Здраво феминки, јас денес бев на преглед и сум 5+3 немаме уште срцева акција, ќе одам пак другиот петок за да видиме срценце Док. ми даде Аспирин 100 да пијам по едно, бидејќи првата бременост беше неуспешна,за превенција. Имам голем страв ама пробувам да бидам позитивна, овај пат мора да успееме
Се разболив баш пред пораѓај термин вторник имам ... грлото боли не да боли ова сече совет некој хелп!
Јас на пораѓај појдов настината. Совет : Чај, лимон тоа е... можеби е глупаво ама мене кога ме болат крајници пијам кока кола со мраз.. веднаш почнуваат да ме чешаат и поминуваат истиот ден
Јас патам од крајнициве пуни гној фала богу цела бременост не ме фатија инаку секој месец загнојуваат јадам сладолед поминува .. ама ова сеа грлово пуно шлајм ме гребе се плашам да не му штети на бебо
На бебе нема да му штети не се грижи Лечи се природно најбрзо што можеш.. лимони, овошје, чаеви, супи, па и ако можеш инхалации прави си. Може само тебе мака да ти биде ако се породиш царски, зашто рана при кашлање многу боли..
Јас со кашлица завршив на царски. “Среќа” ми дадоа антибиотик превентивно поради раната, па мислам дека од него и кашлицата ми се смири.
Здраво девојки денес ми беше прва контрола си го видов бебушот и срце си слушнав убавини голема радост за прв пат во мојот живот видов бебе во мојот стомак прекрасно чувство иначе 6ста недела сме требаше 6+5 ама за ради доцна овулација и само 6 рече но нема врска битно бебуш си расте како треба за 6 недели пак ќе одам едвај чекам пак да си го видам иначе 2 ембриони биле ама пред два дена ми паднало имав и крв пишав пред некој ден ми беше жал што не се задржа ама битно едното си е во мојот стомак и си расте ..
Bravo Sarce bas mi e milo sega odmaraj i galkaj meshko da raste i bide golemko A inaku kako znaes deka bile 2?
Докторот денес ми кажа.. се гледало местото каде било и другото..ти благодарам мила да и докторот ми кажа повеќе одмор ќе треба сега..
Супер мила! Баш те мислев и чекав да споделиш убава вест. Сега одмарј, опушти се и уживај во бременоста. Јас сум во вторник на прво ехо, се надевам се ке биде во ред и кај мене. Кога ти закажа следна контрола докторот?
Ти благодарам многу душо што мислиш на мене да сега ќе уживам малку нема да мислам многу ќе одмарам.. следна контрола за 6 недели тамам тогаш ќе наполнам 12 недели .. ајде за убаво да е и кај тебе што побрзо да си мафташ со бебушот да видиш какво чуство е
Мамички како да препознаам контракции? Се стега и пушта целиот стомак или долу само матката? Имав кратко стегање на матката долу на 2-3 пати, но бидејќи бев во одење не можев да проценам дали е контракција или мрдање на бебето (ножињата му се долу и често ме удира таму). Што мислите?