Леле мене ми е многу убаво да лежам на грб ми се одмара кичмата ама знам дека не било добро за бебчо а најубаво е на левата страна ама кој се сеќава како па спие цела вечер
А јас вчера си размислував, па нели оние што лежат во бременоста поради краток цервикс или ред други работи, лежат со подигната карлица и на грб?
Vo vrska so postelkata, mene mi bese 3 stepen na zrelost uste vo 32nedela . Se porodiv vo 36+5. A za merkite na eho mi rekoa deka e 2500 gr.se rodi 2350. Isto rekoa deka nodzinjata mu se pokratki , nedorazveni, no nisto i od toa. Toj e samo pomalo , najubavo bebe.
Кога во спиење ќе се свртам на грб се будам од што убаво ми дошло на кичмата и толку од убавината ајде пак на страна
I jas lezam samo na leva strana, ali stomakot ponekogas mi e kako deformiran bebe si Lezi na leva I jezivo Izgleda malku..
Ја фатив тактика,сега за сега добро е. Ставам перница меѓу нозе,и една позади мене,легнувам на лева страна и кичмата ми се потпира на перницата позади мене,ова додека ја земам перницата за трудници,инаку небива.
Јас од тие причини си го потпирам стомакот на перницата за спиење, зашто и неудобно ми е, тежи и паѓа па и бебето баш тогаш се расклоцува. Веќе цела ноќ се вртам те лево, те десно, како прасе на роштиљ
Само мене никако не ми е удобно Ако спијам на страна ми се повраќа, ако спијам на грб, така ќе останам. Ептен ми се укочува кичмата после спиење на грб, нозете ко да не се мои. И плус додајте на тоа дете кое цела ноќ се превртува, клоца, турка Се зезам со мм, четворица на спална (и бебето го рачунам ), ко на К-15, четворица на тросед, еве една казна
Ako vi e udobno na grb spijte si na grb. So prvoto mi bese najubavo na grb i taka lezev, spiev...cela bremenost. So vtoroto mi bese neudobno, bolki, mi se slosuvase..
Во врска со лежењето јас му се навикнав веќе знам и на грб да се разбудам прво лежам на грб да ставам утрогестанот (тате чека да го удри синко така на грб највише го осеќа ) па на лева страна и најизменично си се потпрам на мм ко перница ми е и си спијам инаку да тежи веќе мешко ама па мене ми е убаво акам магнезиум за болките и така...
Девојки ве читам и ми се јави во глава една недоумица. Само мене др ми рече по едно магнезиум ? За повеќе не ми ни спомена
На почетокот и јас пиев по едно ама како тежи мешко по 3 не му се скирај ич затоа рано ти е уживај си
Гинекологот не ми дава по многу. Ама коа ме боли и те како си зимам на своја рака. И ми се потсмирува така да знам дека не е штетен.