И газирано помага. Иако последниве 2 пати се крие лицето не сака да го покаже а пиев газирано. А легнам на тоа креветот за ехо инает води, а во чекална додека чекаме како на кик-бокс натпревар да е Ај може во сабота кога ќе одиме ќе се покаже
Значи задутре ваков пакет да си спремам по сабајле... Матичните нека делат вакво мини пакетче за секоја трудница што ќе иде на 4Д Спојлер
zdravo mamicki i od NAS nie konecno se vrativme od odmor si pominavme super setavme se kapevme vo grcija na more uzivavme ama poslednite tri dena ne si pominavme najdobro me fati zab da me boli tolku golema bolka ne sum doziveala nikogas pa morav navecer brza pomos da odam. i mi stavija lek vo zabot ne mi stavija nikakvi inekcii posto i tie se plasea ama sega se plasam da ne ima posledici vrz bebeto od lekot treba plomba da stavam ama se plasam veke podobro neka ima dupka vo zabot otkolku da nastetam na bebeto ama stvarno ne mozev da izdrsam tri sati trpev bolkata ama stanuvase nepodnesliva i sega si imam griza na sovest duri da mi dojde terminot za kontrola ke se izmacuvam sto mislite dali mozi posledici da ostavilekot vrz plodot? pa sega i si nastinav katastrofa
Немој да трпиш болка.Слободно пломбирај си го забот.....дури и анестезијата е дозволена(адреналинска е и локална)мидлам дека ја избегаваат само во првото тромесечи
и јас би ти го советувала истото.поправав заб сега во осми месец со анестезија и уште еден без.провери си ги забите посовреме оти како одминува бременоста поподложни се на расипуванје.докторите не би ти ставиле нешто што може да ти наштети тебе или на бебето.
Слободно можеш да одиш на стоматолог, од искуство кажувам пошто тоа работам. После 3 месец можеш и со анестезија да правиш заб.
Здраво на сите...денес некако сум како денов ни таму ни ваму....ептен зашеметено. И само се проѕевам. Инаку денес паметот ми е....а што ако утре ѕирне од некаде курето на 4Д не дека ќе се разочарам далеку од тоа...уште од самиот почеток зборев дека нели не ми е важно што е,само да е живо и здраво....ама дека веќе 2 пати ми вели девојче,сега тоа девојче така ми е веќе психички навлезено дека чекам ќерка...утре ќе биде смеење ако испадне поинаку.
^^ А јас кога забременив не ни помислив на девојче Имав гоолема желба за да имам машко Па после тоа се двоумев, почнував и за женско да размислувам, едвај чекав да видам што е На крај Господ ми подари и машко и девојче Сепак, какво сака нека е, само да е живо и здраво Ако овој пат не е девојче, следниот може ќе е Имајте убав ден
Добар ви ден мешиња,како сте ми денес?Убав,празничен ден,но не и за мене,јас сум на работа Девојки ми треба помош или совет,косата ненормално мноооогу ми паѓа,поготово кога се бањам,буквално ми се запушува водата во када...Ми препорачаа шампон од лук,го купив до сега два пати се избањав со него,резултат....не гледам...знам дека не може од два пати да престане да паѓа но веќе страв ме фаќа,се плашам да не ми стане претерано ретка.Чичко ми ме прашува дали ми треба нешто од Германија (наскоро ќе дојде ) јас на шега му реков перика дека ќе ми треба. ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ
Macence? Аиии милата таа Честитки драга, да си поминеш со лесно, сонцушката ќе има друштвоооо, суперр!!!
дечки а јас сега наредната недела посто влегувам во 12 та недела идам на преглед за брсеви и скрининг,што е тоа што ке ми прават?и сакав да прашам дали за одредување на крвна група морам да одам на трансфузиологија или мозам во секоја лабараторија?фала ви јас мн мн сакам машко и убедена сум дека носам машко.сите сто ме видоа викаат нема шанси да е машко зенско носиш,али сепак мене некако инстиктот ми вели дека е машко,мислам тоа ми е зелба али сепак какво и да е само да е зиво и здраво
^^ Да бе драга Б ке има друштво .... којзнае како ке е `Само за неа ме сака ,ова мое дете Ајде па и кај вас во брзо време принова Ве гушкаме силно
Најново од мене - Бета хЦГ ми се зголемува, докторот вчера виде нешто ама не е сигурен, и тоа помеѓу матка и почеток на јајовод. Претходно мојата докторка виде кесиче и рече дека е во матка. Е ај сега??? Крварам по малку, светло црвено. Утре сум на конзилијарно мислење, па ќе видиме што понатака. Ништо незнам веќе До следниот апдејт мој многу ве поздравувам сите и лека ноќ
Добро утро женски како сте ми.. ние на работа со бебушот мој да ве ппоздравам и посакам убав ден и секако чекам добрии вести од ецапереца и сноу да се пофали како поминала на 4д дали ја изненадило курето или си ја виде пупата