Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Здраво мешенца. Ние еве конечно се разбудивме, се расонуваме со кафенце и ќе одиме на контролен ПАП тест. Се надевам се ќе биде во ред.

2. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Здраво мамички, како сте ? Ние се накркавме малку мрсничко од сабајле :D , и сега работа поздрав

3. minne92

minne92 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    Zdravo feminki ,,,sakav da prasam dali e opasno da imam vospalenie na besikata ? doktorkata mi preporaca da pijam cefaleleksin 2 pati na den kapsuli

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    41.084
    Од каде да поЧнам :^)
    Да ја претставам нашата GirlMaCa и нејзината најЧудна бременост до сега видена

Повелете
    од GirlMaCa
    23 Мар 2013, 20:12
    од GirlMaCa
    20 Мај 2013, 17:43
    од GirlMaCa
    22 Јун 2013, 15:09
    од GirlMaCa
    22 Јун 2013, 15:14
    од GirlMaCa
    27 Авг 2013, 14:19

Уф бре ,некој си нема попаметна работа па си е.. мајката
    Вака драга GirlMaCa , како прво од далеку се гледа дека си тераш мајтап , срамота е не е убаво
    Мислиш никој нема да дознае ! Па треба само да ги проЧита мислењата и да му стане јасно
    прво не беше скината , после наеднаш бремена , термин во неоември !!! Не иде ..... ]:)
    Ако во март не беше скината , во мај остана бремена , термин не си прераЧунала тоЧно ти се брзало за ноември !!! Сега си тринаеста недела , а термин во Ноември !! Пак не иде
    Пак си утнала ]:)
    Па дури во 9та 10та недела ти го открија полот на бебињата !!! бре мајката

Па после се фати за имиињата
    Не ме интересираше се до тогаш кога го спомна името на Керками !!! Да
    Кај ме најде жити се мене!! Името не е Често , си тераш мајтап ! ама не со мене
    Еве сеа и мислењата намерно не ги ставив во спојлер да сите проЧитаат !!
    Ај сеа собери си парталите и Мрш ...
    Остани си активна од другиот ти профил !

Прикачени фајлови:

• GnUpp2.png
      GnUpp2.png
      Големина на фајлот:
      6,1 KB
      Прегледи:
      260
    На tinavip, donna.17 и a.c.k.a им се допаѓа ова.
  5. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    ^Тоа ти е ќе се најде некое 12-13 годишно дете и ќе си тера мајтап на темава. Алооооо.... бе девојче тука пишуваат луѓе кои го доживеале најубавиот дар од животот, па жени кои плачат по категоријава затоа што со години се борат по лекари, по бајачки, со секакви лекови и со незнам уште што за да останат бремени, па жени кои носеле живот во себе, па го изгубиле. И ти со такви најде да се мајтапчиш. :@ Оди продолжи да се самозадоволуваш, па најди некој што ќе те .бе
    :tmi: извинете женски
    , па кога ќе сврши во тебе тогаш врати се на категоријата. А до тогаш помини време на другите категории како на пример кафе муабети, или отвори си тема “деца (врсници мои)кои категории ги мајтапчите на фемина додека нема што да правите дома’’ па споделувајте си искуства со другите како тебе.

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Здраво и од мене. Конечно се дозна што и како е работава кај мене. Убаво не е. На конзилијарен преглед се востанови дека се работи за вонматерична бременост, до самиот јајник. Бета хЦГ почна полека да се спушта. Плод нема, само сакус. Ми ја ставија првата инекција, треба да примам уште 2 преку еден ден, па контрола лабораториска и совет за понатамошно испитување хистероскопија, лапараскопија, ништо конкретизирано, о том по том. Викендов да очекувам пообилно крварење и појаки менструални болки. Ни да помислам да останам бремена следните 6 месеци заради инекциите. Така што девојчиња мои мили, многу ретко ќе ме има на форумов, ќе ве следам која до кај сте, дека ве научив и ми станавте многу драги ;)
    Ве поздравувам многу и многу ве сакам сите и најмногу ви фала што бевте со мене овие денови, што ме тешевте и што ме бодревте. Господ да ве благослови сите! :*

П.С. И моите сомневања со бледата линија на тестот за бременост, што цела недела беше бледа, не било нешто за занемарување, туку показател дека хЦГ-то не се покачувало како што треба. Да беше после 2 дена нормално црвена втора линија, тогаш ОК, ама цела недела бледа линија не било добро, ете ме мене жив пример.

Ајде здравје Боже, така требало да биде, бебе не сум изгубила, не се ни развило плодче, затоа ми е полесно. Од јануари ќе си барам работа и такааа. ВЕ ГУШКАМ СИТЕ :hug:

На MacenceEna и Sweetheart87 им се допаѓа ова.
  7. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Ќе дојде и тој ден кога ќе бидеш мајка и верувам дека ќе бидеш најдобрата мама на светот.
    Јануари еве го каде е за час ќе поминат месеците.
    :hug:

8. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    добар ден на сите. Јас сум во 20 недела од бременост. Го правев три тестот ии ми излезе мн висок ризик 1 ; 3 . сега во пон ке ми прават ехо од втор степен, многу сум испласена. :(

9. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Многу ми е жал душо, ;( ;(
    Но ти си силна и можеш да го надминеш и ова.
    Најважно е ти да си жива и здрава па бебето ќе дојде во свое време.
    Поздрав :inlove:

10. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Еcapereca биди жива и здрава се ќе си дојде во свое време
    Поздрав

11. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Што е тоа три тест?

12. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ecapareca не губи надеж сите ги чека да го слушнат плачот на своето бебче :inlove:

13. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    MacenceEna стварно не е во ред нешто тука,сега и јас и ги прочитав мислењата на дотичната,со какви лаги и халуцинации се служи.

Ецапереца мила,немој да се нервираш што не успеало сега,искрено верувам дека за брзо време ќе се израдуваш со две цртички.

14. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ecapereca срце, не грижи се. како што ти сега ќе не следиш нас така и ние некаде март-април ќе те следиме тебе и ќе ти делиме совети. :* :* и запомни Господ е најголем и тој сите нас ќе не израдува.

15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    41.084
    ^Да бе драга , јасно е ко ден !!! ај не е мала 18 год. има па да се служи со Лаги !
    Измислува бременост :^)

Ја молиме дотиЧната да се изјасни !!

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    тестот цто се прави за откривање на даун. овде се вика така, во мк незнам тоЧно, мислам prisca.

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    опасно може да е ако не се санира
    а тебе ете сепак ти дале терапија која патем речено е ок
    Во 22 гн добив ијас воспаление на бешиката ми препишаа исто цефалексин и да пијам чај од брусница или пак увин чај најмалку 2 л на ден за да се прочистиш
    сепак не е страшно и опасно

18. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396

Девојкиии ве молам???

19. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    TSS исто и мене, се изнафрлав пари за шампони, а резултати нема. Ја прашав докторката и ми рече дека е нормално кај некои жени во бременост да опаѓа косата, а кај некои за време на доење. Правев крвна слика и малце железото ми е паднато и докторката ми рече дека може да е и од тоа. Сега сум на режим да го покачам, па се надевам дека ќе има резултати. А за шампони, од искуство ти кажувам дека не помагаат. Хормони се во прашање.

20. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Мене железото ми е на долна граница...мислиш дека е од тоа? Кога бев бремена со син ми ми паѓаше косата ама не до овој степен.Ова веќе е застрашувачки :sweat:
    Некогаш помислувам дека ми е и од тоа што нооон стоп ми е врзана косата,па еве ова е втор ден што одам со пуштена коса,да видам дали и од ова ќе има некое фајде...
    Ти благодарам на одговорот :*