Нека ужива уште малку во меше, после тешко него, гњавење Ајде со лесно само @Angela M. T зависи и колку широка карлица имаш ти, ке те мерат пред да раѓаш ако не те мереле до сега. Мене ме мереа, јас имам доста широка карлична коска, првото 4400гр ми е родено природно, немаше никакви проблеми од пораѓајот, освен испукани капиларчиња во очињата, но тоа се случува и кај помалечки бебиња од напонот. Раѓањето ми е во магла, но знам дека чинот на раѓање/искачање на бебето многу брзо помина..
Мешиња ве чеша ли кожата,како се справувате со тоа. Се мачкам со кокосово масло ама пак ме чеша,највеќе стомак и гради. Незнам дали од хормони кожата ептен сува ми стана.И ако се почешам одма ми се појавуваат како црвени точкици,не се рапави како бримчиња,и за кратко се повлекуваат
Tuki isto mi e i mebe..duri mi e strav da se ispravam skroz kako da mi se optegnuva..jas se mackam so nivea oil posle banjanje..drugo ne sum zela uste..
Навечер кога ќе се избањам се мачкам кокос,и кога ќе легнам мислам дека кожата ми пука Се мислам да земам од млеката за под туш што се,и плус кокос да ставам,друго незнам веќе.
@Naturel гледањето доаѓа само по себе. Инстинктивно е. Не се плаши. Можеби првите две недели е тешко, после се привикнуваш. Си го учиш детето од ден на ден и знаеш како да реагираш. Со лесно и на @ZAHRA !
Фала ви @mariz @duffi .Брзо ми поминаа месеците секоја контрола со возбуда и нетрпение ја чекав а сега стигнав скоро до крај .Мачкајте ги мешињата што повеќе хидрирајте, јас слабо се мачкав со масла и креми испукав на крај на 8-ми месец и тоа многу.Сега сум како уметничка слика розеви гранки и Риластил дали ќе помогне сега само се мачкам .Уфф и киселини секоја вечер имам
Da probas da se mackas so bebeska pavloviceva krema i vo nejze ke stavis maslinovo maslo i ad kapki, niedna striia nemam a i mnogu meka ja pravi kozata
Остави се нека тече спонтано ич не размислувај.. самиот инстикт ке ти покажи што треба и како треба... А за пораѓајот велат дека господ ти дава сила ич не му ја мисли и за тоа ќе помини се другиот ден нема да се сеќаваш ама баш на ништо од пораѓајот јас се испозаборјав ко ја видов.. Со лесно нека е и господ рака да клава здрави прави двајцата и за брзо време убава вест да слушнам ( прочитам) <3
Чеша кожата, нормално е, се шири. Но не е знак дека ќе испука. Важно мачкајте, било што мрсно. Еве јас само вазелин и павловичева во првата бременост и немам стрии. Сега мачкам некој путер на Алверде наменет за бремени и супер ми делува, дури и утредента после мачкање го осеќам мазен и хидриран стомакот. Мачкајте и внатрешна страна на бутови.
Секоја вечер се будам со грч во мускулите на нозете, масирам додека помине ама се мислам дали е нормално така а нозете ми се тапан потечени сега..ви се случува исто и на вас што да правам незнам
Нормални и чести се грчеви во мускулите во текот на бременоста. И јас се будев по неколку пати во текот на ноќта со страшни болки во истите. Јас зајачав дозата магнезиум и пиев пред легнување, за колку толку да дејствува во текот на ноќта.
Намали на сол и внимавај на храна. Се појавуваат отоци, но подобро е да не се тешиме дека е нормално. И јас имав оток и грчење на прстите од рацете и долу на глуждовите, и тоа што го пишав, ми го кажа докторот. Подобро ми е откако намалив и речиси исфрлив сол.
Фала женчиња. Инаку утре дента и мене ми е супер кожата ја осекам мрсна,проблем ми е првиот саат два,ваљда додека упие мрснотијата во кожата,онака преку ден збае да ми се јави чешање ама не е страшно. Ајде ќе помине и ова,не е страшно.
Море ако решило да пука, ке пука. Јас првата бременост се утепав од мачкање, но зимно време трудна, се наоблечена, кожа не дише, испукав убаво насекаде. А со вторава бременост слабо се мачкав, дали еднаш во недела ке ми текнеше да намачкам масло или путер по цело тело, на меше ич не испукав, само од страна на спојлери но не е страшно ама летно време трудна, лесна облека, цело време овошје (особено лубеница), вода, па кожата диши, поеластична е.. многу значат и тие течности..
Девојки јас постојано имам киселини во устата значи било ко период од денот... само во уста и што и да јадам пак е итото не поминува 3 ден. Нормално ли е ?
Леле девојки јас како да сум изрод хахаха ја уште од почеток еве 9ипол недели ја имам апетит многу Ако ми е празен желудникот имам малку киселини и одма штом внесам храна ко нова сум... пробајте да јадете многу зеленчук и овошје мешунки, јас кога јадам пржено нешто или тесто тогаш имам многу киселини и лошо ми е.
Јас имам некоја киселина во устата, јазикот како бел е и благо да јадам пак таа киселост се појавуваа...