@TeddyGrey Пошо маженцево се надева дека докторката грешела, случајно машко да не испаднело а ние женско име да сме мислеле..
И вие ли сте таков случај. Кај мене на секој преглед ја прашува докторката: „Да не порасна нешто меѓу нозете?“
Ич да не се нервираш Јас имам културно "избркано" 10-тина луѓе од соба на роденден кај мм, а тогаш бевме дечко и девојка и плус нетрудна. Уствари проблемот беше еден негов другар без осет, си запали цигара во собата кај шо спие, и после сите еден по еден почнаа да палат. Јас почнав да се давам во чад и фино им реков дека ми смета, да излезат на балкон. Се разбира имаше коментари ти лоша си била, а јас низ смеа: јас лоша, вие без осет хахахахаха и така сѐ фино и културно Другпат насмеано стани си и кажи дека ти смета, ама не сакаш да останат без цигара. Ако имаат малку осет, ќе им падне незгодно
@TeddyGrey Оо да,и строго во машки род и се обраќа, јас реагирам кога ќе рече “синчето на тато”, викам “Еј абе девојче ќе имаме!” и он ладен,”е добро де јас сине и на неа ќе и викам “ пусти мерак за прво па машко де. Нарциса, си кажувам јас,ама јатрва се контра со мене оти ништо нема да ми биде дури и јас да пушам Па ми посочува стално пример за другарка нејзина која пушеле и као ништо не е, а малото со бронхитис и од 3месеци. Носот во облаци кренат, си го тера нејзиниот инат и од сам старт пуши пред мене,али претераа пошо и свеки се испонаша со тоа што пепељарата пред мене ја стави. Безобразни. Трпение.........
@saramila09 Wellcome трудно уживај во слатките маки и со лесно нека ти е Трпение душо јасно ми е за цигарите јас Не сум пушач ама ужасно ми сметаат чим свекорот го одвикнав од дома да пуши можат сите не се нервирај оти и тоа осеќа ве гушкаме Ти благодарам многу мила прекрасни сте и тука ве Фала душо
Леле потполно те разбирам посебно за цигарите, многу ме нервираат луѓе без осет значи другарка пали пред мене ниту да праша дали ми смета ниту ништо. Јас си станав и реков ми пречи дим така што не ни доаѓам кај тебе ако е задимено и се пуши и ми вика де де па една цигара што има врска лелее хахаха ама ја не се изнервирав туку едноставно нема да и одам а па посебно па од фамилија некој пред мене да ме труе уф нема шанси тоа одма станувам и не им доаѓам повеќе тоа за мене е непочитување, многу се егоисти пушачите, нека си излезат надвор нека си се трујат, а па сега како што сегде се пуши по кафаниве кафичиве треба лето да чекам за да излезам Ама тоа е ќе си бегаме од такви ситуации и тоа е тоа
Добар ден девојки од денес и јас се селам во труднички.. дали примате гости .. иначе ова мие второ ифв и успешно денес правев бета и 157.0 доктор ИВАНОВСКИ ја потврди бременоста.. така за секој случај од сега ќе си се дружиме и за 9 месеци сите со бебуш во раце ви посакувам убав и мирен ден и од срце ви БЛАГОДАРАМ ЗА ПОДРШКАТА И ЧЕСТИТКИТЕ
Јасно, демек ти не знаеш,се замараш непотребно Јас вакви муабети терам саркастично, од типот: да, знам дека уствари трудница не треба да е без две кутии дневно, башка кога ќе се роди бебето, од вкусови планирам прво цигара да воведам. Ем не се контраш, ем знае дека ја зезаш. Ако и по ова си пали цигара, или не разбира, или ти тера инает
Девојки имам болки во долниот дел од стомакот јајниците ме болат грбот исто така дали е нормално тоа се плашам..
Незнам неми спомна ништо докторот да не му сметам за ден два ако имам исти болки ќе.му пишам за магнезиумот..
При грчеви гинекологот ми имаќе речено слободно и до 3 магнезиуми бидејќи вишокот се ослободува... сепак ти си знаеш
Здраво мешковци, како сте? Јас сум крш, како воз уствари не шлепер заедно со приколка да ме прегазил. Ме боли раната од царскиот, колкот од што ме има удрено кола пред многу години, опашката, а згора на се кога ќе ме замава бебе ниско долу готово мислиш излезе. Се задишувам многу брзо, се осеќам како старец од 80 год. ама уште малку и тоа ќе помине. Се спремам деновиве да почнам да перам алишта за бебе. Со лесно на новите мешковци, и чекаме уште нови да ни се придружат. Иначе ја терам 31+2, во вторник ќе го видиме бебе. Пријатна вечер мешковци, отидов да играм со големата.