Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Болеше многу или непријатно е?

2. duffi

duffi Форумски идол

Мојот се роди 2800 На крај исто стомачето беше две недели назад. Бев и јас на клексани.
    Докторот ми потенцира дека на крај тешко е да се земат убаво мерките и се што е до две недели отстапки е океј.

Се роди здрав , прав. Без никакви проблеми.

Што си на клексани значи протокот се одржава. Ќе биде се во ред. :)

fina erika, EuHenIa, mac82 and 4 others like this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

После таков преглед очекувај и чепот може да падне, па супер е башка 1 прст 39та недела, ке си родиш баш на време мислам. А може повозбудено било бебето, па да му биле сумљиви откуцаите, па затоа сака пак и утре да те види. Се ближи денот, со лесно :)

Naturel likes this.
  4. malasimba

malasimba Истакнат член

Не знам зашто баш тој, најверојатно зашто е многу намножена :/ (1000000). Ке пијам многу течности и се надевам се ке биде како што треба :) Поздрав

fana likes this.
  5. Naturel

Naturel Истакнат член

И болеше и непријатно е се во пакет :envy:

Дај Боже контракција ниту една хаха. Мислам дека ќе го заминам терминот. Последен е 22ри тогаш е 40та. Незнам дали можам да си барам провокација тогаш. В среда пак на контрола па ќе си прашам. Дај Боже до тогаш да се породам

Last edited by a moderator: Mar 18, 2018
  6. anichka94

anichka94 Популарен член

Таман се реши проблемот со цервиксот,и ми дозволија да се движам колку сакам,таман се прерадував,оп друг проблем,Д-димери увис,5500 во 29 недела,како индикација,слабо активно бебе :worried:
    А во килажа напредно за 2 недели.Не знам зошто не ми прави салта во стомакот како на сите нормални трудници. Си ги гледам алиштенцата што ми ги купија,и си плачам;(може не беше планирано но стварно сакам ова глувче да излезе живо и здраво.
    А јас сум од оние што пребледуваат од крв,игли..па на цела мака,бидејќи нема од 40г клексан ме боцкаат 2 пати по 20. Ужас

7. karak

karak Популарен член

Jas dva prsta otvorena dve nedeli setav so prvoto se porodiv 42 termin mi bese 2 maj se porodiv 14 ti ama te uteshiv

fina erika likes this.
  8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Ќе си го родиш “глувчето”, не се секирај. Ќе се среди со клексаните.
    Во 29 недела прв пат провери димери?
    Како нема клексан? Мислиш на 0,4 mL? Провери во Зегин, јас од таму земав пред 2-3 дена.

anichka94 likes this.
  9. kostarika

kostarika Популарен член

Мешиња до 14 недела се убив од повраќање . Од тогаш до денес 21+1 ништо , и денес пак повратив од ич никаде ,наеднаш без гадење без ништо за најава. Утешете ме дека не е ова знак дека пак ќе повраќам :(

10. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Јас сум 20та недела и мене почнува да ми се лоши пак и секој мирис ми оди на нерви... нека теши некој, пошто ако се врати пак ќе си пукнам.

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ако му е на некој утеха, јас сум скоро 19+ и нема ден да не повраќам, плус мачнини по цел ден. Единствено на подобро што се смени е можам да пијам негазирана вода, инаку до пред некоја недела само газирана и кока кола колку-толку ме спасуваше. За јадење подобро и да не почнувам да кажувам. Сончоглед и мастики ако се важат :tmi:

sanja.burgundy likes this.
  12. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Одбегнувај мастики,ствараат гасови и подуеност. Може кај секоја да е различно ама сепак по неколку личности што ги знам и по себе дека прават гасови а за сончоглед иста сум. Повејќе него порано ги грицкам.:lol:

CurlyBlossomGirl likes this.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Мастики ме спасуваат после повраќање, бидејќи со ништо не тргнува тој одвратен вкус. Џвакам 30сек., па земам нова, и така неколку пати. А сончоглед, јадам исклучиво нелупен, печен и солен и тоа што викаш, како никогаш досега во животот :)

sanja.burgundy and Lejlaah like this.
  14. НМарија

НМарија Истакнат член

Јас сум 31ва недела и од пред некое време пак почна да ми се гади и повраќа. Вчера вечерта ептен бев пред повраќање, си легнав да не почнам да повраќам :) и ја не очекував да се вратат тие проблеми но ете...

15. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

32. Па еве ми се гади повејќе него порано. Све се враќа

Пробај лимон после повраќање или јогурт тоа барем смирува и го трга тој вкус

Last edited by a moderator: Mar 20, 2018
    NarCis@ likes this.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Лимонот ми помагаше на почеток, сега ми го раздразнува желудникот уште повеќе. А јогуртот ми прави проблеми, од него повраќам уште повеќе. Инаку ова ми е втора бременост и е иста како претходната, може и малку потешка. Со првата до крај повраќав, дури не се породив, па имам као некое искуство, дека ништо не помага :(

Lejlaah likes this.
  17. kostarika

kostarika Популарен член

Не ми е утеха ако некој друг исто така се мачи како мене . Многу е тешко ... :( жал ми е за сите што имаат таква бременост. Ама што е тука е . Ќе си трпиме . Ве гушкам сите мешиња изнамачени. :l:

Smetalink and NarCis@ like this.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ќе јадеме после пораѓај, ако имаме време :lol: Уживам максимално во периодов, иако е многу тешко, пошто знам дека ќе ми фали :inlove:

Smetalink and sanja.burgundy like this.
  19. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Ајде само со лесно нека е. Ее што не се трпи за тие мали очи и уста и нос :inlove:

Skorpija25, podravka and NarCis@ like this.
  20. Smetalink

Smetalink Истакнат член

I jas sum takva od se povrakjam pocna od 5 nedela sega sum 8 nedela doktorkata mi rece do 12 nedela vaka ke bide i mi prepisa apcinja od apcinjata nepovrakjam kako sto povrakav ama mora vo tekot na denot 2-3pati da povratim i nikakov aptetit nemam za nisto epten jadem poradi sto moram na site ni e tesko ama mora da istrpime ke pomine se