Здраво мешенца. Ние еве конечно се разбудивме, се расонуваме со кафенце и ќе одиме на контролен ПАП тест. Се надевам се ќе биде во ред.
Zdravo feminki ,,,sakav da prasam dali e opasno da imam vospalenie na besikata ? doktorkata mi preporaca da pijam cefaleleksin 2 pati na den kapsuli
Од каде да поЧнам Да ја претставам нашата GirlMaCa и нејзината најЧудна бременост до сега видена Повелете од GirlMaCa 23 Мар 2013, 20:12 од GirlMaCa 20 Мај 2013, 17:43 од GirlMaCa 22 Јун 2013, 15:09 од GirlMaCa 22 Јун 2013, 15:14 од GirlMaCa 27 Авг 2013, 14:19 Уф бре ,некој си нема попаметна работа па си е.. мајката Вака драга GirlMaCa , како прво од далеку се гледа дека си тераш мајтап , срамота е не е убаво Мислиш никој нема да дознае ! Па треба само да ги проЧита мислењата и да му стане јасно прво не беше скината , после наеднаш бремена , термин во неоември !!! Не иде ..... Ако во март не беше скината , во мај остана бремена , термин не си прераЧунала тоЧно ти се брзало за ноември !!! Сега си тринаеста недела , а термин во Ноември !! Пак не иде Пак си утнала Па дури во 9та 10та недела ти го открија полот на бебињата !!! бре мајката Па после се фати за имиињата Не ме интересираше се до тогаш кога го спомна името на Керками !!! Да Кај ме најде жити се мене!! Името не е Често , си тераш мајтап ! ама не со мене Еве сеа и мислењата намерно не ги ставив во спојлер да сите проЧитаат !! Ај сеа собери си парталите и Мрш ... Остани си активна од другиот ти профил !
^Тоа ти е ќе се најде некое 12-13 годишно дете и ќе си тера мајтап на темава. Алооооо.... бе девојче тука пишуваат луѓе кои го доживеале најубавиот дар од животот, па жени кои плачат по категоријава затоа што со години се борат по лекари, по бајачки, со секакви лекови и со незнам уште што за да останат бремени, па жени кои носеле живот во себе, па го изгубиле. И ти со такви најде да се мајтапчиш. Оди продолжи да се самозадоволуваш, па најди некој што ќе те .бе Спојлер извинете женски , па кога ќе сврши во тебе тогаш врати се на категоријата. А до тогаш помини време на другите категории како на пример кафе муабети, или отвори си тема “деца (врсници мои)кои категории ги мајтапчите на фемина додека нема што да правите дома’’ па споделувајте си искуства со другите како тебе.
Здраво и од мене. Конечно се дозна што и како е работава кај мене. Убаво не е. На конзилијарен преглед се востанови дека се работи за вонматерична бременост, до самиот јајник. Бета хЦГ почна полека да се спушта. Плод нема, само сакус. Ми ја ставија првата инекција, треба да примам уште 2 преку еден ден, па контрола лабораториска и совет за понатамошно испитување хистероскопија, лапараскопија, ништо конкретизирано, о том по том. Викендов да очекувам пообилно крварење и појаки менструални болки. Ни да помислам да останам бремена следните 6 месеци заради инекциите. Така што девојчиња мои мили, многу ретко ќе ме има на форумов, ќе ве следам која до кај сте, дека ве научив и ми станавте многу драги Ве поздравувам многу и многу ве сакам сите и најмногу ви фала што бевте со мене овие денови, што ме тешевте и што ме бодревте. Господ да ве благослови сите! П.С. И моите сомневања со бледата линија на тестот за бременост, што цела недела беше бледа, не било нешто за занемарување, туку показател дека хЦГ-то не се покачувало како што треба. Да беше после 2 дена нормално црвена втора линија, тогаш ОК, ама цела недела бледа линија не било добро, ете ме мене жив пример. Ајде здравје Боже, така требало да биде, бебе не сум изгубила, не се ни развило плодче, затоа ми е полесно. Од јануари ќе си барам работа и такааа. ВЕ ГУШКАМ СИТЕ
Ќе дојде и тој ден кога ќе бидеш мајка и верувам дека ќе бидеш најдобрата мама на светот. Јануари еве го каде е за час ќе поминат месеците.
добар ден на сите. Јас сум во 20 недела од бременост. Го правев три тестот ии ми излезе мн висок ризик 1 ; 3 . сега во пон ке ми прават ехо од втор степен, многу сум испласена.
Многу ми е жал душо, Но ти си силна и можеш да го надминеш и ова. Најважно е ти да си жива и здрава па бебето ќе дојде во свое време. Поздрав
MacenceEna стварно не е во ред нешто тука,сега и јас и ги прочитав мислењата на дотичната,со какви лаги и халуцинации се служи. Ецапереца мила,немој да се нервираш што не успеало сега,искрено верувам дека за брзо време ќе се израдуваш со две цртички.
Ecapereca срце, не грижи се. како што ти сега ќе не следиш нас така и ние некаде март-април ќе те следиме тебе и ќе ти делиме совети. и запомни Господ е најголем и тој сите нас ќе не израдува.
^Да бе драга , јасно е ко ден !!! ај не е мала 18 год. има па да се служи со Лаги ! Измислува бременост Ја молиме дотиЧната да се изјасни !!
опасно може да е ако не се санира а тебе ете сепак ти дале терапија која патем речено е ок Во 22 гн добив ијас воспаление на бешиката ми препишаа исто цефалексин и да пијам чај од брусница или пак увин чај најмалку 2 л на ден за да се прочистиш сепак не е страшно и опасно
TSS исто и мене, се изнафрлав пари за шампони, а резултати нема. Ја прашав докторката и ми рече дека е нормално кај некои жени во бременост да опаѓа косата, а кај некои за време на доење. Правев крвна слика и малце железото ми е паднато и докторката ми рече дека може да е и од тоа. Сега сум на режим да го покачам, па се надевам дека ќе има резултати. А за шампони, од искуство ти кажувам дека не помагаат. Хормони се во прашање.
Мене железото ми е на долна граница...мислиш дека е од тоа? Кога бев бремена со син ми ми паѓаше косата ама не до овој степен.Ова веќе е застрашувачки Некогаш помислувам дека ми е и од тоа што нооон стоп ми е врзана косата,па еве ова е втор ден што одам со пуштена коса,да видам дали и од ова ќе има некое фајде... Ти благодарам на одговорот