Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Tukituki

Tukituki Популарен член

Ја до 12та си пвраќав секој ден,ама повраќав количински мн. Сега сум15+,и ја вчера повратив од никаде некаде,без лошење без ништо. Јадев цвекло салата и одма после 10мин све повратив,и мисалм дека е од тоа,си викам индијанциве не им одговара салата да јадат 8)
    Така да може ти е од одредено јадење,нема да се вратат не се секирај.
    @Bibi30 ти уште си на печени лебчиња и путер или почна да јадеш?
    ПС.миризби сеуште ми сметаат премногу.

2. Bibi30

Bibi30 Популарен член

@Tukituki уште јадам тоа ама плус патлиџан или краставица ( а ова време колку се неубави). Ама тоа ми е плус додаток од скоро, страв ми е да пробам неш др да не си направам полошо... и зт не сум здебелена ни кг...

3. Tukituki

Tukituki Популарен член

Абе за кг и ја не сум качила сеуште ама барем крвта мо е супер до сега, јадам разновидно па макар и повратила.
    Мораш да пробаш да јадеш,количински малку ама повеќе пати во денот.
    Зошто ти е страв тебе?
    Ти се гади ти се лоши или?
    Инаку да и ја јадам и краставици и се што не е сезонско,знам дека се никакви ама ете јадам.
    Неќни јадев и јагоди,па за волку рано и добри беа.

4. Tukituki

Tukituki Популарен член

Девојчиња како е тоа дека ви се стврднува стомакот,ве читам ама не ми е јасно. Мене пр навечер ми е тврд,или после јадење,а насабајле ми е меко,на така тврд мислите или,и што значи тоа.
    Не ми се смејте на прашањево :worried:

5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

I mene navecer mi e pogolem i se stvrdnuva..ama mislam toa e od jadenje, stoznam..

Tukituki likes this.
  6. Martka

Martka Популарен член

Девојки сакав да прашам како го регулирате излегувањето од работа пример излегувате од работа сабајле и доаѓате на работа околу 10саат сабајле.Каков е законот за работни односи и каде да го најдам.Дали доработувате дента или.......

7. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Јас кажувам на директорот дека ќе излезам и дека ќе се вратам. Немало до сега никаков проблем пошто е запознаен со ситуацијата.

Martka likes this.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Колку што јас сум запознаена законски имаш половина час пауза. Се останато е договор со претпоставен/работодавач. Јас кажував на претпоставената, каде и зошто излегувам и не ми правеле проблем. Во принцип може да не ти дозволат излез, да те натераат да си користиш ден од одмор или боледување. Не сум сигурна само дали законски има дозволени часови отсуство, зошто не сум имала потреба, ама и да постојат повторни би биле во договор.

Martka likes this.
  9. Tukituki

Tukituki Популарен член

Да и ја така мислам,ама читам стврднувања ова она па да прашам,ама ваљда друг вид на стврднување е тоа.

Lavica2016 likes this.
  10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Жени дали некој има искуство со неправилен облик на гестациска вреќичка. 4+2 сум според димензиите на бебе, а инаку треба да сум 5 недели, но веројатно сум имала покасна овулација. Но мене ме загрижува обликот што не е скроз топче од едната страна, и само една вена го хранела плодот, па ми дадоа кардиопирин. И сега место да се радувам што ја видов точката, јас сум во страв до наредна контрола.

11. Lavica2016

Izvini vaka, ne sum medicinsko lice ama ne razbiram kako lekarot na 4+2 videl deka plodot se hrani od edna vena i kako toa ne e skroz topce?!?!? Moze gresam ama mnogu sumljivo mi zvuci..plus na tolku malku ne se glea nisto skoro kaj nikoj samo crno krugce a u krugceto e oplodenoto embrionce..uzivaj si miruvaj i gali meshe..
    Cestitki uste ednas :)

Mimmi39 and fina erika like this.
  12. fana

fana Форумски идол

Уживај. Кај мене во 5та недела ни сакус не се гледаше ни точка ништо. Понатаму беше се во ред со бременоста. Почекај стварно е прерано за било што. Со лесно :hug:

fina erika and Milaаа991 like this.
  13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Па нз, јас појдов и очекував и ниш да не се гледа, ама тој кога му реков дека сум 36 ден ми викаа охо има да се гледа и те како, викај го мм. И тоа со обично ехо ме гледаше, да не ме мачел, демек ако сум одела во Плодност до 12 недела со сонда ќе ме гледале ќе ме малтрртирале. Можи така поубаво ќе се видело и ќе имало подобра форма, ама немало потреба. Па нз и јас видов ми даде слика, како истишано е топчето од едната стр, а на доплер тест излезе дека само една вена има и ми рече кардиопирин пиј. Инаку треба да сум 5 недела, ама плодот одговарал за 4+2. Како и да е ќе појдам од понеделник во Плодност, па ќе видиме пак што како. А ме интересира дали се плаќаат прегледи кај матичен. Јас денес овој го запишав и за обично ехо платив 300 ден. Немам искуство до сега се на приватно, и веројатно така и ќр продолжам. Извинете за долгиот пост, ама мн сум исплашена.

Last edited: Mar 20, 2018
    fina erika likes this.
  14. Lavica2016

A kade odis na maticen? Koj doktor e ova? Za naplakanje mislam maticnite tolku naplakaat 300 denari. I mene tolku mi naplakale.

15. mariz

mariz Форумски идол

А знаеш точно кога си забременила? Зашто си сигурна дека мора да си 5та недела? Јас на пример најверојатно имав доцна овулација, па според менструација требаше да сум 7 недели бремена, а кога бев на ехо бебето одговараше 5+ недели... а кај тебе не е некоја разлика, 4+2 е веќе полнење на 5та недела.. :) На твое место би отишла уште ај еден доктор.. Честитки и со лесно да си ја износиш бременоста :)

Milaаа991 likes this.
  16. pile30

pile30 Популарен член

Јас ешерихија имав од почеток на бременост...пиев еритромицин па панцеф и не се искорени...брусница чај нонстоп и се џабе...се додека почнав да ги пијам капсулите Брусницин сабајле/навечер и во 7ми месец па до крај на бременост не се повтори...а и сега еве породена сум 4месеци и ја немам баш направив прошлиот месец контрола...пиев две кутивчиња...
    И пиеви Цистикеар џабе се ништо не ми помогна само Брусницинот ми ја исчисти таа досадна бактерија...Безбедни се за во бременост мене и одобрени ми беа и од гинеколог...
    Во зегин ги имаш 590ден се.

Висока концентрација е затоа дал Панцеф Др.јас ја имав 75.000 е беше многу концентрирана па пак пиев Панцеф но не се искорени џабе пиев антибиотик...обавезно Пролајф или Провен земи пробиотик со антибиотикот да не ти направи кандида...јас пиев пробиотик и немав мака...ја не би експериментирала со чаеви ...да течности многу но Брусницинот топло ти го преппрачувам...мене другарка и таа исто се мачела ко мене и по Брусницинот не и се поврати бактеријата..

Attached Files:

Last edited by a moderator: Mar 21, 2018
    malasimba, fina erika and Mimmi39 like this.
  17. kostarika

kostarika Популарен член

Мешиња а за габички во бременост какви совети имате?
    Гинекологот вика дека е од хормоните , близначка бременост наплив на хормони -нормално е и ме мачка со метиленско сино еднаш неделно. Но ме интересираат ваши искуства ?

18. Martka

Martka Популарен член

Фала ви девојки што споделивте за ешито и мене ме дави од нигде никаде ама тоа е.Ќе си го земам и се надевам ќе ми се реши работата.Секое добро❤❤Добро што постоите.

pile30 and malasimba like this.
  19. malasimba

malasimba Истакнат член

Цц страшно. Мило ми е што си нашла начин како да ја исчистиш и што се поминало добро :) Ова секако ќе го имам во предвид, ќе видам што ке покажат резултатите, ако уште ја има дефинитивно пробувам со ова :*

Мене на првите брисеви ми излезе уреоплазма и др.не сакаше да ми даде антибиотик, па почна да ме мачка два пати неделно со таа сина течност во рок од месец дена. На следната контрола веќе ја немаше :) др. Ми кажа дека таа течност била мн добра и се надевам дека и тебе ќе ти помогне

Last edited by a moderator: Mar 21, 2018
    pile30 and kostarika like this.
  20. ♡ andzela ♡

♡ andzela ♡ Истакнат член

Kade moze da gi najdam ovie kapsuli? I na privatno odat samo taka ? I jas imam eserihija i mnogu me maci i sum premmnogu nervozna za toa... postojano nesto citav i epten me fakja panika... nisto loso nema da se desi ?

pile30 likes this.