Mamicki stignav do 36 nedela ama kako se priblizuva denot jas imam nekoj strav nemozam nina da spijam ni da sedam voznemirena sum.. ednas sum isplasena so kako ke bide ednas si vikam odvaj cekam da se zapoznaeme so princezata.. si placam pa se smeam katastrofa ... nekoja so vakvo iskustvo???
Скоро сите Иста сум и јас,со поминат термин неколку дена,чекаме до понеделник за следна контрола,дали ќе биде природно или царски ..Веќе незнам ни јас што сакам,само сакам малиот мој што побрзо да излезе ....
Се шири кожата на стомак и гради затоа чеша. Ептен ефикасно масло хип за да не се појават стрии. Позз
@Angela M. T @Lunabela аиии ние истото го преживуваме. Отворена само два прста и термин поминат скоро три дена и ниту една болка. Утре сме на контрола кај друга докторка, а дури во вторник кај мојот доктор и ќе се решиме за провокација мора така. Ми понуди провокација уште вчера но мислевме дека сеуште е рано најдобро да почекаме уште некој ден. И страв и одвај го чекам хаха измешани емоции како бомба сум ќе пукнам
Кај мене почнаа веќе Се разбудив во 4 сабајле со појаки менструални болки и почнаа на 5-6минути,кај и да е,ќе одам накај болница. Со лесноо мајки
Со лесно да ти е.За брзо ќе го видиш бебушот .Ти посакувам се најубаво .Мене денес ми е терминот ама моево абер нема да излезе
Ах мајче а баш те мислев и реков еве и иде терминот ама ништо сеуште. Ајде со лесно нек ви е. Живи и здрави да си ги дочекате.. А за останатите уште ќе си чекаме има време за нас
Нејќе го чекам јас нема ни болка ни контракција ни ништо само он што ме боксува внатре.Фала ти многу.Дај Боже на сите само со лесно и убаво да ни биде и бебињата да се добро.Малку ме фаќа трема и страв
Некој да ги користел линекс лејди? Имав на брис кандида ми дадоа полигинакс па канестен вагиналети и на крај линекс лејди. Ама после 3, 4тиот ден од линекс лејди имам како портокалов исцедок.. Некој со слично искуство?? На упатството пишува дека од нив нема исцедок.. Ама па само преку ден ми е после немам... не е многу ама пак ми р безвезе а тек за 4 дена имам закажано контрола..
Јас сум користела и таков ми беше и мене исцедокот, такви се вагиналетите жолто- портокалови.Иначе нормално е содржината од нив да излегува преку ден така да се е во ред.
Јас осеќав често така поготово во вториот триместар страшно ме жежеа и стапалата башка лето беше и цело време бев со лененче со морска сол така 1ч.си седев и ме олабавуваше...а и кога ќе легнев кога ќе ги испружев нозете исто топлина ми идеше...да напоменам од старт на ивф до 30та недела примав аспирин 100 и клексан исто а клексан до 38ма кога се породив Маж ми ме масираше и малце некогаш ми олеснуваше
Nekade citav da se obratime na lekar ako ima takvo nesto, zatoa prasav.. .Inaku I mnogu se potam, jas vo zivot Ne sum se ispotila . .
Мислсм дека потењето е нормално. Наплив на хормони. Јас по неколку пати во ноќта станував и менував маици од што беа вода, а не сум некој што многу се поти. Еве породена пред повеќе од 7 месеци тоа ми остана. Мм спие со јорган, а јас со тенко ќебенце и повторно станувам да се пресоблекувам навечер.