Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Zdravo mamicki omam edno prasanje bremena sum 34+5 imam nekoe cuvstvo kako bocki vo vaginata mi e strav da ne mi pukne vodenjak ili da ne dobijam bolki da se otvoram nekoja da ima vakvo iskustvo

2. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Јас сум 33+4 недела истото боцкање го имам со плус болки во колковите , опавче и препони , вака ми е од почеток на бременост , а од 27 недела сум со терапија утрогестан, ама до 35 недела само ќе ги користам и потоа ми кажаа да ги прекинам дека немало веќе потреба од нив .
    Ти некаква терапија користиш , и што кажува твојот гинеколог за болките што ги имаш?

3. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Da I jas primam utrogestan uste utre I gotovo ama vakvo cuvstvo imam prv pat bocki vo vagina I odma nekoj glupavi misli deka ke sese porodam pred vreme

4. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Иста сум и јас , веќе скоро недела дена ги имам боцкањата и како притисок блиско отворот од "тетката" , а за мисли лоши ич да не кажувам , ама ќе изгураме до сигорна недела , верувам :angel: само живи и здрави да ни бидат бебушките , башка и до сега не ме имаат ни проверено дали случајно сум прст-два отворена , а ништо и тоа чудо .Тебе кога ќе ти ги земаат последните брисеви ?
    Мене во 35+4 недела ми закажаа за брисеви , ама од болките и чудното чувство арно и до тогаш да стигнеме :)

5. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    vo vtornik imam zakazano za brisevi se nadevam deka doe togas ke bide se ok ... ajde da isturkame uste dve nedeli posle neka, iskacaat :)

Последна измена од модератор: 15 март 2018
    На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Ајде само позитивно ќе си мислиме контра ќе идеме на лошите мисли и ќе биде се супер , ќе видиш ;)

На mac82 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Мајки , што документи треба за рефундација на клексан ?

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Izvestaj od Transfuziolog,ako imas recepta so pecati i potpis i transakciska

9. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Мене не ми рефундираа зошто правев приватно во њу борн, ги прифаќаат само од клиника на трансфузиологија или 8 ми септември да не се зезнете како јас.

10. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    А треба од сето ова фотокопир?

11. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Zdravo na site dali e dozvoleno vo bremenost da se pie nekakvi tableti za kiselini?

12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas si go fotokopirav sekogas samo Izvestajot od transfuziolog

Zavisi kakvi.Eve jas ti preporacuvam Antimetil,oni se za ako imas losenje i povrakanje.Neznam dali i za kiselini.Nemav problemi jas.i ne piev nisto.Ili rupurut mislam bea za kiselini ili Gastro Gard

Nema vrska.I mene od New Born mi gi dadoa.Si odis na maticen ti dava upat za transfuziolog i toj ti prepisuva.Jas odev pak kaj maticen mi davase recepta so pecati kolku so.imav inekcii prepisano.i na sekoj pecat potpis.Mnogu zenicki pisuvaa ovde deka na niv ne davale toa

Последна измена: 16 март 2018
  13. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.293
    И јас не сум имала проблеми со киселини, но имам читано овде од членки дека пиеле рупурут и гастрогард. Јади почесто и помалку, избегнувај да јадеш касно навечер, и не лежи на грб, туку пробај на лева страна. Искусните членки ќе ти кажат и повеќе.

На Smetalink му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Јас земам ранитадин, одобрено од доктор ми е

15. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Здраво женски:f:.Ние сме 38 +5 недела ни се ближи убавиот крај да го видиме бебуш:hug:.Бевме на ЦТГ супер е се докторот вика дека имаме сеуште време ќе тераме изгледа убаво му е во мешето,бебето е 3.600 грама :inlove:

На fina erika, ludoto19, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    А зашто одма таблети?
    Мене не ми дозволија таблети па со ладно млеко голтка по голтка помага пробај предходно к.кола ми помагаше ама па сега од неа ме фаќаат киселини.

17. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Se probav ama gjabe ne mi pomaga nisto zatoa prasav za tableti vaka sum veke 2 nedeli mi dadoja apcinja za protiv povrakanje ama sega kiselinite me utepaa se nadevam deka naskoro ke pomine inaku sum 7 nedela

18. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе помине мене ми помина дури во 4 месец 15 недела мислам дека бев... Ослабев 4-5 кг а бебето супер си напредуваше ќе издржиш јас па ништо не зедов против повраќање си повраќав нормално е 3-4 пати во денот да повраќаш и јадев и повраќав уште недонајадена за среќа помина после 15недела па машала после тоа ми се отвори апетитот за тројца не за двајца па после пак малку при крајот повраќав и киселини имав ама не така често секој ден туку еднаш неделно се случуваше да повратам.. Ако повраќаш секојдневно и повеќе пати на ден појди нека ти стават една инфузија нека те освежат малку.. Честито и лесна бременост <3 За киселнити јади солено наутро.. јас уште во кревет јадев на маса имав обавезно пакетче нешто солено макар и обични соленки од 5 денари и полесно ми беше

19. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Се зависи и од тоа колку се јаки киселините, на некој помага ладно млеко или други природни домашни работи ко на пр. Коска од маслинка или неколку зрна жив ориз ама верувај дека не има и нас шо ништо друго освен таблети не ни помага.

20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Devojki denes bev za brisevi kaj maticnata, inaku sum 13+1. Mi kaza deka carski ke se poragam sigurno bidejki sum.imala kratko grlo.. sto znaci toa kratko grlo? Ima nekoja so se porodila prirodno so kratko grlo ili stvarno samo carski mora?