Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Труднички абе како се справувате со нервозиве? Се си викам морам да бидам смирена и во принцип сум, но потоа за мала ситница знам да избувнам и да се вознемирам... ми е страв да не му наштетам на бебчево мало ама хормониве се некогаш посилни од совеста.:doh:

На Chanell* и La diabla им се допаѓа ова.
  2. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    I jas imam periodi koga sum poizbuvliva i izbegavam so lugje da se mesam koga kje primetam taka

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Добро утро.
    Да пишам нешто и јас.
    Терам 31ва недела, веќе неможам ни чорапи да си облечам :| Денес се разбудив со конјуктивит, трет пат оваа бременост. Среќа немам проблем со разболување и вируси а опкружена сум нон стоп со деца.

Во саботата бевме до Благоевград, последна шанса кога можам да патувам, за да можам сама да си одберам за бебето тоа што сакам. За првото дете многу често други ми бираа па нешто не бев воодушевена. Сега све сами си купивме, ете баш постирав слики во темата. Се разочарав од нивниот HM, ништо не најдов тоа што барав, прслуче за доење само црно земав, бели-розеви-месо боја немаше. Сукњата што ја бендисав за на работа исто ја немаше :(
    Имавме и други обврски да завршиме околу колата, бидејќи е на Бг таблици, и додека да си прибереме вечерта поштено се изморив! Сфатив дека не сум веќе за целодневни "авантури". Со душа чекам да поминат уште два месеца.:doh:

Поголемово иако веќе има свој голем кревет, забушава во задно време и сака да спие меѓу нас двајца, маж ми укочен оди на работа, а јас се препелкам како риба на суво цела ноќ за да фатам удобна позиција на онолку место колку што останува за мене. Перница за трудници немам ни шанси да ставам поради неа. Среќа болки во кукови уште не почнале, нека не ни почнуваат! (fingers)

Јас не сум нервозен тип, работата знае да ми делува смирувачки, но затоа дома немам трпение и често знам да им се развикам. Не пијам ништо, но можете да пиете Б6 слободно.

Поздрав женки!

На Mimmi39, gjoker4e, ludoto19 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Да се пофалам и тука бебето е девојче(poolparty):inlove::party:.

Веќе почнувам потешко да се движам, со сите промени се носам супер само не знам како луѓево да ги затнам.:D
    Се пунам со нервоза од коментари на луѓе, некогаш ми иде дома да се затворам. :@ Де носот ми бил отечен, де ова сум требала да јадам ова не, некако изморено сум делувала |( до таму и какви гаќи да носам.. Последен хит е дека се познавало дека е женско оружнета сум била.:swear::clap:
    Па така викендов требаше да одиме со друштво ем за шетка ем за шопинг за беба со друштво и му реков на маж ми дека сакам сами да одиме. :devil:

@podravka и јас се потам последнава недела не знам што ми е, а претходно и од вежбање не се потев.

На Sparkles27, Chanell*, Mimmi39 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас многу се потев. Ако ти е мисла боцни пораче на вибер на докторот :)

На pile30 и podravka им се допаѓа ова.
  6. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Уф и јас бегам од луѓе периодов немаат значи осет луѓево со нивните коментари, не се свесни дека се можеби и навредливи... Сега ги сфакам некои трудници што ги познавам зошто се оддалечуваат некој период од луѓе имале право хахаха

На gjoker4e, Skorpija25, kostarika и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Мешиња искуство некоја со трансфузиологија во градска?Таму имаше термин,таму закажав за кумсов и ддимери.

8. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Maz mi samo znae kako mu e..znam da izbuvnam za epten gluposti..odma solzi techat..hormoni se chudna rabota..i mene toa me sekira celo vreme.deka ke mu nastetam i edvaj se smiruvam..navistina ne ocekuvav vaka deka ke bide.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    И јас вчера се изнервирав за глупости и кога почнав да си плачам мм вика ај доста не си дете хаха

На gjoker4e и kostarika им се допаѓа ова.
  10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Женски кога почнаа да ви се појавуваат првите утрински мачнини? Еве јас сум околу 5 недела и од пред неколку дена на утро цело време ми идат нагони како за повраќање, ќе мириснам некоја храна или само ќе помислам и цела утроба ми се накрева, ама досега немам повратено. Не ми се лоши или да ме боли нешто, само одеднаш нагон,а маа некако досега го контролирам. Не е ли некако многу рано за вакви симптоми? Бебе уште нема срцева акција, барем немаше на последна контрола, сега ќе одам четвротк и петок кај два доктори да видиме до каде сме. Инаку и на мене така ми се лсучува жештина да ме облие ама само на десната нога. Нели е рано и за тоа? Јас си мислам од кардиопиринот што го пијам. И ова чудно треперење во матката се уште го чуствувам, некогаш прекинува и си велам толку помина, но ете го после пак, како некое ширење внатрешно. Си велам дека тоа е од што расте малото,ама тоа е едвај неколку мм како можам да го чуствувам? Цела сум збубета, а немам со кој да позборувам на оваа тема.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Мене нагоните ми почнаа пред тестот да го направам,имав страшни нагони. Се смирија малку па некаде од 6та недела се вратија и почнав и да повраќам,па некаде 10та недела нагоните ми ѓи снема продужив само со повраќање докај 13та(повраќав секој ден,стриктно навечер). Знам дека не те утешив со ова :x

На gjoker4e и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  12. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    I mene mi pocnaa od 5 nedela sega sum 9 seuste povrakjam i nemozem nisto da jadem sto i da izedem se mora da se isfrli kaj sekogo razlicno nekoj ima samo nagoni nekoj si povrakja i taka mora da si trpime :)

На gjoker4e и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  13. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас имав само нагони и гадење без повраќања и да ти кажам искрено сеуште ги имам па плус и киселини а за гасови да не зборам :) иначе сум 21+ (и јас те утешив :) )

На gjoker4e, ludoto19 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  14. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Здраво мешина,конечно нешто позитивно да ми се случи,со само 10 дневна терапија со клексан Д-димерите паднаа од 5500 на 1200 :party:
    Од трансфузиологија никаква терапија не ми дадоа,но матичната смета дека не смее така одеднаш да се прекине,па ми препорача уште 10 од 0,20. :smirk:
    Овие на болница ми викаат едно,таа друго,умов таратур ми го направија.
    Постелката супер,(цел камион ми се чини со сушено овошје изедов) по препорака на матичната.
    Тоа делувало убаво за плодовата вода.
    Со матичнава не знам како ќе се истрпиме до крај,да ти е страв да ја прашаш нешто ,ќе и спомнам нешто што сум прочитала,или чула,и одма очи превртува,не сме биле ние доктори.:whew: ми вика многу си стегната и исплашена,биди малце по насмеана и позитивна,а таа е должна за сите мои стресови и стравови до сега.
    Ништо не ме коштале 1500 денари за клексани на приватно,секако за козметика ќе сум ги потрошела.(lalala)

На joan, ❤️Sneze❤️, gjoker4e и 8 други им се допаѓа ова.
  15. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Да си бараш преку фонд ти следува. Нека не се прават паметни, кај сакаш ќе си ги трошиш своите пари. Јас војна водев за тие шусти клексани, 2 докторки на трансфузија ме зафркаваја, си најдов и трета, рацете решето од боцки ама си добив тоа што ми следува. Поздравче

Јас девојчиња воопшто немам нагони за повраќање, еве 9та недела веќе. Ми се спие многу, тоа ми е промена, а исто ме фаќаат жештини насред ноќ. Во врска со избувнување од нигде никаде и нервози присутни, ама и претходно си бев темпераментна :rofl: Ќе истрпиме се оти за убаво е:l:

Последна измена од модератор: 26 март 2018
    На ❤️Sneze❤️, gjoker4e, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Наполнивме 21 недела.
    Супер напредуваме.
    Немирно бебе. Веќе и почесто се осеќа.:)
    Постелка на преден ѕид. Што значеше ова?
    Многу срамежлива за сликање, битно се е како што треба, димензии, тежини, органи.
    Се опуштив денес.
    Почнаа од време на време (не секоја ноќ) болки во кукови.
    Стомаче малце подрипна, КОНЕЧНО.:$
    Од утре раситнувам 6ти месец.8)
    Аирлија.:l:

На *Milicka*, Kitten, Пчела и 16 други им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    Баш ништо посебно као демек во покасни недели се осеќа движењето на бебе ама и не мора да значи :) уживај и гали меше:inlove:

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Некој што има искуство со пвие работи. Дали доколку некој со херпес зостер (херпес на кожа) е во близина на бремена жена од три месеци има опасност по нејзината бременост? А и опасност по новороденче ?

19. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Консултирај се сепак со трансфузиолог ако ти е мисла :)
    И јас многу се потев и мислев дека ќе се породам и ќе виде помалце но 4м исто ко и во бременост :(
    По 2 пати се пресоблекувам цела зима поготово во глава сум утоп ко од туш излезена(facepalm)

На ❤️Sneze❤️ и podravka им се допаѓа ова.
  20. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Вирусот е лош само ако го имаш ти за прв пат. Ако вече си го имала претходно имаш и антитела. Ако си во близина на чивек со херпес ништо не се случува затоШто се пренесува преку директен или индиректен контакт ( пример пиете од иста чаша ) но не и преку воздух.