секојдневно и повеќе пати на ден појди нека ти стават една инфузија нека те освежат малку.. Честито и лесна бременост <3 За киселнити јади солено наутро.. јас уште во кревет јадев на маса имав обавезно пакетче нешто солено макар и обични соленки од 5 денари и полесно ми беше
Се зависи и од тоа колку се јаки киселините, на некој помага ладно млеко или други природни домашни работи ко на пр. Коска од маслинка или неколку зрна жив ориз ама верувај дека не има и нас шо ништо друго освен таблети не ни помага.
Devojki denes bev za brisevi kaj maticnata, inaku sum 13+1. Mi kaza deka carski ke se poragam sigurno bidejki sum.imala kratko grlo.. sto znaci toa kratko grlo? Ima nekoja so se porodila prirodno so kratko grlo ili stvarno samo carski mora?