Мене ете трет месец околу деновите за циклус ги чувствувам тие симптоми. Немој да се плашиш, нормално е
Мамички, денес на преглед плодовата вода благо намалена. Докторот ми закажа цтг за 7 дена и контроли секоја недела+многу вода, протеини и вит.Ц 1-2 грами и лежење на страна. Инаку, 31+6 недели. Ве молам мислење, треба многу да бидам загрижена?
Со првата бременост ми беше намалена плодовата вода уште во 28-ма недела. Се породив во 39-та Не паничи, само слушај го докторот и сѐ ќе биде во ред
Благо намалена, значи не е под граница, тогаш е загрижувачки. Пратете ја состојбата, пиј многу течности, се ближиш кон крајот, ќе биде се во ред.
Фала ти многу!! Малку ме смири. Само едно ме буни, да лежам на страна значи цело време да лежам или можам нормално се да правам како до сега, да се шетам надвор, да седам на компјутер? Ти како се справи? Што правеше? Не е под граница . Фала ти многу! Не е малку рано за крајот?
@Mimmi39 јас ништо не правев од тоа, затоа што не можев. Обилно повраќав, особено од вода и течности, што значи не се хидрирав. А инфузии не ми даваа. Лежев исклучиво на грб, затоа што мачнините се влошуваа кога лежев на страна. За сѐ останато, нормално функционирав, колку што ми дозволуваше снагата. Инаку немав забрана за движење и седење, само требаше да правам сѐ она што тебе ти кажале. Хидратацијата е најважна. Без грижи
хахаха....абе како уште 4? Барем да се 6. Шала на страна, и докторот рече дека во 36 бебето е зрело и веќе почнав да се “спремам”, иако малку се исплашив. Не сме ни спремни со купување, ќе мора сега се набрзина.
Мене уште во 20 и некоја недела докторот ми рече дека плодовата вода ми е намалена. Од памет ме извади, мислев ќе се породам пред време, а се породив во 40+4.
Од 20 до 40та плодовата вода си стоеше така намалена или постојано се намалуваше до крај? Што превзема, како успеа?
Си стоеше така. Лесно намалена пишуваше на извештајот. Ништо посебно не ми препорачаа. Вода и онака пиев многу, а читав дека и суви смокви биле добри за плодовата вода. На крајот веќе откако го надминав терминот се плашев да не остане бебето без вода, и тогаш пак ми викаа ехее многу вода има, цело езеро. Така да, ич да не се плашиш. Посебно ако не е многу намалена. Плус, секако уште малку имаш до крај. Со лесно.
Фала ти многу! Уште со едно-две прашање ќе те помачам: Одмараше дома, лежеше или нормално си функционираше, се движеше? Тоа сега ме мачи, што да правам. И, колку е тоа “многу вода”? И јас пијам, 2-3 литри на ден +0,5 L во текот на ноќта. Уште да зголемам?
Јади многу суво овошје ( Суви смокви,сливи,кајсии,грозје,урми) тие многу добро влијаат на плодовата вода.
Ни мене Со сила ги голтам,ама досега ми се чини еден камион имам изедено,и веднаш имаше подобрување на постелката,и плодовата вода.
Ова ми се допаѓа. И кај тебе имаше намалување? Што со постелката, каков проблем? Колку да јадам на ден? По 3-4 урми/смокви доста ќе се?
Не лежев. Нормално си функционирав, дури и на работа одев до крај. Доволно е 2-3 литри вода. Јас некогаш ни толку не пиев. Пробај со суво овошје.
Девојки да не знаете случајно колку матични гинеколози имаме право да ги менуваме.. јас до сега 3 сум менувала сакам пак да сменам не ми се допаѓа искрено и многу други причини има.. Доколку знаете пишете ве молам..