Другарка моја моментално исто бремена имаше бел јазик добро немаше некои големи киселини но и кажаа дека има кандида на јазик.Благото ја храни кандидата затоа може ти е така.Провери си за секој случај
Може сега да ти се појавило види нека те прегледаат, она пиеше некои таблети на природна база знам и брусница и чај и вака сува без шеќер и не јадеше благо ниту млечни производи ама за две недели и се повлече.
И јас имав многу киселини а бебево ми е сега 7 ипол месеци коса многу малку има А пред да се породам му купив четка и чешел за коса уште не се одпаковани. Мене само ладно млеко ми помагаше. @ZAHRA @Naturel со лесно мешиња
Фала @orhideea. И јас имам премногу киселини посебно последниве три месеци. Единствено што ми помага е многу салата и не вечерам на вечер после 7-8h, а и одбегнувам благи работи. Тоа е стигна крајот утре пијаме сабајле нескафе со мм и заминуваме на болница најверојатно ќе се породам со провокација. Да видиме како ќе издржи срце јуначко хаха
Здраво. 17 + недела сум бебето го осетив 16 недела прв пат меѓутоа беше по активно дури и кога се движев го осеќав а сега само кога ќе си легнам го осекам нежно како мрда има ли место за паника?
Не, каква паника. Треба да се радуваш . И јас прв пат осетив меурчиња и нежни скокоткања во 16 недела, но поактивно од 18, па понатаму.
Мила не се плаши јас природно се породив со дете 4.360 . Исто бев уплашена како тебе заради тежината со супер поминав среќа ниту распукав само сум сецната 1 цм мислам и за 2 недели целосно се опоравив.. Сега после месец ипол дена како да не сум породена ни болки ни стомак немам
Jas sakam prirodno,ne sakam carski bash poradi brzoto zakrepnuvanje i polesno vrakanje na kilazhata. Strav mi e dokolku ne se otvoram za ovie 3 dena bi morala na carski...
Без епидурална болно е. Кај мене интензитетот и јачината на контракциите со провокација беше поголем одколку кај контракции без провокација.
Не не примив анестезија, само кога ме чистеа и шиеја, мене не ми беа толку големи болките или дека брзо се породив па така ми се чини
И кај мене вториов пораѓај ми ставија провокација (додека со првото бебе се природно течеше, не добив провокации), болките со провокација иако беа само 3 саати (завршив царски, инаку незнам колку време ке се отварав), беа многу поболни од оние природни контракции што си ги имав со првото...