Мешиња, јас сум 6+1. Енергија 0. Сабајлево се исповратив. Кафе не можам да помирисам, од него повраќам. Од друга страна притисокот без кафе ми е ужас. Не можам ништо да ставам во уста. Од се ми е гадно. Ми се спие нон стоп. Можно ли е толку да се имам поправено на работа ме прашуваат,ми се познавало отечено ми било лицето и проширена сум била во колковите
Не е можно веднаш да си поправена. За спиењето спиј си ќе ти се спие до 14та недела,после ко нова. За притисок пиј кока кола и јогурт со сол. За гадење пиј 3*1 витамин б6. Со лесно
Кафе не се ни препорачува многу, за притисокот пробај кока кола (не дека е тоа па здраво), нормално е во прво тромесечие да ти се спие многу и да си се наспиеш, бидејќи после можеби ќе имаш и периоди на несоница како мене
Јас првите 3 месеци кафе не сакав да видам и исто многу спиев. После тоа се по старо ) Така да ќе помине не се секирај
Во првите недели од бременост секогаш се дуев и изгледав како 4-5 месец. Не качував на килажа а делував огромна. Типични симптоми се и гадење и уморот а и телото полека одбива одреден тип на храна и пијалоци... или па се.
Blaze ti so edno,jas se umoriv vise aman. A na koe mesto gi zemas ti? Jas do pred nedela dena vstomak ama sega pocnav vo raceve gore ama mn me boli.. inace sum 32ned
Ептен сме блиску, 32+6 И јас во рака, горе. Не боли многу . Шетај малку, погоре, подолу, полево, подесно. Да не биде блиску со последното боцкање.
Мене уште не ми се верува, после 4 циклиси од киретажата овај месец сум бремена последната менструација ми беше 04 март, што мислите кога да закажамна гинеколог? Првиот пат отидов одма, па после недела пак па сменив 3 доктори и сега несакам да брзам
Леле мајко ко себеси да се читам малку да се раздвижам и после ко претепана,а дете мало си сакат по него трчање,ама ке издржиме се..мораме..
So lesnoo neka ti e cela bremenost do kraj...pocekaj uste malce barem uste edna nedela i odi si na kontrola.. Aha oki taka ke posttapam i jas jagas hehe.. da epten blisku sme,jas tocno 32+5 sum hahah..
Знаете по колку грами неделно треба да расте бебето? До сега си растеше за 200 г неделно, односно околу 400 г на две недели. Оваа недела има само 100 г пораснато од пред точно 1 недела. Сеуште си одговара на гестациската недела (32+6), првото цтг денес е добро. Следно цтг е во недела, па во среда и породување за 2-3 недели со царски. Како ви се чини? Растот е добар или намален? Има простор за загриженост?
Hmm ne znam bas. Jas na 19.03 koga bev bese 1500gr i posle na 31 koga otidov skoro 2kg bese. Ama sigurno ne e zagrizuvacko i tvoeto,cim odgovara so nedelata ne ne se sekiraj.. a znaci ti si pocnala so ctg? Mene pa mi nema nema spomnato dr. Sto vikas treba i jas da odam ili?
2130 е денес, минатата недела беше 2020г. Досега си беше понапредно за една недела. Кај мене имаше благо намалување на плодовата вода и затоа почнав со цтг. Ако е се во ред, мислам дека не мора цтг порано. Ќе ти каже сигурно докторот ако има потреба.
И јас се чудев зошто на секои 3 дена ми прават цтг уште од 30 недела,ама ради намалена плодова вода да ти било. И јас исто имав приметено,бидејќи бев на терапија со клексани првата доза за само 9 дена качи,400 гр,после пак по 9 дена само 200гр. Мислам дека е нормално,некогаш повеќе да си качуваат,некогаш помалку.