Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    leleee jas predhodnata nedela ke umrev tolku se zapekov sto za malku ke zavrshev na doktor. Od togas rekov ke pijam voda tecnosti vidov maka ali stom ne se porodiv vikam nema koga. Zemav i cepcinja ama sreka ne mi pritrebaa. Koj ne pominal niz maka neznae sto e. Taka da Sega si pijam mnogu voda bar litro kako i sokovi caj i nekako se regulirav

На mac82, saramila09 и kostarika им се допаѓа ова.
  2. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мене малку ми е нејасно што ми се сличува . Пред два дена имав пролив ама буквално се исцедив . Повеќе од 2 л на ден вода обавезно пијам , зеченчуци и овошје ми е задолжително . Плус љутко си јадев на се тоа и дојдов до таков пролив. И си реков малку да си каснам суво нешто и еве ме два дена покасно. И друг пат вака ми се случувало. Очигледно не треба да претерувам ни со многу зеленчук и овошје ни со тестенини.:wasntme:

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Незнам за проливот можи од нешто што си јадела, но запекот да не те плаши оти е нормална работа во бременост, се случува ради покачениот хормон прогестерон.

На saramila09 и kostarika им се допаѓа ова.
  4. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Se izvinuvam sto ke vletam vo muabetot,toa ne se kontrakcii duso I jas go imav ova custvo bebe ne bese nitu karlicno tuku kako sto rede doktorot najlosata pozicija ja imase zazemeno glavata pod rebro a nozete pod drugoto rebro cela bese napikana vo gorniot del. Ako so bila vo skoro vreme na eho sigurno ti kazale vo koja pozicija e bebeto,kontrakciite traat bukvalno nekolku sekundi the ostavaat bez vozduh I odma pustaat.

На Mimmi39 и saramila09 им се допаѓа ова.
  5. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    140
    те остават без воздух?! Па мене кога ме стегне однемам воздух па поцрвам и потечам во лицето...трае неколку сек до мин. ама зарем јас контракции имам?! или се сметат за лажни? Јас ја прашав докторката она вика " е бебушо си расте, затоа..."не ми даде конкретен одговор. А од тие контракции можам ли предвреме да се отворам или па да ми напраи нешто?!?

На Lejlaah, ❤️Sneze❤️ и saramila09 им се допаѓа ова.
  6. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Јас имам од 7 месец контракции лажни , за отварање мислам дека е можно пред време да се отвори ако не се прима соодветна терапија(Дабростон / утрогестан) и треба да се мирува ако се работи за чести контракции , ама и ти си веќе во 9 месец како мене така да и да се вистински контракции не се секирај бебето си е зрело и да се роди сега нема да има толку потреба од повеќе испитувања или инкубатор и кислород , ипак се зависи како се развивало до самото раѓање не е секое бебе исто , а според мене мислам дека сега почесто ги осеќаме овие лажни контракции дека матката се спрема за главниот ден , кога ќе настапат вистинските контракции нема шанси да не ги препознаеш :)

На ludoto19, duffi, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    4.535
    Фала ти на одговорот.
    И моево бебе е чудно поставено. Не е карлично, како да е на косо, главчето горе десно (над папок), грпчето долу лево....така некако. Можно е да било од позицијата бидејќи долго ми беше стегнат стомакот, но сега е добро. А до кога, ќе видиме. :) :*

На podravka и saramila09 им се допаѓа ова.
  8. Heart123

Heart123 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Zdravo zenski. E vaka sakam da ve prasam bidejkji site ste so golemi mesinja I imate pogolemo iskustvo. Ja sum vo rana bremenost 4 nedeli I Od cetvrtok pa navamu imam iscedok Kako zolt kremast po boja ednostaavno na dolniot ves izgleda prljavo toa se po nekolku tocki I Kako vodicka ima pa snema pa pak Od vreme na vreme imam I ponekogas I Kako na toaletot imam ligavko I takvo kremasto I onaa nokj stanav da odam vo wc nemav nisto na toaletot I dolniot ves no imav malku na soljata bas krem po boja ve malam za pomos doktorot nikako nemozam da go dobijam a imam zakazano za 2 nedeli da odam za srcevata akcija.

9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Можи да е од вгнездувањето на плодот во матката,, или имаш некоја бактерија кажиии и на гинекологот...

10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки дали инвитрото се рачуна од денот на трансфер па до тест има 2 недели или од денот на последната менструација не ми е јасно некако сега јас сум 18 дена од ЕТ..

11. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Od prv den na poslednata menstruacija.

На mac82 и saramila09 им се допаѓа ова.
  12. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Значи јас добив на 24/фебруари
    Ми заврши на 1ви март.. е колку недели паѓа дека имам :P

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    5+2
    Види слегни си некоја апликациј на тел се ќе ти каже :)

Последна измена од модератор: 2 април 2018
    На Mimmi39, Mikamika и saramila09 им се допаѓа ова.
  14. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Леле а јас си мислам 2 недели и пол си имам си рачунам од денот на трансфер јас.. каква апликација те молам да ми кажеш прва бременост мие и не се разбирам многу..

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    Jaс ја користев оваа.
    F78F88C0-1E82-4D2B-ACF0-94D9B2455247.png

На Anna-Karenin, ludoto19, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Мене сабајлево малиот ко ме тресна по стомак ме изгоре,и уште ме болит ..женски кажете дали ви се имат случено вакво нешто,на преглед сме следната недела па се мислам дане му се десит нешто на бебето!???

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.391
    Допаѓања:
    183.520
    Да не паднало внатре? :rofl: Се зезам мајка. Удираат така некогаш, супер си е бебе, опушти се :inlove:

На karak, Ana_mk и saramila09 им се допаѓа ова.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    4.535
    Зависи...кај мене матичниот смета според последна менструација, а мојот ивф-доктор според ден на трансфер. И јас бев збунета на почеток, па си сметав и на двата начини. :) :)
    Го користам овој калкулатор:https://www.princetonivf.com/due-date-calculator/

па сметај си ти како сакаш, прави си комбинации. :)

19. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки забележав дека ми истекува еден дел од кринонот тоа е нормално но нее бел како крем боја.. дали е лошо тоа или нормално и болки си имам секој момент се плашам..

На Melinda85 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Нормално е мила, и јас имав повеќе пати кремаст исцедок, а понекогаш и светло розеникава боја. Не се плаши, :inlove::inlove::inlove: Пробај да не мислиш дрка нешто ќе се случи, само смирено прво ќе си слушнеш срценце. После редовни контроли ќе си правиш, и ќе поминат полесно и побрзо 9 месеци, се сега од тебе зависи мила... те гушкам:l: