Јас сум 8ма недела и јас ја имам ешерихија. матичната не ми даде антибиоти и беше страв за плодот дека се јаки ми рече само брусница да пијам во голема количина и увин чај една чаша дневно. А дали имате болки или симптоми на ешерихија? јас имам повремено некоја болка во јајниците и често мокрење.
Користам по една вагиналета неделно Полигинакс (уште од почетокот) како превенција и прочистување. Ако се намножи повеќе габичката знам дека може да се тера и терапија од цела недела со Полигинакс, бар така се сеќавам од првата бременост.
Peckanje pri mokrenje i koga pijam mnogu caevi mi se smiruva dole i ne me pecka povekje. Jas ja imav pred 1 godina i mi naprai vospalenie na bubreg megjutoa so antobiotici caevi svasta mi se icisti pred 1 mesec pravam urinokultura ama nemam maka nikakva i se pokaza povtorno e tuka 1.000.000 i kako sto vidov deka e vo mene poctorno pocna da se aktiviraa se so togas nemav maka nikakva. Se nadevam deka eden den ke ja snema i se molam na gospod barem da ne mi pravi problemi
Јас ја имам од 7 години и мн ми варира знае некогаш и 2 години да не се појави ама знае и на секои два месеци да се појавува. сега имам 25 години и уште не ми е искоренета а и многу ми е страв да не му наштети на плодот плус и прва бременост ми е оваа
Да ,и мене ми вика дека е идеална за бремени. И мене за еден месец ми помина па пак се појави . Иначе на брисеви не ја покажува ама мене ме чешка имам секрет...
Сирот мој маж ама кога идат гасови неможам да се контролирам хаха добро е што сум дома...ме утепаа киселини и гасови :-/
И меме ми е прва и нареден чет ќе одам кај матичната па ќе ја распрашам нешто повеќе околу бактеријава.. Брисеви, ехо и пап правев пред 2-3 месеци и резултатите беа одлични т.е ништо немаше. Ало ете упорна е пак се појави во мокрачата и 1 ден си плачам од мака зашто ја имам и свашта мислам др ден се смирувам. Меѓутоа за оваа бактериј е важно да избегаваш што е можно благи работи бидејќи од тоа се множела. А да јадеш поише кисело. И течност чајчиња. Се надевам ќе се спасиме од досадната бактерија
Никогаш порано не сум пуштала гасови пред мм,ми било срам Е сега надокнадувам,ни срам ни ништо Пс.не сум ја,бебињава таа работа.
Јас на 26.03 сум на контрола и се надевам дека ќе биде се во ред. Јас минатата недела направив брисеви се супер ама ешерихија тука е нигде не бега... витамин ц ми препорачаа да пијам за киселост на урината
Ги имаш во Зегин 590ден.се 60 капсули.Јас само со овие се спасив...Еве и мајка ми пред 4месеци пиеше амоксиклав со 1.000.000 концентрација и не и се исчисти...последниве 2месеци ги пиеше Брусницин капсулите и пред 2недели чисто ја нема бактеријата а пола година се мачеше... Знам како е досадна и знам што ме спаси и затоа ви ја препорачувам...и искрена да бидам со брусницинот не пиев многу чај течности зошто во бременост многу ми се гадеше тој период па ја искоренив таа досадна бактерија Јас имав супер школска бременост без никакви компликации иако си ја имав баш првите 2месеци пред забременување и во бременост 4месеци...и покрај пиење антибиотик во рок од месец дена немаше проблем на плодот...и тоа пиев во периодот кога сеуште органогенезата не беше завршена во 8ма и 9та недела...Фала му на Бога синко се роди здрав жив...но и јас многу стравував од тие пусти антибиотици...3х1 Еритромицин 10дена и Панцеф 1х1 10дена но ништо не ми помогнаа од 75.000 надна на 55.000 а со Брусницинот ја снема скроз... @elii93 Имав печење при мокрење но не често...а бешиката ме болеше а вагиналноте брисеви ми беа чисти цела бременост...а честото мокрење и со бактерија или без ќе сте си чести посетители во тоалет Со лесно девојки
Ти благодарам душо ќе ги земам и ќе ви кажам и јас какво искуство ќе имам. Стискам палци за позитивно *
Готови сме ние се гледа крајот. Утре 40та недела бебушка до крај ќе ја носиме. Туку да ве прашам само мене ми е така или нормално е, чувствувам страв и од самиот пораѓај и после тоа. Хаха некако повеќе се плашам за после тоа како ќе се гледаме со оглед на тоа дека ова ми е прво бебенце.
Хахахахаха, скроз!!! Сликава ептен ме опишува во двете бремености, се искинав од смеење, а и маж ми Понекогаш вика како да легнал покрај депонија за нуклеарен отпад Нормално е, тоа е страв од непознатото Повеќе е како трема од исчекувањето. И јас повеќе се плашев што ме чека после тоа, но само опуштено и полесно ќе поминеш и со двете
Едно смешно прашање. Викаат ако имаш киселини бебето ќе има коса ако ич немаш тогаш ќе биде ќелаво. Дали е стварно така ?
Според мајки што ги познавам кои воопшто немале киселини знам кога родија бебенцата им беа со косички за машала
Со првото имав киселини до крај.. секое сабајле си ја гушкав шољата, немаше баш коса, до 4м беше скроз келаво бебе... и таа што ја имаше падна Женскава се роди со малку повеќе од него, еве ја 4м и има косичка малку, со неа немав иииич киселини, како да не бев трудна
Mајки! Нова сум на форумов,но постојано ве следам . Ова ми е прва бременост.. Не сум во Мк,докторот таму ми кажа дека термин ми е на 22.03 (што е утре ),докторот тука ми рече дека ми е поминат терминот (ми бил на 15.03),на денешната контрола синчето скоро 4кг. ми стигнало,отворена сум само 2цм. и болки немам за сега. Ми кажа да почекаме уште највеќе една недела за да видиме.. Малку сум исплашена,дали влијае тежината на плодот при пораѓај,бидејќи сакам природно без царски??..И што ако споро се одвива отварањето..? Ве молам за совет..
Jas imav mnoogu kiselini,kerka se rodi tri nedeli porano so mnogu dolga I gusta kosa se mislam ako ja nosev uste ovie tri nedeli do termin koj znas kolkava ke I bese kosickata.
Не сеуште малово изгледа му е убаво внатре,нема абер да искача на 25 ни е терминот.Фала ти многу што не мислиш,ти многу ми помогна