Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Jas povrakav po 10 pati vo denot zatoa i najvise otidnav na doktor i mi prepisaa tableti za da ne me zadrzat odma vo bolnica ako ne mi pomine od tabletite ke morase da lezim vo bolnica sega e dobro ne povrakam od tabletete samo nasabajle ali celo vreme imam kiselini i nemam sila za jadenje edvaj nesto jadem i toa bez nikakov apetit najvazno mi e da bide se vo red so bebusot za mene ke projde toa normalno i doktorkata mi kaza do 12 nedela vaka ke mi bide jas ne sum vo Mk vo germanija sum tuka imalo nekoj Rene tableti za kiselini sto bile za trudnici pa ke vidim ke probam so tie

2. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Ах мајчее..само до лесно да се износиш и да го дочекаш живо и здраво. :inlove::inlove::inlove:

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па грлото секако се крати пред пораѓај.

На podravka и fana им се допаѓа ова.
  4. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Веруј многу јаки киселини имам дури и повраќам понекогаш, ми се појавија негде од 3 месец сега во 8 месец ќе влагам ги имам секој ден ама апче не сум се напила ќе си трпиме ќе помине едвај чекам да се породам да ми завршат тие киселини и тоа одење во вц на пола саат.

На Smetalink, La diabla, Mimmi39 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    4.537
    Не е малку рано за таква прогноза? :wasntme:
    Имај си лесна бременост и не мисли од сега на породување. Кога ќе дојде време, докторите ќе знаат како треба. Имаш многу други работи во меѓувреме. :)

На Skorpija25 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  6. malasimba

malasimba Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    129
    Здраво :) Јас сум нова на форумов и Ве поздравувам сите идни мајки :) иначе сум 24+3 и на уринокултурата покажа ешерихија :( премногу се исплашив. Гиникологот ми даде панцеф и ми рече многу течности, вклучувајќи и чај од коњско опавче со неколку таблети витамин ц растворени во него, во траење од 10 дена. За антибиотикот знам дека треба да се пие, но дали некоја имала искуство со овој чај? Поздрав

На Skorpija25 и fana им се допаѓа ова.
  7. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Ти благодарам срцка и на вас ви посакувам се најубаво,сите мајки да станеме и да им се радуваме на бебињата:inlove::f: @jule84 и јас од почеток и сеуште имам киселини јаки ништо не пијам,морам да повраќам и тогаш ми се смирува желудникот секој ден сум така.

На Lejlaah и jule84 им се допаѓа ова.
  8. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    I drugarka mi imase kratko grlo i se porodi carski mislim deka po priro
    Vo red e da se povraka ponekoas jas povrakam 10 pati na den a moze i poveke nemozem nisto da jadem nemam apetit i zatoa mi prepisaa tableti pa sega malku mi se smiri

На jule84 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Ne znam do poragjaj kako kje bide ali za ovoj period so kratko grlo znam deka preporacuvaat lezenje.pobaraj si vtoro mislenje, neseriozno e od 13 nedela da kazuvas kakov poragjaj kje bide.

10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas sekako lezam celo vreme, ama ke pobaram mislenje povtorno..vo sekoj slucaj ima vreme :)

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
  12. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Верувам ти е тешко и јас поминав низ истото,ти можеби повраќаш јас пак не можев ни да седам ни да спијам не само киселини туку имав не издржливи болки а никогаш не сум имала проблем со желудник. кога разговарав со мојот лекар ми објасна дека по некогаш мајките трпат киселини, главоболки или било какви болки и не земаат таблети мислејќи прават по добро за бебето и ми кажа дека тоа не е точно, болката и стресот го осеќа и бебето и не е добро за него, затоа некогаш е подобро да земеш таблета отколку да трпиш, но секој нека прави како што мисли дека е нај добро, нели? Си трпела до сега ќе истрпиш уште месец, ајде со лесно :)

На Smetalink и jule84 им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    @Lavica2016 уживај си и не мисли на породување имаш уште многу дотогаш. Грлото нормално се крати со текот на бременоста и има некои референтни вредности од-до колку е нормално за секое тромесечие. Да сум на твое место би барала второ мислење бидејќи за скратено грло на почеток на бременост препорачуваат строго лежење. Со лесно :hug:

Зошто толку јак антибиотик за ешерихија? Алергична си на некој антибиотик? Во увин чај има коњско опавче, но јас не би пиела од тој чај во бременост јас би пиела брусница исто ефикасен а и повкусен. Таблети вит ц не се раствораат во чај, туку се пијат како цели таблети. Со лесно :)

Последна измена од модератор: 16 март 2018
    На malasimba и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  14. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас имам камења на бубрезите и докторот обавезно ми напомена никако да пијам чај од коњско опавче само брусница...така да незнам ти си знаеш најубаво ама знам дека не се препорачува во бременост :*

На malasimba и fana им се допаѓа ова.
  15. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мене гинекологот во една прилика ми препорача некој витамин ц кој се растварал во вода/чај . Каков е тој сепак не дознав зто што си решив обичен да си пијм зтоа што веќе имав таков дома .

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    886
    Бремена сум 37+1 на последната контрола ми рекоа дека малце стомачетое помало на бебето и дека според килажата (2700)е како за 35 недела,иако се боцкам со клексани.Искуство некое малку ме ставија во мисла:(

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    2 мислење да побараш? до 2 недели се толерира ама ти си при крај акодокторите сметаат дека не расте би требало да те породат.
    хемостаза проверуваш?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. malasimba

malasimba Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    129
    Фала ти многу на одговорот и јас прочитав дека не се препорачува, но стварно сите различно кажуваат и не знаеш на кого да веруваш, а ме фаќа и страв :/ сепак мислам дека ке почнам и јас со брусница и многу вода :)

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Како сте милички :hai: надвор дува ветар ,носи (tumbleweed) како времиштево така и јас , нерасположена , ми се спојуваат жичките од време на време , ми се плаче ми се рика , нервозна сум премногу кога ќе ми текне дека немам уште се спремено за бебе ниту за мене (facepalm) мм со работа паузираше недела дена па плата скоро ич и не стасува :envy: ајде нека има здравје битно ...
    Вагиналетите треба уште 8 дена да ги користам , конечно |( кажано ми е да одмарам и да внимавам , а јас не можам ни кафе да се напијам , болките стандард си ги има уште , навечер ми е кошмар станувањето за во wc никогаш во живот не сум имала болки ова веќе на психа ме мава :envy: се молам се да биде само добро и да се роди живо и здраво па белким по пораѓај болките ќе ги снема и добро да бидам за да функционирам нормално , добро е што имам подржка од мм ми помага премногу , навечер јадење ,салатки , раскревање и бањање деца се он прави , знам тешко е од работа доаѓа и одма по дома ама ќе се издржи уште малку :angel:
    Ај доста досаѓам |(
    Убав ден милички :hug:

На ludoto19, Skorpija25, La diabla и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    39та недела и два дена сум. Чекам да се породам. Отворена сум само еден прст. Бев на ЦТГ и докторов ми рече да се вратам утре сабајле пак за ЦТГ. Наводно многу мрдало бебето. Си барам некаква логика да не сака да ме задржи утре? Мислам дека со цела рака ме прегледа ми се стемни :sweat:

На Skorpija25, eli25, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.