Кај секоја е различно. Ама како наведе дека кога се ближи термин тек тогаш треба трет. Најдобро до докторот тој знае и гледа. Јас еве 35гн.па 1степен е ..
Да се придружам Денес направив и двата позитивни излегоа. Сега чекам термин докторката да ми потврди и да видиме до каде сме
Да, и кај мене е истото. Ама осеќам дека бебе се оптегнува на едната или другата страна. Јас сум 21+. Особено ако се две, уште повеќе ќе се осеќа
Втората бременост јас отидов на пораѓај во 41ва со прв степен зрелост. Редот е тој, како напредува бременоста истата да зрее. Прв па втор па трет, не и обратно. Не е секогаш случај на пораѓај да се отиде со трет, како кај нас на пример а и многу други, но прерано зреење, доколку истото се утврду од страна на доктор, се следи. Затоа и така пишав, доколку има потреба докторот ќе си следи.
Да,две се ги осеќам и како мрдаат. Ама ова ептен онака тврдо камен,дали газе напрчиле,дали дека се оптегнуваат,едното па другото мн ми е интересно Фала на одговор мила,да знам дека е нормално.
Душички, и нив им е тесно, се борат за простор Ова моево не знам шо прави внатре, вчера цело се напика на лева страна, стомакот ми забега странично